*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Simpele veranderingen in de levensstijl om chronische pijn te verlichten
juni 21, 2019 2198 Views

Simpele veranderingen in de levensstijl om chronische pijn te verlichten

Als je last hebt van chronische pijn, is de kans groot dat je al heel wat pijnremedies hebt geprobeerd, of het nu medicijnen betreft die zonder recept verkrijgbaar zijn of medicijnen op recept of alternatieve behandelingen zoals acupunctuur. Veel mensen zien echter het belang in van het veranderen van hun dieet als het gaat om het aanpakken van pijn.

Voedsel kan als medicijn dienen als het gaat om vele kwalen – misschien heb je gehoord van het eten van kersen voor jicht of kurkuma voor artritis – en pijn is geen uitzondering. In feite kan een ontstekingsremmend dieet ver gaan als onderdeel van een integrale benadering van pijnbeheer, en het aanbrengen van nuttige veranderingen in wat je eet is gemakkelijker dan je denkt.

Ten eerste, een goede vuistregel is om alle bewerkte voedingsmiddelen en vleeswaren te vermijden. In plaats daarvan moet je focussen op plantaardig, natuurlijk voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen. U hoeft dit misschien niet tot het uiterste te nemen als u in goede gezondheid verkeert en uw chronische pijn relatief mild is. Experimenteer met het verminderen of elimineren van voedingsmiddelen zoals snoep, rijst, tarwe, zuivelproducten, maïs en rood vlees, terwijl je de inname van hele groenten en fruit verhoogt; dierlijke eiwitten zoals kip en vis moeten met mate in orde zijn.

Er zijn een paar voedingsstoffen waar je je op moet concentreren, vooral om pijn te bestrijden. Hier is een blik op vier die een groot verschil kan maken.

Kurkuma: een deel van de gemberfamilie, deze wortel staat bekend om zijn vermogen om ontstekingen te verminderen. Je kunt het vermalen tot een kruid dat goed werkt in veel hartige gerechten, of je kunt er een thee van maken. Veel mensen kiezen echter voor curcumine water om rug- en gewrichtspijn aan te pakken – zorg er gewoon voor dat u het van een vertrouwde bron krijgt en neem het in met een snufje zwarte peper om de biobeschikbaarheid te vergroten.

Vitamine D: Vitamine D heeft de laatste tijd echt een naam voor zichzelf gekregen, omdat meer onderzoek aan het licht is gekomen dat de vele voordelen voor de gezondheid aantoont, en pijnvermindering is er een van. Deze vitamine zorgt ervoor dat uw immuunsysteem niet overreageert door chronische ontstekingen te creëren, die aan de basis liggen van veel soorten pijn. Veel mensen hebben een tekort aan deze vitamine; je kunt een bloedonderzoek krijgen als je het niet zeker weet. Voedingsmiddelen die van nature vitamine D bevatten, omvatten vette vis zoals makreel en zalm, eidooiers en kaas, maar je bent meestal beter af als je naar buiten gaat en een paar keer per week ongeveer 15 minuten zon op een onbeschermde huid krijgt, wat je lichaam ertoe zal aanzetten alle vitamine D aan te maken die je nodig hebt.

Omega 3-vetzuren: de essentiële vetzuren EPA en DHA bevorderen verbindingen die bekend staan ​​als resolvins en die uw immuun- en zenuwcelfunctie kunnen herstellen en pijn kunnen bestrijden. Een onderzoek bij artritispatiënten wees uit dat het nemen van visolie hun behoefte aan geneesmiddelen zoals ibuprofen en aspirine verminderde. Overweeg voedingsmiddelen zoals zalm, makreel, zeebaars, sardines, oesters en garnalen. Als je geen fan bent van zeevruchten, probeer dan chiazaad, algen, hennepzaad, walnoten of lijnzaad.

Glucosamine en chondroïtine: zowel glucosamine als chondroitine zijn bestanddelen van het kraakbeen in uw lichaam, en supplementen die deze bevatten helpen pijn in de gewrichten te verlichten. Hoewel veel glucosaminesupplementen worden gemaakt door de buitenschillen van schaaldieren te pletten, levert het vlees van voedsel zoals langoesten, kreeften, krabben en garnalen slechts sporenhoeveelheden op, dus supplementen zijn meestal uw beste route.

Als je te maken hebt met chronische pijn, weet je al dat je niet zomaar een pil kunt nemen en het vergeten – en dat zou je ook niet willen, gezien alle bijwerkingen waarmee je te maken zou krijgen. Een holistische benadering die een ontstekingsremmend dieet combineert met stress-reliëftechnieken zoals yoga en regelmatige lichaamsbeweging, zou wel eens kunnen zijn wat je uiteindelijk een broodnodige verlichting van je pijn brengt.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

HeartUK.org.uk

Previous 9 Planten en kruiden die longschade herstellen, infecties bestrijden en de gezondheid van de longen bevorderen
Next Blauw is goed voor het bloed: onderzoek vindt dat bosbessen eten de bloedvatfunctie verbetert

You might also like

Natuurlijk genezen

HONING kan arteriële plaque te verminderen met een verbluffende 30% …

Zou honing een natuurlijke manier kunnen zijn om hartaandoeningen te voorkomen? Dat is misschien het geval. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat een natuurlijke suiker die wordt gevonden in honing, bekend

Natuurlijk genezen

De dingen die doktoren voor ons verborgen houden: Vier redenen waarom je ALTIJD in de douche moet plassen!

Er speelt al een eindeloze discussie tussen mannen en vrouwen over het plassen in de douche. Ondanks dat ik er persoonlijk een groot voorstander van ben, kan ik de irritaties

Natuurlijk genezen

Hoe je knieën te helen en de kracht in je gewrichten opnieuw op te bouwen.

Doen je knieën pijn? Dr. Jo heeft de oplossing voor jou! De knieën verstevigen door fysieke oefeningen te doen, is de sleutel om je gewrichten te verstevigen en de pijn