Stop met het kopen van knoflook in de winkel. Hier is hoe je knoflook thuis kunt kweken

Stop met het kopen van knoflook in de winkel. Hier is hoe je knoflook thuis kunt kweken


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

De aromatische knoflook is de perfecte aanvulling op elke maaltijd, maar het zit ook boordevol voedingsstoffen en een verscheidenheid aan medicinale eigenschappen.

Knoflook is rijk aan belangrijke voedingsstoffen, zoals flavonoïden, oligosachariden, aminozuren, allicine en veel zwavel, terwijl rauwe knoflook ook ongeveer 0,1 procent etherische olie bevat. Enkele van de hoofdcomponenten van deze olie omvatten allylpropyldisulfide, diallyldisulfide en diallyltrisulfide. Een teentje (ongeveer drie gram) rauwe knoflook bevat ongeveer:

4,5 calorieën
1 gram koolhydraten
0,2 gram eiwit
gram vezels
milligram mangaan (3 procent DV)
0,9 milligram vitamine C (2 procent DV)
5,4 milligram calcium (1 procent DV)
0,4 microgram selenium (1 procent DV)

Knoflook is rijk aan antibacteriële en antivirale verbindingen die verkoudheid en griep voorkomen. Bovendien is het een van de krachtigste hart-gezonde voedingsmiddelen. Het regelt de bloeddruk, verlaagt een hoog cholesterolgehalte en houdt de bloedvaten schoon, waardoor atherosclerose wordt voorkomen.

Onderzoek heeft aangetoond dat knoflook de nuchtere bloedglucose verlaagt, dus het is gunstig in het geval van type II diabetes.

Bovendien bevat het antioxidanten die Alzheimer en dementie kunnen voorkomen, verhoogt het atletische prestaties en beschermen de zwavelverbindingen in knoflook tegen orgaanschade door toxiciteit van zware metalen.

Volgens een review gepubliceerd in Cancer Prevention Research hebben Alliumgroenten, vooral knoflook en uien, en hun bioactieve zwavelverbindingen effecten in elke fase van de vorming van kanker en beïnvloeden ze vele biologische processen die het risico op kanker beïnvloeden.
Dat is de reden waarom het al eeuwen wordt gebruikt en als u besluit het thuis te kweken, zult u profiteren van alle voordelen wanneer u maar wilt.

Maar wees niet bang, want knoflook is heel gemakkelijk te planten en te groeien. Het kan worden geplant in de herfst of lente, en het doet het goed in koude klimaten en gebieden waar geen water zich op de bodem van de grond verzamelt, om rotting en ziekte-besmetting te voorkomen. Bovendien nemen de kleine knoflookplanten weinig ruimte in de tuin in.

Om de opbrengst te verhogen, plant u deze in een vruchtbare, goed doorlatende en vochtige grond met een pH van 6,5-7, en u kunt een bed zetten of direct in de tuin planten.

Zorg ervoor dat het uit de buurt is van salie, erwten, peterselie en asperges, omdat ze ermee concurreren om voedingsstoffen. Aan de andere kant zijn wortelen, aardappelen, spinazie en aubergines daar een prima metgezel voor.

Volg deze stappen om knoflook thuis te laten groeien:

Kies een zonnige plek in de tuin en verwijder stenen en vuil van de bovengrond
Maak een compostthee gemengd met een paar eetlepels 5-10-10 NPK-meststof en werk deze mooi in de grond
Breek een knoflookbol in teentjes en begraaf deze met de puntige uiteinden naar boven gericht, een paar centimeter in de grond
Laat 4-6 inch ruimte tussen de kruidnagels, en de rijen bedden kunnen op afstand worden geplaatst van 2-3 inch
Bedek met ongeveer 1-2 inch heldere grond en leg 5-6 inch compostmateriaal neer
Geef alleen voorzichtig water als de bovengrond volledig droog is
Voeg twee keer per maand een theelepel laag ontbindende compost toe en een maandelijkse stikstofmeststof
Snijd bloemen of wietstengels die met de planten bloeien af ​​om de langzame groei te voorkomen
In ongeveer drie maanden zou je al 5 tot 6 bladeren moeten hebben gekiemd, klaar om te worden geoogst en genoten!

Bronnen:

theheartysoul.com
www.healthline.com
draxe.com

Previous Arctische wortel vertoont potentieel voor het verlichten van burn-out symptomen
Next Dappere man die 400-pond zwarte beer van verdrinking redt is mogelijk een van de beste reddingsverhalen ooit

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Mieren overlast? Met dit handig recept kom je die vervelende mieren af!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Bouwen en Verbouwen

Door middel van deze 5 makkelijke stappen creëer jij een eindeloze voorraad bosbessen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Bouwen en Verbouwen

Onkruid tussen de stenen? Geen paniek, met dit ouderwetse middeltje is het zo verdwenen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar