Stop met het kopen van knoflook in de winkel. Hier is hoe je knoflook thuis kunt kweken

Stop met het kopen van knoflook in de winkel. Hier is hoe je knoflook thuis kunt kweken

Luister naar dit artikel

De aromatische knoflook is de perfecte aanvulling op elke maaltijd, maar het zit ook boordevol voedingsstoffen en een verscheidenheid aan medicinale eigenschappen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Knoflook is rijk aan belangrijke voedingsstoffen, zoals flavonoïden, oligosachariden, aminozuren, allicine en veel zwavel, terwijl rauwe knoflook ook ongeveer 0,1 procent etherische olie bevat. Enkele van de hoofdcomponenten van deze olie omvatten allylpropyldisulfide, diallyldisulfide en diallyltrisulfide. Een teentje (ongeveer drie gram) rauwe knoflook bevat ongeveer:

4,5 calorieën
1 gram koolhydraten
0,2 gram eiwit
gram vezels
milligram mangaan (3 procent DV)
0,9 milligram vitamine C (2 procent DV)
5,4 milligram calcium (1 procent DV)
0,4 microgram selenium (1 procent DV)

Knoflook is rijk aan antibacteriële en antivirale verbindingen die verkoudheid en griep voorkomen. Bovendien is het een van de krachtigste hart-gezonde voedingsmiddelen. Het regelt de bloeddruk, verlaagt een hoog cholesterolgehalte en houdt de bloedvaten schoon, waardoor atherosclerose wordt voorkomen.

Onderzoek heeft aangetoond dat knoflook de nuchtere bloedglucose verlaagt, dus het is gunstig in het geval van type II diabetes.

Bovendien bevat het antioxidanten die Alzheimer en dementie kunnen voorkomen, verhoogt het atletische prestaties en beschermen de zwavelverbindingen in knoflook tegen orgaanschade door toxiciteit van zware metalen.

Volgens een review gepubliceerd in Cancer Prevention Research hebben Alliumgroenten, vooral knoflook en uien, en hun bioactieve zwavelverbindingen effecten in elke fase van de vorming van kanker en beïnvloeden ze vele biologische processen die het risico op kanker beïnvloeden.
Dat is de reden waarom het al eeuwen wordt gebruikt en als u besluit het thuis te kweken, zult u profiteren van alle voordelen wanneer u maar wilt.

Maar wees niet bang, want knoflook is heel gemakkelijk te planten en te groeien. Het kan worden geplant in de herfst of lente, en het doet het goed in koude klimaten en gebieden waar geen water zich op de bodem van de grond verzamelt, om rotting en ziekte-besmetting te voorkomen. Bovendien nemen de kleine knoflookplanten weinig ruimte in de tuin in.

Om de opbrengst te verhogen, plant u deze in een vruchtbare, goed doorlatende en vochtige grond met een pH van 6,5-7, en u kunt een bed zetten of direct in de tuin planten.

Zorg ervoor dat het uit de buurt is van salie, erwten, peterselie en asperges, omdat ze ermee concurreren om voedingsstoffen. Aan de andere kant zijn wortelen, aardappelen, spinazie en aubergines daar een prima metgezel voor.

Volg deze stappen om knoflook thuis te laten groeien:

Kies een zonnige plek in de tuin en verwijder stenen en vuil van de bovengrond
Maak een compostthee gemengd met een paar eetlepels 5-10-10 NPK-meststof en werk deze mooi in de grond
Breek een knoflookbol in teentjes en begraaf deze met de puntige uiteinden naar boven gericht, een paar centimeter in de grond
Laat 4-6 inch ruimte tussen de kruidnagels, en de rijen bedden kunnen op afstand worden geplaatst van 2-3 inch
Bedek met ongeveer 1-2 inch heldere grond en leg 5-6 inch compostmateriaal neer
Geef alleen voorzichtig water als de bovengrond volledig droog is
Voeg twee keer per maand een theelepel laag ontbindende compost toe en een maandelijkse stikstofmeststof
Snijd bloemen of wietstengels die met de planten bloeien af ​​om de langzame groei te voorkomen
In ongeveer drie maanden zou je al 5 tot 6 bladeren moeten hebben gekiemd, klaar om te worden geoogst en genoten!

Bronnen:

theheartysoul.com
www.healthline.com
draxe.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Arctische wortel vertoont potentieel voor het verlichten van burn-out symptomen
Next Dappere man die 400-pond zwarte beer van verdrinking redt is mogelijk een van de beste reddingsverhalen ooit

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Heb je een stinkende prullenbak? Met deze truc heb je daar geen last meer van!

Luister naar dit artikel Deze handige trucjes zullen voorgoed afreken met die vieze geuren van je prullenbak. Want je kent het wel, je staat in de keuken en opeens komt

Bouwen en Verbouwen

Met DEZE gemakkelijke Japanse truc houd je een pleister altijd op z’n plek!

Luister naar dit artikel Je hebt vast wel eens gehad dat je een pleister hebt opgedaan en dat ‘ie naar verloop van tijd gaat afpellen of dat je van die

Bouwen en Verbouwen

4 geweldige alternatieve manieren om bleek te gebruiken!

Luister naar dit artikel Bleek is niet alleen meer een schoonmaakmiddel voor je toilet en sanitair. Chloor kun je op zoveel alternatieve manieren gebruiken. Het kan namelijk bacteriën doden, maar