Bijen houden absoluut van cannabis en het zou hun populaties kunnen helpen herstellen

Bijen houden absoluut van cannabis en het zou hun populaties kunnen helpen herstellen

Luister naar dit artikel

De hele wereld maakt zich zorgen over de alarmerende achteruitgang van de bijenpopulaties sinds de jaren negentig. Tegelijkertijd onderzoeken tal van wetenschappers hennep en de potentiële voordelen voor het milieu.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nu hebben onderzoekers deze populaire kwesties van de moderne samenleving gecombineerd in één onderzoek: cannabis en de lijdende bijenpopulatie.

De studie uitgevoerd aan de Cornell University en gepubliceerd in Environmental Entomology heeft ontdekt dat hoe groter de hennepplanten zijn, hoe meer bijen er naartoe gaan.

Deze studie bevestigt de bevindingen van een eerdere studie aan de Colorado State University.

Onderzoekers hebben ontdekt dat cannabis zeer aantrekkelijk is voor bijen, vanwege de rijke pollenopslag, dus wetenschappers moeten een manier vinden om het te gebruiken om de bijenpopulatie te helpen.

De studie suggereert dat hoe groter het gebied dat door hennep wordt bedekt, hoe groter de kans dat bijen naar de plaats zwermen. Langere planten trekken ook meer bijen aan, en de langste trekken zelfs 17 keer meer bijen aan dan de kortste.

Naarmate de tijd verstreek, merkten onderzoekers dat meer bijen de planten bezochten, en ze deden het vaker. Ze maakten herhaaldelijk sweepnet-collecties van bijen die hennepbloemen bezochten op elf boerderijen in de regio Finger Lakes in de staat New York.

Ze ontdekten dat hennep 16 verschillende bijensoorten in de noordoostelijke Verenigde Staten kan ondersteunen, en de meest gevangen waren A. mellifera (Europese honingbij – 60%) en B. impatiens (gemeenschappelijke oostelijke hommel – 30%).

Het stuifmeel gemaakt door mannelijke hennepbloemen is buitengewoon aantrekkelijk voor deze ondersoort, maar onderzoekers weten de oorzaak ervan niet.

Dit is echter niet het geval met vrouwelijke bloemen, die mensen gebruiken voor hun kalmerende en bedwelmende effecten, omdat ze geen echte bloemen produceren.

Volgens de auteurs van de studie:
“De snelle uitbreiding van de hennepproductie in de Verenigde Staten… kan belangrijke implicaties hebben voor de dynamiek van agro-ecosysteembrede bestuiving.

Als gewasbloei in het late seizoen tijdens een periode van seizoensgebonden bloementekort, kan hennep een bijzonder sterk potentieel hebben om de bestuiverspopulaties en de daaropvolgende bestuivingsdiensten voor gewassen in het volgende jaar te verbeteren door hiaten in de schaarste van het naseizoen te vullen. ”

Deze bevindingen zijn van vitaal belang omdat ze de afnemende bijenpopulaties in de Verenigde Staten kunnen redden en landbouw en natuur kunnen helpen.

De auteurs van de studie wezen erop dat er geen risico is dat cannabinoïde-rijk stuifmeel in onze voeding komt. Ze voegden ook toe dat de honing die wordt geproduceerd door bijen niet wordt verrijkt met tetrahydrocannabinol (THC).

Dit is hun conclusie:

“Hennep is een hoog stuifmeelproducerend gewas dat bloeit tijdens een periode van schaarste van bloemen en ondersteunt een divers scala aan bijen in het noordoostelijke landschap van de VS.

De snelle uitbreiding van de hennepproductie in de Verenigde Staten (Schluttenhofer en Yuan 2017) kan belangrijke implicaties hebben voor de dynamica van de bestuiving in het hele agro-ecosysteem. Het potentieel van hennep om te dienen als een bloemrijk middel voor bijen wordt beïnvloed door de samenstelling van het landschap, de hoogte van hennepplanten en tijdelijke factoren.

Kwekers, voorlichters en beleidsmakers moeten risico’s voor bijen overwegen, omdat er voor dit gewas ongediertebestrijdingsmethoden worden ontwikkeld (Cranshaw et al. 2019). ”

De aanwezigheid van cannabinoïden in henneppollen heeft “waarschijnlijk geen invloed op de ontwikkeling van bijen vanwege het verlies van cannabinoïde-receptoren in insecten.”

Bronnen:

themindunleashed.com
www.collective-evolution.com
hempgazette.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Antidepressieve microben in de bodem: hoe de grond je hersenen gelukkig maakt
Next Diego, de gigantische schildpad, gaat met pensioen nadat zijn hoge seksdrift heeft geholpen zijn hele soort te redden

You might also like

Algemeen

3 redenen waarom iedereen cupping zou moeten proberen

Luister naar dit artikel Cupping is een prachtig techniek die uw gezondheid kan verbeteren en kan zorgen voor tal van voordelen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift

Algemeen

8 Gezonde voedingsmiddelen die eigenlijk slecht zijn voor je gezondheid.

Luister naar dit artikel De laatste jaren heb je waarschijnlijk veel artikelen gelezen over gezonde voeding. In deze artikelen staat voornamelijk welke voedingsmiddelen je moet eten en welke niet. Zelf

Algemeen

Honden horen niet in bed thuis?! Na het lezen van dit artikel, zal je blij zijn dat je altijd je hond bij je hebt

Luister naar dit artikel Hoe graag men zijn hond ook ziet: hem in bed nemen, is niet iedereens ding. Vele mensen zijn van mening dat een hond niet tussen de