Met deze truc voorkom en verwijder je de rookgeur uit je huis! wist ik dit maar eerder!

Met deze truc voorkom en verwijder je de rookgeur uit je huis! wist ik dit maar eerder!


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Je bent jarig, geslaagd of vijf jaar getrouwd. Altijd leuk en zeker reden voor een feestje. Natuurlijk krijg je ook mensen op bezoek die roken. De avond verloopt leuk en gezellig. Iedereen heeft het naar zijn/haar zin. Alleen na afloop van het feestje hangt er een vervelende rooklucht in je huis.

Of vindt je het gewoon heerlijk om af en toe binnen een peuk te roken? Geen zorgen! Want wij hebben een heleboel tips opgesteld hoe je de rookgeur uit je huis kan verwijderen. Afhankelijk van hoe sterk de rookgeur is en hoe vaak er is gerookt in je huis, zal je meer of minder werk hoeven te verrichten.

Schoonmaakazijn
Schoonmaak azijn is dé oplossing om een vervelende rooklucht uit je huis te verdrijven. Je ruikt er helemaal niets van, en het is nog goedkoop ook. Vul een spons met schoonmaak azijn. Leg de spons op een schoteltje en plaats deze in de ruimte waar is gerookt. Wat je ook kan doen is een schaaltje vullen met schoonmaak azijn. Tijdens een feestje zet je deze (uit het zicht) in een kast of wandmeubel. Op deze manier heb je minder last van rokers en is de stank de volgende morgen verdwenen.

Ammonia
Om de sigarettengeur te bestreiden, gebruik je een teiltje met warm water, wat ammonia en een paar druppeltjes afwasmiddel. Gebruik dit mengsel om te plekken die je wil reinigen bijvoorbeeld sofa, gordijnen. Wrijf ze vervolgens goed droog. Laat het teiltje staan en herhaal het schoonmaken geregeld. Hierdoor verdwijnt de de rook langzaam maar zeker. Maar, sigarettenrook is hardnekkig, deze verdwijnt niet zomaar, net als nicotinevlekken, maar dit hulpmiddeltje kan helpen.

Schrob de muren en plafonds ook hiermee. Deze taak heeft net iets meer voeten in de aarde, maar als je flink gerookt hebt in je huis, zal het onvermijdelijk zijn om je muren en plafonds ook aan te pakken. Pak een emmer, vul deze met 4 liter water, 200 ml ammoniak en een paar druppels afwasmiddel. Extra oplettendheid is wel gewenst, want in ammoniak zitten agressieve chemicaliën! Dus zet de ramen flink open en houd kinderen en huisdieren uit de buurt. We raden aan om te beginnen met een klein gedeelte van de muur dat makkelijk te verbergen is om er zeker van te zijn dat de verf niet wordt aangetast.

Was alles wat van stof gemaakt is
Iedere stof die eventueel sigarettenrook heeft opgenomen moet grondig gewassen worden. Hieronder vallen in ieder geval de gordijnen, bankovertrek, kussenovertrekken en dekens. Rookgeur kan hier lang in blijven zitten, dus was ze volgens de instructies op het label en herhaal indien de geur nog niet helemaal weg is na één wasbeurt.

Plaats houtskool in je huis
Houtskool heeft luchtzuiverende eigenschappen die heel geschikt zijn voor het opfrissen van een rokerige kamer en rookgeur verwijderen. Misschien ben je een beetje terughoudend om overal houtskool neer te leggen, maar je kan het op zo’n manier doen dat het bij je interieur past, bijvoorbeeld in mooie houten bakjes. Bevalt het je helemaal niet, dan leg je het op discretere plekken waar het niet zo opvalt!

Rookgeur verwijderen uit boeken
Rookgeur verwijderen uit je huis. Dit klinkt misschien gek, maar het luchten van je boeken helpt erg bij een fris huis, want boeken nemen geur op en houden die voor lange tijd vast. Je kan ze als het ware uitkloppen met je hand (net zoals een mat met een mattenklopper). Doe dit bij voorkeur wel buiten, want er komt ontzettend veel stof uit!

Vind je dit een leuke tip? Vergeet deze dan niet te delen? Of tag iemand die een flinke rookgeur in huis hebt!

Previous Bevat jouw favoriete verzorgingsproduct microplastics?
Next Voorkom groen aanslag op je tegels doormiddel van deze simpele maar goed werkende tip!

You might also like

Algemeen

Geniet van je voeten in Baking Soda in combinatie met Melk – De resultaten zijn Fenomenaal!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Zwangere Orang-Utan klampt zich vast aan de laatste boom terwijl bulldozers het regenwoud om haar heen vernietigen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Nieuws van de dag! Volgens onderzoek heeft patat eten toch een aantal voordelen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar