*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Spoel slijm uit uw lichaam met 5 zeer effectieve thuisbehandelingen

Spoel slijm uit uw lichaam met 5 zeer effectieve thuisbehandelingen

Door de opbouw van slijm voelt het alsof er iets in je keel zit. Je hebt een drang om je keel te schrapen en het is echt frustrerend. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door infecties in de bovenste luchtwegen, maar slijmophopingen kunnen worden veroorzaakt door allergieën, astma en brandend maagzuur.

Hoesten werkt niet helemaal, en er zijn een aantal natuurlijke methoden die je moet proberen. Deze omvatten mullein thee, stoominhalatie, rauwe honing en natuurlijke zoutspoeling.

De rol van slijm

Slijm lijnen de luchtwegen en het spijsverteringskanaal om het systeem te beschermen. Slijm voorkomt infecties en houdt bacteriën en virussen uit het lichaam. Met andere woorden, het is normaal om slijm in je keel te hebben. Het echte probleem doet zich voor wanneer slijm dik wordt en een ongebruikelijke kleur heeft, zoals donkergeel, groen en bruin.

De productie van slijm kan worden beïnvloed door brandend maagzuur of zure oprispingen. Maagzuren gaan door de zwakke onderste esophaegal-sluitspier en geven u een brandend gevoel. De keel raakt geïrriteerd en u voelt de “brok” ​​in uw keel.

Dit veroorzaakt de productie van slijm, waardoor u verkoudheidsachtige symptomen krijgt, zoals hoesten, post-nasale infuus, sinusproblemen en keelpijn. Dit probleem wordt meestal niet gediagnosticeerd omdat het dezelfde symptomen heeft als verkoudheid en allergieën.
De productie van slijm kan worden verhoogd door allergenen. Pollen, stof, mijten, huidschilfers van dieren en schimmels irriteren je keel en je lichaam produceert meer slijm. Astma manifesteert zich door hoesten en piepende ademhaling, maar patiënten kunnen ook omgaan met overmatige productie van slijm.

In geval van bacteriële en virale infecties produceert het lichaam overtollig slijm om de micro-organismen op te vangen. Sinusitis is een aandoening waarbij sinussen ontstoken en gezwollen raken. Deze infectie veroorzaakt ook post-nasale infuus en dik, donker slijm.

Je kunt een paar eenvoudige en natuurlijke remedies gebruiken om je keel te schrapen.

7 natuurlijke remedies om overtollig keelslijm te verwijderen

1. Zout water

Gorgel zout water om keelslijm te verwijderen. Doe een halve theelepel of een theelepel natuurlijk zout in een glas warm water. Voeg een snufje zuiveringszout toe voor een optimaal resultaat. Gorgel de oplossing meerdere keren per dag.

2. Inademing van stoom

Voeg etherische oliën van therapeutische kwaliteit toe voor betere resultaten. Gebruik Eucalyptus Radiata, Ravintsara en milde tijm zijn enkele leuke opties. Deze elimineren ook allergenen uit de lucht, voorkomen griep, verkoudheid, sinusitis en infecties van de luchtwegen.

Voeg een paar druppels olie toe aan je hete stomende douche of je diffuser van etherische olie.

3. Gember

Gember heeft een sterk ontstekingsremmend effect. Een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology toonde aan dat hete gemberthee luchtweginfecties verlicht. Steek een stuk gember (1 inch) in een kop kokend water. Laat een paar minuten trekken en drink je gemberthee 2-3 keer per dag. Voeg citroensap, honing en cayennepeper toe om het effect te versterken.

4. Specerijen

Hete pepers, wasabi en mierikswortel verlichten congestie, verminderen ontstekingen en voorkomen ophoping van slijm. Capsaïcine en allyl isothiocyanaat werken als decongestivum en verlichten de symptomen van neusafscheiding en ontsteking.

5. honing

Natuurlijk stuifmeel, koninginnengelei en propolis geven honing zijn ongelooflijke kracht. Honing vermindert hoesten. Canadese onderzoekers ontdekten dat een enkele dosis honing de productie van slijm en hoesten vermindert. Neem 2-3 keer per dag een eetlepel honing tot je conditie verbetert.

Hydrateer je lichaam

Drink veel water en kruidenthee om de productie van slijm te verminderen. Mullein-bladthee werkt het beste, en je kunt ook kamille, gember en kurkuma gebruiken om je ontsteking te kalmeren.

Vermijd gevaarlijke triggers

Vermijd veel voorkomende irriterende stoffen en allergenen. Zuivelproducten verhogen de productie van slijm. Je moet ook verwerkte bloem, geraffineerde suiker en verpakt voedsel vermijden.

Bronnen:

theheartysoul.com
www.healthline.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Hier is hoe we een sok opwarmen met zeezout om oorpijn en infecties te behandelen
Next 4 mengsels die tandplak volledig van uw tanden verwijderen

About author

You might also like