Medicatie voor noodgevallen: thuis uw eigen penicilline maken

Medicatie voor noodgevallen: thuis uw eigen penicilline maken

Luister naar dit artikel

De ontdekking van penicilline werd beschouwd als een mijlpaal die het gezicht van de moderne geneeskunde veranderde. Penicilline verwijst naar een groep krachtige antibacteriële geneesmiddelen die gericht zijn op een breed scala aan bacteriële infecties. Hoewel het overmatig gebruik van antibiotica de laatste jaren een groeiend probleem is, valt niet te ontkennen dat er bepaalde situaties zijn waarin antibiotica echt het verschil tussen leven en dood kan betekenen. In noodsituaties is het misschien niet eenvoudig om een ​​partij penicilline te bemachtigen. De ziekenhuizen zijn misschien niet op de hoogte en uw lokale apotheken worden waarschijnlijk binnen enkele minuten na een ramp leeggeplunderd. Gelukkig kunt u uzelf de moeite besparen door penicilline te bereiden in het comfort van uw eigen huis.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Zelfgemaakte medicijnen

De ontdekking van penicilline wordt over het algemeen toegeschreven aan Alexander Fleming in 1928, waar hij terugkeerde naar zijn laboratorium om een ​​petrischaaltje te vinden dat Staphylococcus-bacteriën bevatte zonder het deksel erop. Deze bacteriecultuur was besmet geraakt met schimmel van het geslacht Penicillium. Fleming besloot toen om de schimmel te analyseren en meer te weten te komen over het gebruik ervan, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor het maken van wat wordt beschouwd als een van de meest nuttige medicijnen in de geschiedenis.

Hoewel penicilline geen enkele vorm van virale infectie kan behandelen, zijn ze bijzonder krachtig tegen een breed scala aan bacteriële infecties, waaronder huidinfecties, miltvuur, tonsillitis en de ziekte van Lyme. Dit medicijn kan echter niet alle soorten bacteriële infecties behandelen, met name superbugs en antibioticaresistente stammen van bepaalde bacteriën.

Hoewel het aanzienlijk gemakkelijker en veiliger is om effectieve natuurlijke antibiotica in te slaan, zoals verschillende soorten etherische oliën en honing, kun je je in situaties bevinden waarin penicilline echt de enige optie is om een ​​bepaalde infectie te behandelen. Het maken van je eigen medicijn kan je de moeite besparen om je dorp of stad te doorzoeken alleen maar om wat extra medicijnen te zoeken, wat in een ramp-scenario vrij moeilijk kan zijn. Wees echter gewaarschuwd dat het maken van uw eigen zelfgemaakte medicijn potentieel gevaarlijk kan zijn en dat u altijd een arts moet raadplegen voordat u enige vorm van medicatie neemt, of deze nu zonder recept verkrijgbaar is of thuis wordt gemaakt.

Stap 1: Rauwe, natuurlijke penicilline cultiveren

In zijn meest basale staat is penicilline een schimmel. Hiervoor moet je brood, citrusvruchten of zelfs een meloen als cultuur gebruiken. Brood is misschien niet uw beste optie, omdat varianten in de winkel additieven bevatten die de groei van schimmels voorkomen. Om het cultiveren van uw schimmels te versnellen, kunt u uw fruitteelt in een gesloten maar niet luchtdichte container plaatsen, zoals een grote stenen pot bedekt met aluminiumfolie. Je kunt dan een paar druppels water toevoegen om het vocht te verhogen. Naar schatting duurt het 2 tot 4 weken voordat uw penicilline begint te groeien.

