DIT is de reden dat je de onderkant van een plastic flesje moet bekijken! Ik ben geschokt!

DIT is de reden dat je de onderkant van een plastic flesje moet bekijken! Ik ben geschokt!

Luister naar dit artikel

De meeste voedingsmiddelen zijn verpakt in plastic. Zoals je vast wel weet is plastic ontzettend slecht voor het milieu. Er wordt tegenwoordig al flink aan gewerkt om milieuvervuiling te voorkomen, zoals het scheiden van afval. Je kijkt waarschijnlijk nooit op de onderkant van een plastic fles, maar dit zou je is moeten doen! Er bestaan namelijk ontzettend veel verschillende soorten plastic. Deze hebben allemaal een ander effect op onze gezondheid en het milieu.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Op het plastic staat onderaan altijd een code die precies aangeeft wat voor soort plastic het is. Wij hebben op de volgende pagina de codes op een rijtje gezet.

image-1

Hierboven zie je alle codes snel op een rijtje.

1

De code hierboven staat voor polyethyleen tereftalaat. Deze naam zul je waarschijnlijk niet herkennen maar dit soort plastic wordt voornamelijk gebruikt voor frisdrank- en waterflessen. PET plastic is bedoeld voor eenmalig gebruik. Als je deze wel hergebruikt, zullen er veel bacteriën inkomen. Ook bevat dit PET plastic bepaalde chemische stoffen die bij het hergebruik kunnen loslaten. Als je je waterfles hergebruikt, moet je hier zeker mee oppassen!

2

Deze code staat voor hoge dichtheid polyethyleen plastic. Dit plastic laat helemaal geen chemicaliën los en is het minst schadelijk voor onze gezondheid. Dit plastic vind je terug in melkkannen,shampooflessen, wasmiddelflessen, plastic zakken en plastic. Je kunt dit plastic veilig hergebruiken en het is milieuvriendelijk.

3

Dit is een gevaarlijke plasticsoort. Pvc staat voor polyvinylchloride. Hier zitten zeer schadelijke chemicaliën in, ze hebben een slechte invloed op je hormonen. Herken je die sterke chemische geur die je ruikt als je een product uit de verpakking haalt? Dan is het dit soort plastic. Dit is te vinden bij bijvoorbeeld ringo’s, douchegordijnen en opblaasbare zwembandjes. Pas op met dit soort plastic!

4

 

Dit soort plastic is te vinden in zachte plastic producten als vershoudfolie en broodzakjes. De code staat voor lage dichtheid polyethyleen. Dit soort is heel veilig en kan goed gerecycled worden. Het blijft natuurlijk wel het beste om gewoon je eigen boodschappentas mee te nemen voor het milieu.

5

PP staat voor polypropeen. Dit plastic is half doorzichtig en wit van kleur. Denk hierbij aan yoghurtbakjes, rietjes en margarinekuipjes. Het beschermt het product tegen vet, vocht en chemicaliën. Deze soort is redelijk veilig.

6

Deze code staat voor polystyreen plastic. Het is een goedkope, lichte en gemakkelijke vorm van kunststof die voor ontzettend veel producten kan worden gebruikt. Piepschuim, plastic bestek en drinkbekers worden hier bijvoorbeeld van gemaakt. Er heerst veel discussie over de veiligheid van dit type plastic. Het plastic zou namelijk styreen kunnen lekken en dat is schadelijk voor de gezondheid. Je kunt dit plastic dus maar beter uit de weg gaan.

 

 

7-2

Deze code wordt gebruikt voor alle overige soorten plastic. Bijvoorbeeld biologisch afbreekbare soorten plastic van onder andere rijstzetmeel of mais. Dit is niet slecht voor onze gezondheid en het milieu. Deze code staat echter ook voor polycarbonaat. Dit is een plasticsoort die het synthetische oestrogeen Bysphenol (BPA) bevat. Dit kan ook een negatief effect hebben op je hormonen. Deze soort plastic is vooral te vinden in bidons, shakebekers en sommige zonnebrillen.

Wist jij dat er zoveel verschillende soorten plastic bestaan? Wij waren verbaasd.. Ga jij hier voortaan op letten? Laat het ons weten! En vergeet het niet te delen met de rest van je vrienden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous DEZE 4 natuurlijke huismiddelen zijn tegen vroegtijdige grijze haren!
Next Vaak last van een blaasontsteking? Met de DEZE natuurvoeding voorkom je dit!

You might also like

Algemeen

Het andere zout: Voedsel met veel Potassium

Luister naar dit artikel Volgens “Time Healthland”: Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware

Algemeen

Ze smeerde wat olijfolie op haar ogen. Toen ik erachter kwam waarom, MOEST ik het proberen!

Luister naar dit artikel Iedereen heeft thuis wel een flesje olijfolie in de kast staan, omdat het ontzettend gezond is, lekker en handig in de keuken. Maar wist je dat

Algemeen

Haar Huis Ruikt Altijd Geweldig En Niemand Weet Waarom. DIT Is Haar Geheim!

Luister naar dit artikel Soms loop je iemands huis binnen en word je gewoon weggeblazen door de heerlijke geur die er hangt. De geur is niet te sterk maar ook