*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Ook last van pijnlijke gewrichten? Lees hier hoe je dit met deze huismiddeltjes kan verlichten.
juli 11, 2016 7510 Views

Ook last van pijnlijke gewrichten? Lees hier hoe je dit met deze huismiddeltjes kan verlichten.

Veel mensen lijden aan een vorm van artritis, zowel op oudere leeftijd maar ook de jonge generaties worden getroffen hierdoor. Zeker 1 op de 250 kinderen van onder de 18 jaar heeft last van artritis of een andere reumatische aandoening. Artritis wordt gekenmerkt door een slopende pijn in de gewrichten, stijfheid, zwelling en ontsteking.

Gelukkig zijn er een aantal huismiddeltjes die significant de pijn en ongemak veroorzaakt door alle verschillende soorten artritis kan verminderen. Wij zullen in dit artikel een aantal natuurlijke methode uitlichten en je kan dan zelf beslissen welke het beste bij je past.

1. Gember

Gember is een natuurlijke onstekingsremmer en de werking kan vergeleken worden met ibuprofen. In sommige gevallen is het zelfs effectiever dan de traditionele pijnstillers. Je kan gember in de vorm van gemberthee drinken 3 tot 4 keer per dag. Ook kan je gember gebruiken in sauzen, vinaigrettes, chutneys en granolas.

2. Noten en bonen

Door het eten van noten en bonen kan men extra magnesium binnen krijgen. Magnesium verlicht pijn en stijfheid en helpt de mineralen in je botten sterk te houden. Ook donkere bladgroenten zoals spinazie bevatten veel magnesium.

3. Een warm bad

Voordat je de dag begint wordt aangeraden om een lang warm bad te nemen. Deze vorm van ‘Hot therapie” zal de stijfheid in je gewrichten losmaken. Je kan er ook voor kiezen om met een elektrische deken te slapen, dat voorkomt dat u wakker wordt met slopende stijfheid.

4. Kurkuma

Het natuurlijke kruid kurkuma is effectief in het verminderen van artritis ontsteking. Er zit een chemische stof in die daartegen helpt. De prikkelende gele kruid is heerlijk en kan gemakkelijk in een dieet worden opgenomen. Ja kan kurkuma thee maken of mengen in je eten bijvoorbeeld in een omelet. *tip* Curcumine is de stof in Kurkuma die al deze eigenschappen bevat. Deze is doorgaans slecht opneembaar waardoor je heel veel kurkuma nodig hebt om er voldoende van te laten opnemen door je lichaam. Met geconcentreerd Curcumine water garandeer je een opname van 100% en je krijgt er ook nog eens meer van binnen. Curcumine Water kan je hier krijgen.

5. Olijfolie

Koudgeperste olijfolie bevat anti-inflammatoire enzymen die op de zelfde manier werken als ibuprofen. Olijf olie kan je dagelijks gebruiken als onderdeel van je voeding. Vervang simpel weg alle boter door extra vierge olijfolie. Ook kun je de olijfolie gebruiken om de gewrichten te masseren.

6. Eet meer vis

Vis bevat Omega-3 vetzuren de kunnen stijfheid verminderen. Omega-3 kan je vinden in haring, makreel, zalm en tonijn.

7. Draag handschoenen naar bed

Het zal een beetje raar zijn om handschoenen te dragen als je gaat slapen, echter in de ochtend zullen je vingers en polsen je er dankbaar voor zijn. Door het dragen van strakke handschoenen s ’avonds voorkom je dat je handen en vingers opgezwollen en stijf zijn in de ochtend. Als je last hebt van je elle bogen of knieën kan je daar een sjaal omheen wikkelen.

8. Eet meer Citrus vruchten

Dat vitamine C goed voor je is weet iedereen, echter wist je ook dat het goed was tegen osteoartritis. Het is een krachtige antioxidant. Een van de beste manieren om meer vitamine C binnen te krijgen is natuurlijk meer verse sinaasappelsap drinken of meer sinaasappels eten. Water met citroen of limoen is ook een gezonde gewoonte.

Artritis kan slopend en pijnlijk zijn maar door kleine veranderingen toe te passen in je dagelijkse gewoonten kan het iets minder slopend zijn. Dit zijn allemaal natuurlijke huismiddeltjes en het is de moeite waard het uit te proberen!

Previous Koken op kamp: Tien tips om een voedselvergiftiging te voorkomen
Next Avocado’s invriezen en opslaan! ZO doe je dit

You might also like

Natuurlijk genezen

Traditionele remedie voor astma, bronchitis, hoest en longaandoeningen

Grootmoeders weten het beste als het gaat om zelfgemaakte remedies Lang geleden, bereiden ze al een traditionele remedie voor astma, bronchitis, hoest en Longziekten.. De meest voorkomende ziekten die mensen

Natuurlijk genezen

Dit zegt de kleur van je urine over je gezondheid!

Het is je vast wel eens opgevallen dat je urine een licht roze kleur heeft als je bietjes hebt gegeten. Als je dit niet weet kan je nog best schrikken.

Natuurlijk genezen

Het eten van voedingsrijke pompoenpitten kan helpen om de gezondheid van je hart te verbeteren

Pompoenen zijn een belangrijk onderdeel van het vakantieseizoen. Van pompoentaarten tot pompoenkruiden lattes, een echte vakantiemaaltijd is niet compleet zonder deze feloranje vrucht. Helaas worden pompoenpitten vaak weggegooid. Om te