*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


DIT is de reden dat je de onderkant van een plastic flesje moet bekijken! Ik ben geschokt!

DIT is de reden dat je de onderkant van een plastic flesje moet bekijken! Ik ben geschokt!

De meeste voedingsmiddelen zijn verpakt in plastic. Zoals je vast wel weet is plastic ontzettend slecht voor het milieu. Er wordt tegenwoordig al flink aan gewerkt om milieuvervuiling te voorkomen, zoals het scheiden van afval. Je kijkt waarschijnlijk nooit op de onderkant van een plastic fles, maar dit zou je is moeten doen! Er bestaan namelijk ontzettend veel verschillende soorten plastic. Deze hebben allemaal een ander effect op onze gezondheid en het milieu.

Op het plastic staat onderaan altijd een code die precies aangeeft wat voor soort plastic het is. Wij hebben op de volgende pagina de codes op een rijtje gezet.

image-1

Hierboven zie je alle codes snel op een rijtje.

1

De code hierboven staat voor polyethyleen tereftalaat. Deze naam zul je waarschijnlijk niet herkennen maar dit soort plastic wordt voornamelijk gebruikt voor frisdrank- en waterflessen. PET plastic is bedoeld voor eenmalig gebruik. Als je deze wel hergebruikt, zullen er veel bacteriën inkomen. Ook bevat dit PET plastic bepaalde chemische stoffen die bij het hergebruik kunnen loslaten. Als je je waterfles hergebruikt, moet je hier zeker mee oppassen!

2

Deze code staat voor hoge dichtheid polyethyleen plastic. Dit plastic laat helemaal geen chemicaliën los en is het minst schadelijk voor onze gezondheid. Dit plastic vind je terug in melkkannen,shampooflessen, wasmiddelflessen, plastic zakken en plastic. Je kunt dit plastic veilig hergebruiken en het is milieuvriendelijk.

3

Dit is een gevaarlijke plasticsoort. Pvc staat voor polyvinylchloride. Hier zitten zeer schadelijke chemicaliën in, ze hebben een slechte invloed op je hormonen. Herken je die sterke chemische geur die je ruikt als je een product uit de verpakking haalt? Dan is het dit soort plastic. Dit is te vinden bij bijvoorbeeld ringo’s, douchegordijnen en opblaasbare zwembandjes. Pas op met dit soort plastic!

4

 

Dit soort plastic is te vinden in zachte plastic producten als vershoudfolie en broodzakjes. De code staat voor lage dichtheid polyethyleen. Dit soort is heel veilig en kan goed gerecycled worden. Het blijft natuurlijk wel het beste om gewoon je eigen boodschappentas mee te nemen voor het milieu.

5

PP staat voor polypropeen. Dit plastic is half doorzichtig en wit van kleur. Denk hierbij aan yoghurtbakjes, rietjes en margarinekuipjes. Het beschermt het product tegen vet, vocht en chemicaliën. Deze soort is redelijk veilig.

6

Deze code staat voor polystyreen plastic. Het is een goedkope, lichte en gemakkelijke vorm van kunststof die voor ontzettend veel producten kan worden gebruikt. Piepschuim, plastic bestek en drinkbekers worden hier bijvoorbeeld van gemaakt. Er heerst veel discussie over de veiligheid van dit type plastic. Het plastic zou namelijk styreen kunnen lekken en dat is schadelijk voor de gezondheid. Je kunt dit plastic dus maar beter uit de weg gaan.

 

 

7-2

Deze code wordt gebruikt voor alle overige soorten plastic. Bijvoorbeeld biologisch afbreekbare soorten plastic van onder andere rijstzetmeel of mais. Dit is niet slecht voor onze gezondheid en het milieu. Deze code staat echter ook voor polycarbonaat. Dit is een plasticsoort die het synthetische oestrogeen Bysphenol (BPA) bevat. Dit kan ook een negatief effect hebben op je hormonen. Deze soort plastic is vooral te vinden in bidons, shakebekers en sommige zonnebrillen.

Wist jij dat er zoveel verschillende soorten plastic bestaan? Wij waren verbaasd.. Ga jij hier voortaan op letten? Laat het ons weten! En vergeet het niet te delen met de rest van je vrienden.

Previous DEZE 4 natuurlijke huismiddelen zijn tegen vroegtijdige grijze haren!
Next Vaak last van een blaasontsteking? Met de DEZE natuurvoeding voorkom je dit!

You might also like

Algemeen

De verborgen impact van suiker en wat je er aan kunt doen

Mijn collega op ons flex-kantoor kon het niet geloven. Er zat geen suiker in zijn cappuccino, alleen melk. “Precies! En die melk bevat suiker waardoor jij per kopje ongemerkt toch

Algemeen

Hou muggen weg uit je huis door potjes met dit mengsel door je huis te verspreiden!

Het is heerlijk warm vandaag, maar er zijn ook nadelen aan verbonden: muggen. Die vervelende vliegende rakkers die je prikken en je bloed drinken. Volg deze doe-het-zelf-methode en maak je

Algemeen

Een simpele methode om gegarandeerd 8 jaar extra te hebben voor een leuk leven

We geven miljarden uit om met de modernste operaties en medicijnen een half jaar extra te kunnen leven. Aan het eind van de rit is de tijd kostbaar en veel