*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Legale cannabis hennepolie behandelt effectief chronische neuropathische pijn
mei 26, 2020 624 Views

Legale cannabis hennepolie behandelt effectief chronische neuropathische pijn

Onderzoekers onderzoeken de effectiviteit van het consumeren van hennepolie die is gewonnen uit de hele cannabisplant met behulp van een diermodel met chronische neuropathische pijn. Onderzoekers van de Universiteit van New Mexico (UNM) toonden aan dat legale cannabis-hennepolie de gevoeligheid voor mechanische pijn tien uur lang tienvoudig verminderde bij muizen met chronische postoperatieve neuropathische pijn.

Onderscheidend van zijn nog steeds grotendeels crimineel verboden neef, verwijst “hennep” naar cannabisplanten met minder dan 0,3 procent tetrahydrocannabinol (THC) per massa. Hennep is nu federaal legaal om in de meeste regio’s in de Verenigde Staten (VS) te produceren en te consumeren als gevolg van de Hemp Farming Act, voorgesteld door het Amerikaanse congres en in 2018 ondertekend door president Donald Trump.

Deze belangrijke doorbraak in het cannabisverbod stelt miljoenen Amerikanen nu in staat toegang te krijgen tot een natuurlijke, effectieve en relatief veilige alternatieve optie voor de behandeling van chronische pijn. Conventionele farmacologische geneesmiddelen, namelijk opioïden, vormen de belangrijkste vorm van vermijdbare sterfgevallen en conventionele medische fouten zijn de derde belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten.

De Universiteit van New Mexico heeft een reeks recente onderzoeken uitgevoerd om de effectiviteit en veiligheid van het consumeren van de cannabisplant te testen, maar dit is de eerste studie die het therapeutische potentieel van legale hennepolie met een laag THC-gehalte meet.

“Cannabisplanten met lage THC zijn nog steeds psychoactief, maar hebben de neiging om minder psychedelische ervaringen op te leveren, terwijl ze toch een diepe en vaak onmiddellijke verlichting bieden van symptomen zoals pijn, angst en depressie”, zegt co-onderzoeker, Dr. Jacob Miguel Vigil, universitair hoofddocent bij de afdeling Psychologie van UNM.

Met behulp van een chronisch neuropathisch pijnmodel dat muizen blootstelt aan postoperatieve neuropathische pijn die equivalent is aan enkele jaren chronische pijn bij menselijke klinische patiënten, konden de onderzoekers onderzoeken hoe hennepolie de tijdelijke pijngevoeligheid voor het getroffen gebied beïnvloedt. Enkele uren na cannabisgebruik vertoonden de muizen een effectieve pijnverlichting, waarbij ze de mechanische pijngevoeligheid benaderden van naïeve controlemuizen die de operatie niet ondergingen.

“Ons laboratorium maakt gebruik van een uniek model voor zenuwletsel dat menselijke neuropathische pijn nabootst, waardoor hennep’s omkering van pijngerelateerd gedrag kan worden aangetoond”, zei een van de hoofdonderzoekers, Dr. Karin N. Westlund, afdeling anesthesiologie, hun artikel getiteld “The Therapeutic Effectiviteit van hennepolie met volledig spectrum met behulp van een chronisch neuropathisch pijnmodel ‘, gepubliceerd in het tijdschrift Life.

Dierproeven kunnen superieur zijn aan klinische proeven omdat ze menselijke vooroordelen en verwachtingseffecten omzeilen, of perceptuele en cognitieve reacties op deelname aan experimenten met cannabis als thema. Verschillende onderzoeken die de effecten van cannabis bij mensen meten, observeren patiënten die psychedelische ervaringen rapporteren, ongeacht of ze de actieve cannabisstof hebben gekregen, ook wel het ‘placebo-effect’ genoemd.

De studie onderzocht de effectiviteit van “LyFeBaak” -hennepolie, geproduceerd door Organic-Energetic Solutions, dat sinds 2019 legaal verkrijgbaar is in New Mexico. “We kweken hennep die is geoptimaliseerd om de planten de hoogste gezondheid en vitaliteit te versterken door middel van hypermineralisatie-technieken , in plaats van alleen planten die worden gekweekt in een staat van vechten of vluchten, wat helaas gebruikelijk is in de cannabisindustrie. Deze technieken hebben ons in staat gesteld hennepproducten te produceren waarvan patiënten zweren dat ze effectief zijn voor de behandeling van tientallen mentale en fysieke gezondheidsproblemen. De nieuwe wijzigingen in de hennepwetten stellen ons nu in staat deze beweringen te testen ”, voegt co-auteur en hennepteler, Anthony L. Ortiz, toe.

“Hennepplanten bevatten talrijke therapeutische bestanddelen die waarschijnlijk bijdragen aan pijnstillende reacties, waaronder terpenen en flavonoïden, die in theorie samenwerken als leden van een symfonie, vaak beschreven als het entourage-effect”, zegt collega-onderzoeker Jegason P. Diviant. Verschillende klinische onderzoeken hebben aangetoond dat medicijnen op basis van synthetische cannabisanalogen en geïsoleerde verbindingen de neiging hebben om minder gemelde symptoomverlichting en een groter aantal negatieve bijwerkingen te bieden in vergelijking met hele planten, of “volledig spectrum”, cannabisbloemen en plantenextracten.

De auteurs waarschuwen ervoor dat er weinig studies bestaan ​​over het langdurig gebruik van hennepolie, voornamelijk als gevolg van historische federale verbodswetten in de VS. “Dit is echter een buitengewoon opwindende tijd in de moderne medische ontdekking, omdat de gemiddelde burger nu legale toegang heeft tot een volledig natuurlijke en effectieve medicatie die gemakkelijk en goedkoop kan worden geproduceerd, simpelweg door een zaadje in de grond te steken en ervoor te zorgen zoals elk ander belangrijk onderdeel van je leven ‘, zegt Vigil.

Bronnen:

University of New Mexico
Journal Article

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Mindfulness-training toont veelbelovend voor mensen met multiple sclerose
Next Overleven wij de pandemie?

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit product helpt het tegen gaan van gaatjes. Tandartsen willen niet dat jij dit weet!

Op 3 september 2012 verscheen in De Telegraaf een artikel over de mogelijk beschermende werking van kokosolie tegen gaatjes. Het onderzoek werd uitgevoerd door wetenschappers van het Ierse Athlone Institute

Natuurlijk genezen

Masseer deze stresspunten om snel een kieskeurige of huilende baby te ontspannen

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is een oude gezondheidspraktijk die dateert uit ongeveer 2300 v.Chr. en reflexologie, een van de technieken, is recentelijk steeds populairder geworden vanwege het potentieel om verschillende

Natuurlijk genezen

Het eten van voedingsrijke pompoenpitten kan helpen om de gezondheid van je hart te verbeteren

Pompoenen zijn een belangrijk onderdeel van het vakantieseizoen. Van pompoentaarten tot pompoenkruiden lattes, een echte vakantiemaaltijd is niet compleet zonder deze feloranje vrucht. Helaas worden pompoenpitten vaak weggegooid. Om te