Diego, de gigantische schildpad, gaat met pensioen nadat zijn hoge seksdrift heeft geholpen zijn hele soort te redden

Diego, de gigantische schildpad, gaat met pensioen nadat zijn hoge seksdrift heeft geholpen zijn hele soort te redden


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

“Er is maar één persoon, één moment, één overtuiging nodig om een ​​golf van verandering te beginnen.”

Kleine stappen kunnen grote veranderingen maken, en het blijkt dat een voldoende is om het verschil te maken, hoe hopeloos de situatie er eerst ook uitziet. Een schildpad heeft de aandacht van de wereld veroverd na een decennialange strijd om zijn soort te behouden.

De uitputting van de reuzenschildpadden van het eiland Santa Cruz werd veroorzaakt door zeilers, piraten, walvisvaarders en de introductie van geiten. Als een vitaal onderdeel van een fokprogramma in het Fausto Llerena Tortoise Center op het eiland, werd de gigantische schildpad Diego een echte attractie!

De wereld was verheugd om te leren over de schildpad Casanova, die 800 baby’s verwekte en dus een dramatische bijdrage leverde aan het redden van zijn soort, Chelonoidis Hoodenis, van uitsterven.

In de jaren 1970 waren er slechts 12 vrouwen en 2 mannen op het eiland Espanola in de Galapagos. In 1976 werd een derde man gebracht, Diego, die 30 jaar in de San Diego Zoo in de Verenigde Staten had gewoond.

Na meer dan vier decennia werd het project met succes voltooid, met de geboorte van meer dan 2000 reuzenschildpadden.

De Amerikaanse milieuactivist James P. Gibbs, een professor in milieu- en bosbiologie aan de State University van New York in Syracuse, die een leidende rol heeft gespeeld bij het behoud van reuzenschildpadden op de Galápagos-eilanden, beschreef Diego als ‘een grote persoonlijkheid’ en is behoorlijk agressief, actief en vocaal in zijn paringsgewoonten ”.

Diego is een symbool van het instandhoudingsplan geworden.

De directeur van het Giant Tortoise Restoration Initiative, Washington Tapia, bevestigde dat er nu “voldoende omstandigheden” zijn om de soort weer normaal te maken.

Hij beweerde:

“We ontwikkelden wiskundige modellen met verschillende mogelijke scenario’s voor de komende honderd jaar en al met al was de conclusie dat het eiland voldoende omstandigheden heeft om de schildpaddenpopulatie te behouden die normaal zal blijven groeien, zelfs zonder nieuwe repatriëring van jonge dieren.”

Bovendien voegde hij eraan toe:

“Naast het herstel van de gigantische schildpaddenpopulatie, die dankzij dit programma van 15 naar 2000 is gegaan, zijn de managementacties uitgevoerd voor het ecologische herstel van het eiland, zoals de uitroeiing van geïntroduceerde soorten en de regeneratie van cactussen door Galápagos Verde Het project 2050 heeft ertoe bijgedragen dat de ecosystemen van het eiland momenteel voldoende voorwaarden hebben om de groeiende populatie schildpadden te ondersteunen. ”

Het is gemeld dat Diego verwant is aan meer dan 40 procent van de schildpadden op het eiland.

Volgens de San Diego Zoo werd Diego tussen 1928 en 1933 naar de VS gebracht en decennia later werd hij teruggestuurd om deel te nemen aan het fokprogramma, omdat zijn soort in de jaren 1960 kritisch bedreigd werd verklaard.

Genetische tests van de jonge schildpadden, die sinds de jaren negentig regelmatig worden uitgevoerd, hebben aangetoond dat zelfs 40% van de schildpadden op het eiland verband houden met Diego.

Gibbs legde uit:

“Nog een gereserveerde, minder charismatische man -” E5 “- heeft ongeveer 60 procent gegenereerd. De derde man – ‘E3’ – vrijwel geen. Dus Diego is kritisch geweest. ‘

Omdat Diego meer dan 100 jaar oud is, is het tijd voor hem om met pensioen te gaan. Samen met de 14 andere fokkers die aan het programma hebben deelgenomen, zal hij nu na 80 jaar worden teruggebracht naar zijn eiland van oorsprong, het eiland Española. De release in de wildernis is gepland voor maart 2020.

Laten we de resterende tijd gebruiken om de legende te bedanken! De hele wereld is je verschuldigd, liefhebber!

Bronnen:

www.cbsnews.com
www.smithsonianmag.com
www.theguardian.com
www.nytimes.com

Previous Bijen houden absoluut van cannabis en het zou hun populaties kunnen helpen herstellen
Next Empathische en energiegevoelige mensen hebben baat bij dicht bij een watermassa te zijn

You might also like

Algemeen

COVID-19 Strike Teams sluiten boerderijen – Voedseloorlogen worden verhit

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

De beste redenen om geen Covid-injectie te nemen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Stoffen gezichtsmaskers geven je misschien een veilig gevoel, maar ze beschermen je niet tegen Covid

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar