Spoel slijm uit uw lichaam met 5 zeer effectieve thuisbehandelingen

Spoel slijm uit uw lichaam met 5 zeer effectieve thuisbehandelingen

Luister naar dit artikel

Door de opbouw van slijm voelt het alsof er iets in je keel zit. Je hebt een drang om je keel te schrapen en het is echt frustrerend. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door infecties in de bovenste luchtwegen, maar slijmophopingen kunnen worden veroorzaakt door allergieën, astma en brandend maagzuur.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoesten werkt niet helemaal, en er zijn een aantal natuurlijke methoden die je moet proberen. Deze omvatten mullein thee, stoominhalatie, rauwe honing en natuurlijke zoutspoeling.

De rol van slijm

Slijm lijnen de luchtwegen en het spijsverteringskanaal om het systeem te beschermen. Slijm voorkomt infecties en houdt bacteriën en virussen uit het lichaam. Met andere woorden, het is normaal om slijm in je keel te hebben. Het echte probleem doet zich voor wanneer slijm dik wordt en een ongebruikelijke kleur heeft, zoals donkergeel, groen en bruin.

De productie van slijm kan worden beïnvloed door brandend maagzuur of zure oprispingen. Maagzuren gaan door de zwakke onderste esophaegal-sluitspier en geven u een brandend gevoel. De keel raakt geïrriteerd en u voelt de “brok” ​​in uw keel.

Dit veroorzaakt de productie van slijm, waardoor u verkoudheidsachtige symptomen krijgt, zoals hoesten, post-nasale infuus, sinusproblemen en keelpijn. Dit probleem wordt meestal niet gediagnosticeerd omdat het dezelfde symptomen heeft als verkoudheid en allergieën.
De productie van slijm kan worden verhoogd door allergenen. Pollen, stof, mijten, huidschilfers van dieren en schimmels irriteren je keel en je lichaam produceert meer slijm. Astma manifesteert zich door hoesten en piepende ademhaling, maar patiënten kunnen ook omgaan met overmatige productie van slijm.

In geval van bacteriële en virale infecties produceert het lichaam overtollig slijm om de micro-organismen op te vangen. Sinusitis is een aandoening waarbij sinussen ontstoken en gezwollen raken. Deze infectie veroorzaakt ook post-nasale infuus en dik, donker slijm.

Je kunt een paar eenvoudige en natuurlijke remedies gebruiken om je keel te schrapen.

7 natuurlijke remedies om overtollig keelslijm te verwijderen

1. Zout water

Gorgel zout water om keelslijm te verwijderen. Doe een halve theelepel of een theelepel natuurlijk zout in een glas warm water. Voeg een snufje zuiveringszout toe voor een optimaal resultaat. Gorgel de oplossing meerdere keren per dag.

2. Inademing van stoom

Voeg etherische oliën van therapeutische kwaliteit toe voor betere resultaten. Gebruik Eucalyptus Radiata, Ravintsara en milde tijm zijn enkele leuke opties. Deze elimineren ook allergenen uit de lucht, voorkomen griep, verkoudheid, sinusitis en infecties van de luchtwegen.

Voeg een paar druppels olie toe aan je hete stomende douche of je diffuser van etherische olie.

3. Gember

Gember heeft een sterk ontstekingsremmend effect. Een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology toonde aan dat hete gemberthee luchtweginfecties verlicht. Steek een stuk gember (1 inch) in een kop kokend water. Laat een paar minuten trekken en drink je gemberthee 2-3 keer per dag. Voeg citroensap, honing en cayennepeper toe om het effect te versterken.

4. Specerijen

Hete pepers, wasabi en mierikswortel verlichten congestie, verminderen ontstekingen en voorkomen ophoping van slijm. Capsaïcine en allyl isothiocyanaat werken als decongestivum en verlichten de symptomen van neusafscheiding en ontsteking.

5. honing

Natuurlijk stuifmeel, koninginnengelei en propolis geven honing zijn ongelooflijke kracht. Honing vermindert hoesten. Canadese onderzoekers ontdekten dat een enkele dosis honing de productie van slijm en hoesten vermindert. Neem 2-3 keer per dag een eetlepel honing tot je conditie verbetert.

Hydrateer je lichaam

Drink veel water en kruidenthee om de productie van slijm te verminderen. Mullein-bladthee werkt het beste, en je kunt ook kamille, gember en kurkuma gebruiken om je ontsteking te kalmeren.

Vermijd gevaarlijke triggers

Vermijd veel voorkomende irriterende stoffen en allergenen. Zuivelproducten verhogen de productie van slijm. Je moet ook verwerkte bloem, geraffineerde suiker en verpakt voedsel vermijden.

Bronnen:

theheartysoul.com
www.healthline.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hier is hoe we een sok opwarmen met zeezout om oorpijn en infecties te behandelen
Next 4 mengsels die tandplak volledig van uw tanden verwijderen

You might also like

Natuurlijk genezen

NIEUWE studie: het consumeren van DEZE groenten verhoogt de spierkracht, zelfs zonder inspanning

Luister naar dit artikel Wie had gedacht dat de maffe cartoons waarmee we zijn opgegroeid nauwkeurige voedingsinformatie zouden kunnen bevatten? Kijkers van een bepaalde leeftijd herinneren zich misschien ‘Popeye the

Natuurlijk genezen

Alternatieve geneeswijze: reflexologie ‘net zo effectief als pijnstillers’

Luister naar dit artikel Reflexologie werkt mogelijk net zo effectief als pijnstillers, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie. Daarmee wordt de alternatieve geneeswijze niet langer tot de pseudowetenschap gerekend.

Natuurlijk genezen

Ontdek de kracht van het plaatsen van zout en suiker onder je tong

Luister naar dit artikel Voor mensen die lijden aan slapeloosheid, is zout en suiker de perfecte combinatie om effectief te zijn en een goede nachtrust te verzekeren. Dit zal je