*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Simpele veranderingen in de levensstijl om chronische pijn te verlichten
juni 21, 2019 1946 Views

Simpele veranderingen in de levensstijl om chronische pijn te verlichten

Als je last hebt van chronische pijn, is de kans groot dat je al heel wat pijnremedies hebt geprobeerd, of het nu medicijnen betreft die zonder recept verkrijgbaar zijn of medicijnen op recept of alternatieve behandelingen zoals acupunctuur. Veel mensen zien echter het belang in van het veranderen van hun dieet als het gaat om het aanpakken van pijn.

Voedsel kan als medicijn dienen als het gaat om vele kwalen – misschien heb je gehoord van het eten van kersen voor jicht of kurkuma voor artritis – en pijn is geen uitzondering. In feite kan een ontstekingsremmend dieet ver gaan als onderdeel van een integrale benadering van pijnbeheer, en het aanbrengen van nuttige veranderingen in wat je eet is gemakkelijker dan je denkt.

Ten eerste, een goede vuistregel is om alle bewerkte voedingsmiddelen en vleeswaren te vermijden. In plaats daarvan moet je focussen op plantaardig, natuurlijk voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen. U hoeft dit misschien niet tot het uiterste te nemen als u in goede gezondheid verkeert en uw chronische pijn relatief mild is. Experimenteer met het verminderen of elimineren van voedingsmiddelen zoals snoep, rijst, tarwe, zuivelproducten, maïs en rood vlees, terwijl je de inname van hele groenten en fruit verhoogt; dierlijke eiwitten zoals kip en vis moeten met mate in orde zijn.

Er zijn een paar voedingsstoffen waar je je op moet concentreren, vooral om pijn te bestrijden. Hier is een blik op vier die een groot verschil kan maken.

Kurkuma: een deel van de gemberfamilie, deze wortel staat bekend om zijn vermogen om ontstekingen te verminderen. Je kunt het vermalen tot een kruid dat goed werkt in veel hartige gerechten, of je kunt er een thee van maken. Veel mensen kiezen echter voor curcumine water om rug- en gewrichtspijn aan te pakken – zorg er gewoon voor dat u het van een vertrouwde bron krijgt en neem het in met een snufje zwarte peper om de biobeschikbaarheid te vergroten.

Vitamine D: Vitamine D heeft de laatste tijd echt een naam voor zichzelf gekregen, omdat meer onderzoek aan het licht is gekomen dat de vele voordelen voor de gezondheid aantoont, en pijnvermindering is er een van. Deze vitamine zorgt ervoor dat uw immuunsysteem niet overreageert door chronische ontstekingen te creëren, die aan de basis liggen van veel soorten pijn. Veel mensen hebben een tekort aan deze vitamine; je kunt een bloedonderzoek krijgen als je het niet zeker weet. Voedingsmiddelen die van nature vitamine D bevatten, omvatten vette vis zoals makreel en zalm, eidooiers en kaas, maar je bent meestal beter af als je naar buiten gaat en een paar keer per week ongeveer 15 minuten zon op een onbeschermde huid krijgt, wat je lichaam ertoe zal aanzetten alle vitamine D aan te maken die je nodig hebt.

Omega 3-vetzuren: de essentiële vetzuren EPA en DHA bevorderen verbindingen die bekend staan ​​als resolvins en die uw immuun- en zenuwcelfunctie kunnen herstellen en pijn kunnen bestrijden. Een onderzoek bij artritispatiënten wees uit dat het nemen van visolie hun behoefte aan geneesmiddelen zoals ibuprofen en aspirine verminderde. Overweeg voedingsmiddelen zoals zalm, makreel, zeebaars, sardines, oesters en garnalen. Als je geen fan bent van zeevruchten, probeer dan chiazaad, algen, hennepzaad, walnoten of lijnzaad.

Glucosamine en chondroïtine: zowel glucosamine als chondroitine zijn bestanddelen van het kraakbeen in uw lichaam, en supplementen die deze bevatten helpen pijn in de gewrichten te verlichten. Hoewel veel glucosaminesupplementen worden gemaakt door de buitenschillen van schaaldieren te pletten, levert het vlees van voedsel zoals langoesten, kreeften, krabben en garnalen slechts sporenhoeveelheden op, dus supplementen zijn meestal uw beste route.

Als je te maken hebt met chronische pijn, weet je al dat je niet zomaar een pil kunt nemen en het vergeten – en dat zou je ook niet willen, gezien alle bijwerkingen waarmee je te maken zou krijgen. Een holistische benadering die een ontstekingsremmend dieet combineert met stress-reliëftechnieken zoals yoga en regelmatige lichaamsbeweging, zou wel eens kunnen zijn wat je uiteindelijk een broodnodige verlichting van je pijn brengt.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

HeartUK.org.uk

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 9 Planten en kruiden die longschade herstellen, infecties bestrijden en de gezondheid van de longen bevorderen
Next Blauw is goed voor het bloed: onderzoek vindt dat bosbessen eten de bloedvatfunctie verbetert

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Begint elke ziekte echt in de darmen? De opmerkelijke waarheid

“Alle ziekte begint in de darmen” – Hippocrates Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, was een wijs man. Veel van zijn wijsheid, nu meer dan 2000 jaar oud, heeft

Natuurlijk genezen

Deze kruiden zijn waarschijnlijk hét gezondste wat je in huis hebt liggen

Voordat er ziekenhuizen, doktoren en medicijnen waren, moesten mensen door experimenten uit te voeren, erachter komen welke planten schadelijk voor de gezondheid waren en welke niet. Toen met de tijd,

Natuurlijk genezen

Op DEZE manier kun je papaya zaden eten om je leveren en nieren te ontgiften!

Eet jij vaak papaya? De vrucht heeft een heerlijke zoete zachte smaak, maar biedt daarnaast ook veel gezondheidsvoordelen. Het heeft krachtige anti-inflammatoire eigenschappen die ernstige gezondheidsproblemen kunnen voorkomen en ze