Arctische wortel vertoont potentieel voor het verlichten van burn-out symptomen

Arctische wortel vertoont potentieel voor het verlichten van burn-out symptomen

Luister naar dit artikel

Arctische wortel (Rhodiola rosea) is een kruid dat bekend staat om zijn vermogen om stress te verlichten. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Neuropsychiatric Disease and Treatment suggereert het verkennen van het potentieel van het kruid om burn-out te behandelen. Onderzoekers van de Medische Universiteit van Wenen leidden een onderzoek naar het vermogen van arctische wortelextracten om symptomen van burn-out te verlichten en vonden significante verbeteringen in de loop van de klinische proef.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Deze studie is daarom de eerste om de klinische resultaten van de behandeling met R. rosea te onderzoeken bij patiënten met vooraf gedefinieerde burn-out symptomen op basis van tal van specifieke criteria en metingen,” schreven ze in hun rapport.

Een slopende toestand

De Wereldgezondheidsorganisatie definieert burnout als een beroepsfenomeen dat wordt gekenmerkt door het volgende:

Gevoelens van uitputting of uitputting van energie
Verhoogde mentale afstand, gevoelens van negativisme of cynisme als het gaat om zaken op het werk
Verminderde professionele prestaties

Afgezien van deze aandoeningen, ervaren mensen met burn-out slopende symptomen, waarvan de emotionele en fysieke uitputting voornamelijk zijn. Het draagt ​​ook het risico om zich te ontwikkelen tot chronische ziekten, waaronder depressie, angst en hart- en vaatziekten.

Voor de studie keken de onderzoekers naar het potentieel van kruidengeneesmiddelen, vooral die met adaptogene (stressverlichtende) eigenschappen zoals de arctische wortel, om burn-out te verlichten. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt arctische wortel – ook wel hong jing tian genoemd – gebruikt om de mentale functie te stimuleren en vermoeidheidssymptomen te verbeteren, die ook aanwezig zijn bij mensen met burn-out.

Voor de studie, gebruikten de onderzoekers 118 deelnemers; de deelnemers waren tussen de 30 en 60 jaar oud, elk met stresslasten vergelijkbaar met burn-out syndroom. Het team gaf de deelnemers de opdracht om elke dag twee tabletten van 200 milligram R. rosea-extract in te nemen, een voor het ontbijt en een voor de lunch, met een glas water. Er werden wekelijks follow-up bezoeken afgelegd, waarbij de onderzoekers zowel de korte- als de langetermijnresultaten van de behandeling meten. Afgezien van de effectiviteit van de behandeling, heeft het team ook gekeken of de deelnemers de behandelingen tolereerden en onderzocht op eventuele bijwerkingen.

De onderzoekers zagen significante veranderingen na de eerste week van de behandeling. De deelnemers rapporteerden verbeteringen in termen van “emotionele uitputting” en “vermoeidheid” bij het eerste vervolgbezoek. Ze rapporteerden ook een aanzienlijke verbetering in stress-symptoomniveaus, wat zou kunnen wijzen op een toename van het coping-vermogen. Qua humeur hadden de deelnemers betere waarden voor “gebrek aan vreugde” en “verlies van levenslust”. Volgens de onderzoekers tonen deze verbeteringen de effecten van de poolwortel op stressgerelateerde depressie aan.

Op basis van deze bevindingen concludeerde het team dat arctische wortel mogelijk kan worden gebruikt als een therapeutisch middel voor burn-out en de symptomen ervan. De onderzoekers waren ook positief dat hun resultaten kunnen worden gebruikt om dit voordeel verder te onderzoeken.

Meer kruiden voor het behandelen van burn-out

Studies hebben aangetoond dat veel mensen regelmatig burn-out ervaren: ongeveer vier op de vijf mensen voelen het tijdens de werkweek, en ten minste een op de 10 zegt dat ze de hele tijd gestrest zijn. Hier zijn een aantal natuurlijke remedies die u kunt nemen wanneer u een burn-out nadert.

Ginseng. Ginseng heeft ginsenosiden, waarvan bekend is dat ze adaptogene eigenschappen hebben. Deze actieve ingrediënten kunnen ook het energieniveau verhogen om de afgifte van stresshormonen in evenwicht te brengen.

Haver. Haver is inheems in de Middellandse Zee en wordt al lang in de traditionele geneeskunde gebruikt om slapeloosheid, uitputting en stress te behandelen. Een vers kruidenextract van de plant werkt goed om mentale vermoeidheid te verlichten.

Lavendel. De etherische olie van lavendel staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, waarvan mensen met burn-out of andere stressgerelateerde aandoeningen veel kunnen profiteren. Hoewel het net zo effectief is als geneesmiddelen op recept, komt het niet met de verslavende bijwerkingen.

Bronnen:

Medicine.news

DovePress.com

WHO.int

CMS.Herbalgram.org

Shen-nong.com

IrishExaminer.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Lijnzaad is effectiever in het voorkomen en behandelen van borstkanker dan reguliere medicijnen
Next Stop met het kopen van knoflook in de winkel. Hier is hoe je knoflook thuis kunt kweken

You might also like

Natuurlijk genezen

NASA: Deze kamerplanten zuiveren de lucht in je huis maximaal

Luister naar dit artikel Kamerplanten doen wonderen voor een huis. Ze ademen nieuw leven in een kamer, voegen een heldere kleur toe, en zuiveren de lucht. Niet alle planten zijn

Natuurlijk genezen

Van vitamine D tot het eten van het juiste voedsel: hier zijn enkele natuurlijke manieren om reumatoïde artritis te behandelen

Luister naar dit artikel Reumatoïde artritis is een chronische ontstekingsziekte die vooral de gewrichten aantast. In sommige gevallen kan de aandoening ook organen van het lichaam aantasten, zoals het hart,

Natuurlijk genezen

Onderzoek: handdesinfecterende middelen kunnen darmproblemen veroorzaken

Luister naar dit artikel Wist je dat de FDA (US Food and Drug Association) op 2 september 2016 19 veelgebruikte ingrediënten in antibacteriële zeep heeft verboden? Kortom, de FDA heeft