*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Mindfulness-training toont veelbelovend voor mensen met multiple sclerose
mei 20, 2020 1021 Views

Mindfulness-training toont veelbelovend voor mensen met multiple sclerose

Nieuw onderzoek suggereert dat mindfulnesstraining patiënten met multiple sclerose op twee heel verschillende manieren kan helpen: het reguleren van negatieve emoties en het verbeteren van de verwerkingssnelheid.

Mensen met MS die de vier weken durende mindfulnesstraining volgden, verbeterden niet alleen meer in vergelijking met degenen die niets deden, ze verbeterden ook in vergelijking met degenen die een andere behandeling probeerden, adaptieve cognitieve training genoemd.

“Dit was een kleine pilotstudie, dus we moeten de resultaten repliceren, maar deze bevindingen waren zeer bemoedigend”, zegt Ruchika Prakash, corresponderend auteur van het onderzoek en universitair hoofddocent psychologie aan de Ohio State University.

“Het is opwindend om een ​​behandeling te vinden die op meer dan één manier nuttig kan zijn voor mensen met multiple sclerose.”

De bevindingen zijn onlangs gepubliceerd in twee tijdschriftartikelen: primaire resultaten in revalidatiepsychologie en secundaire analyse in neuropsychologie.

Multiple sclerose is de meest voorkomende neurologische ziekte bij jongvolwassenen en wordt geschat op bijna 1 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Het beschadigt het centrale zenuwstelsel en kan tot verschillende fysieke, emotionele en cognitieve problemen leiden.

Bij de studie waren 61 mensen met MS betrokken die in een van de drie groepen waren geplaatst: vier weken durende mindfulnesstraining, vier weken adaptieve cognitieve training of een wachtlijstcontrolegroep die niets deed tijdens de onderzoeksperiode, maar daarna werd behandeld.

Op mindfulness gebaseerde training omvat het oefenen van aandacht voor het huidige moment op een niet-oordelende en acceptabele manier, zei Prakash. Onder de oefeningen in de sessies leerden de deelnemers hoe ze zich konden concentreren op de ademhaling en mentale ‘bodyscans’ moesten doen om te ervaren hoe hun lichaam zich voelde.

In de primaire analyse van het onderzoek, geleid door voormalig promovendus Brittney Schirda, wilden de onderzoekers nagaan of mindfulnesstraining patiënten met multiple sclerose hielp omgaan met een gemeenschappelijk onderdeel van de ziekte: problemen bij het reguleren van hun emoties.

“Studies suggereren dat 30 tot 50 procent van de MS-patiënten een vorm van psychiatrische stoornis ervaart,” zei Prakash. “Alles wat we kunnen doen om hen te helpen het hoofd te bieden, is belangrijk voor hun kwaliteit van leven.”

Deelnemers aan het onderzoek voltooiden aan het begin en het einde van het onderzoek een maat voor emotionele regulatie. Er werd hen gevraagd in hoeverre ze het eens waren met vragen als “Als ik van streek ben, verlies ik de controle over mijn gedrag” en “Ik ervaar mijn emoties als overweldigend en onbeheerst.”

De resultaten toonden aan dat mensen in de mindfulness-trainingsgroep aan het einde van het onderzoek beter in staat waren om hun emoties te beheersen in vergelijking met die in de andere twee groepen.

Dit omvatte de groep die adaptieve cognitieve training (ACT) ontving, die in andere onderzoeken veelbelovend is gebleken voor MS-patiënten. Dit ACT-programma gebruikte computerspellen om MS-patiënten te helpen bij het overwinnen van enkele van hun cognitieve gebreken die het dagelijks functioneren moeilijker maken, zoals problemen met opletten, van focus veranderen en plannen en organiseren.

“Onze resultaten zijn veelbelovend bewijs dat mindfulnesstraining MS-patiënten kan helpen om constructiever en positiever met hun emoties om te gaan,” zei Prakash.

In een secundaire analyse van hetzelfde onderzoek, geleid door doctoraatsstudent Heena Manglani, werden de deelnemers beoordeeld op hun verwerkingssnelheid en werkgeheugen, twee cognitieve functies die vaak afnemen bij MS-patiënten. Ze voltooiden ook aanvullende metingen van cognitief functioneren.

Verwerkingssnelheid is de tijd die een persoon nodig heeft om mentale taken uit te voeren en hangt samen met hoe goed ze de informatie die ze ontvangen kunnen begrijpen en erop kunnen reageren.

De bevindingen toonden aan dat MS-patiënten na vier weken mindfulnesstraining een significant verbeterde verwerkingssnelheid vertoonden op basis van de tests die in de studie werden gebruikt – meer dan in de andere twee groepen.

“Dit is een opwindende bevinding omdat de verwerkingssnelheid een belangrijk cognitief domein is dat wordt beïnvloed bij multiple sclerose,” zei Prakash.

“We waren enigszins verrast dat deze trainingsinterventie waarvan we dachten dat deze vooral de emotieregulatie zou beïnvloeden, ook de verwerkingssnelheid zou verhogen.”

De winst in het werkgeheugen was vergelijkbaar in alle drie de groepen en er waren geen mindfulness-specifieke veranderingen in andere maten van cognitief functioneren.

Een van de redenen dat mindfulnesstraining zo veelbelovend is, is omdat het een gemakkelijk toegankelijke behandeling is voor alle patiënten.

“Iedereen kan mindfulness gebruiken – zelfs mensen met beperkte mobiliteit, die vaak andere trainingstechnieken, zoals training, als een grotere uitdaging beschouwen,” zei Prakash.

Prakash en haar team werken nu aan het repliceren van deze pilotstudie met een groter monster.

Bronnen:

Ohio State University

Previous Maak je eigen natuurlijke teek afschrikmiddel
Next Legale cannabis hennepolie behandelt effectief chronische neuropathische pijn

You might also like

Natuurlijk genezen

Genees je longen met DEZE thee. Het helpt bij hoesten, astma, bronchitis, emfyseem, infecties en meer.

Oregano wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor zijn potentiële gezondheidsvoordelen. De meeste van deze voordelen worden toegeschreven aan de anti-kanker, antibacteriële en antioxidante eigenschappen van het kruid. Oregano bevat vitamine

Natuurlijk genezen

Wikkel je voeten in aluminiumfolie en een paar uur later heb je dit resultaat! Dat is handig!

Je bent vast bekend met aluminiumfolie. Veel mensen gebruiken het in de keuken, maar de meesten denken er niet aan om het lichaam er mee in te wikkelen. Het is

Natuurlijk genezen

Zoethout is goed en gezond voor je!

Zoethout je zal het waarschijnlijk wel kennen. Persoonlijk vind ik het erg lekker en geniet er van zonder dat het in drop vorm is. Zoethout staat vooral bekend doordat het