Stap 2: de penicilline hercultiveren

Nadat je een blauwachtig groene schimmel hebt gekweekt, heb je met succes ‘natuurlijke penicilline’ gemaakt. Hoewel sommige mensen beweren dat dit al voor medische doeleinden kan worden gebruikt, wordt het niet aanbevolen, omdat het grootste deel ervan zou worden vernietigd voordat het enige vorm van genezing kon doen. Je kunt je schimmel opnieuw kweken in kleine bakjes of petrischalen om meer penicilline te maken voor gebruik door de onderstaande stappen te volgen:

Snijd ongeveer 200 gram aardappelen en plaats ze in een stenen pot. Vul met gedestilleerd water en sluit de pot goed af.
Kook de pot 30 minuten en laat hem daarna afkoelen. Zeef het water door een kaasdoek in een andere container.
Voeg 20 gram dextrose en agar aan het water toe. Je kunt ook gewone suiker en gewone gelatine gebruiken als je geen van beide hebt. Voeg meer water toe tot je 1 liter vloeistof hebt.
U kunt vervolgens de gekookte oplossing toevoegen en uw penicillinesporen overbrengen naar een stel petrischalen. Er mag alleen voldoende vloeistof zijn om de bodem van de container te bedekken.

Stap 3: Fermenteer de penicilline

Hoewel er veel manieren zijn om penicilline te fermenteren, vereist de onderstaande methode alleen algemeen beschikbare ingrediënten die u waarschijnlijk vóór een ramp zou hebben opgeslagen.

Steriliseer een Erlenmeyer-fles door deze gedurende een uur in de oven op 315 graden te plaatsen. Plaats tijdens het opwarmen dextrose, gist, citroenzuur, melkpoeder en zeezout in een maatcilinder.
Vul de cilinder met gedestilleerd water totdat u ongeveer 100 milliliter oplossing heeft. Giet vervolgens het mengsel in de gesteriliseerde fles en schud om alle resterende vaste stoffen op te lossen.
Gebruik een steriele draad om uw penicillinekweken aan de fles toe te voegen en dek deze vervolgens af met gesteriliseerde folie. Laat de kolf minimaal 7 dagen maar niet langer dan twee weken zitten.

Stap 4: Extraheer de penicilline

Op dit moment is de zelfgemaakte penicilline nu technisch bruikbaar. Het is echter nog steeds onstabiel en gaat gemakkelijk kapot. Met behulp van de volgende stappen kunt u de penicilline uit de oplossing halen om deze bruikbaar te maken voor medische doeleinden. (Gebruik alleen onder leiding van een gekwalificeerde medische professional.)

Koel een ethylacetaatoplossing en meng deze vervolgens met de penicilline-oplossing. Schud goed gedurende ten minste 30 seconden voordat u de oplossing laat scheiden.
Laat het ethylacetaat met behulp van een scheitrechter in een steriele container druppelen.
Daarna kunt u kaliumacetaat toevoegen aan het verzamelde ethylacetaat. Hierdoor kan de oplossing verdampen en pure penicilline achterlaten.

Het maken van uw eigen penicilline kan het verschil betekenen tussen leven en dood in noodsituaties.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Waarom het branden van de verkeerde kaars je gezondheid kan vernietigen
Next Parelhoenders helpen de ziekte van Lyme te voorkomen door tot 4.000 teken per dag te eten

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Een uurtje op deze fiets geeft je huis genoeg stroom voor 24 uur

Luister naar dit artikel De oprichter en eigenaar van ‘s werelds best verkopende energie shot 5-Hour Energy, Manoj Bhargava, heeft aangegeven om 99 procent van zijn vermogen van om en

Bouwen en Verbouwen

Basisprincipes van tuinieren: oogsten en bewaren van zaden van tuinplanten

Luister naar dit artikel Nadat je een moestuin een heel seizoen hebt beheerd, is de volgende logische stap om je fruit en groenten te oogsten, evenals andere producten van je

Bouwen en Verbouwen

Door middel van deze 5 makkelijke stappen creëer jij een eindeloze voorraad bosbessen!

Luister naar dit artikel Naast de overheerlijke smaak van bosbessen, hebben ze ook vele voordelen voor je gezondheid. Ze bevatten namelijk antioxidanten die zorgen voor een verlaging van de bloeddruk