*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Van vitamine D tot het eten van het juiste voedsel: hier zijn enkele natuurlijke manieren om reumatoïde artritis te behandelen

Van vitamine D tot het eten van het juiste voedsel: hier zijn enkele natuurlijke manieren om reumatoïde artritis te behandelen

Reumatoïde artritis is een chronische ontstekingsziekte die vooral de gewrichten aantast. In sommige gevallen kan de aandoening ook organen van het lichaam aantasten, zoals het hart, de longen en de ogen.

De specifieke oorzaak van reumatoïde artritis is onbekend. En als gevolg hiervan is er geen remedie voor de ziekte. Er zijn behandelingsopties, maar het gaat om risicovolle operaties en medicijnen die verband houden met ongewenste bijwerkingen.

Maar er zijn natuurlijke manieren om de symptomen onder controle te houden en de ziekte onder controle te houden.

Voedingsstoffen en kruiden ter bestrijding van reumatoïde artritis

De volgende voedingsstoffen en kruiden blijken gunstig te zijn voor mensen met reumatoïde artritis:

1. Vitamine D3
Vitamine D3 speelt een beschermende rol tegen ontstekingen en de symptomen ervan. In één onderzoek combineerden artritispatiënten vitamine D3 met antireumatische medicamenteuze behandeling. Na drie maanden van de gecombineerde therapie ervoeren de patiënten een grotere pijnverlichting in vergelijking met een controlegroep.

Verder onderzoek toont ook aan dat vitamine D3 de symptomen van reumatoïde artritis helpt verminderen door regulerende T-cellen te reguleren. Dit type cellen is doorgaans overactief bij auto-immuunziekten. Vitamine D3 helpt de niveaus van nuttige regulerende T-cellen in evenwicht te brengen en de immuunrespons van het lichaam te verbeteren.

2. EPA en DHA
EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn omega-3-vetzuren die voorkomen in vis- en krilloliën. Onderzoek toont aan dat het combineren van de twee voedingsstoffen de symptomen kan verminderen en ontstekingen kan bestrijden die kunnen leiden tot reumatoïde artritis. In één onderzoek ervoer meer dan 50 procent van de reumatoïde patiënten verminderde pijn nadat ze beide voedingsstoffen gedurende drie maanden hadden ingenomen.

3. Kurkuma
Kurkuma is een krachtig superfood dat is gekoppeld aan verschillende gezondheidsvoordelen. Het heeft ontstekingsremmende effecten die de afgifte van bepaalde pro-inflammatoire enzymen zoals cyclo-oxygenase of Cox-2 remmen. Dit specifieke enzym is betrokken bij de aanmaak van prostaglandine, een hormoon dat een rol speelt bij ontstekingen en pijn en zwelling veroorzaakt.

Medicijnen voor reumatoïde artritis zijn meestal gericht op Cox-2. Kurkuma, aan de andere kant, kan Cox-2-expressie ook stoppen zonder de nadelige bijwerkingen van deze medicijnen. Studies tonen ook aan dat kurkuma degeneratieve veranderingen in de botten en gewrichten kan stoppen en pijn kan verminderen.

4. Boswellia
Boswellia is een kruidenextract uit de Boswellia serrata-boom. Het is ook bekend als Indiase wierook en heeft medicinale toepassingen die eeuwen teruggaan onder Aziatische en Afrikaanse volksgroepen. Het wordt gebruikt om chronische ontstekingsziekten te behandelen, gezien de ontstekingsremmende en pijnstillende effecten. Onderzoek suggereert ook dat het kruidenextract het auto-immuunproces kan verstoren, waardoor het een effectieve therapie voor reumatoïde artritis zou worden.

5. Moederkruid
Moederkruid, ook wel bekend als vederwild en wilde kamille, is een plant die behoort tot de zonnebloemfamilie. Het werd traditioneel gebruikt als een kruidengeneesmiddel in de Europese volksgeneeskunde voor de behandeling van een verscheidenheid aan aandoeningen zoals psoriasis. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt bij migraine.

Uit reageerbuisonderzoek blijkt ook dat moederkruid helpt bij het bestrijden van ontstekingen die verband houden met reumatoïde artritis. Het ontstekingsremmende effect kan te wijten zijn aan een stof genaamd parthenolide, die helpt om ontstekingen te verminderen, spierspasmen te verzachten en de vernauwing van bloedvaten in de hersenen te voorkomen.

Dieet is ook de sleutel tot het bestrijden van reumatoïde artritis

Het dieet van een persoon speelt een belangrijke rol bij de uitkomst van een ziekte.

Wanneer ze samen met de bovengenoemde natuurlijke remedies worden geconsumeerd, kunnen bepaalde voedingsmiddelen therapeutische effecten hebben die ontstekingen helpen verminderen. Andere voedingsmiddelen en voedingsgewoonten kunnen echter slecht zijn voor mensen met reumatoïde artritis. Hier zijn enkele tips voor een beter dieet:

Kies pesticiden- en GMO-vrij voedsel.
Elimineer bewerkte en verpakte voedingsmiddelen, vooral die met conserveermiddelen en ongezonde suikers.
Pas op voor voedselallergieën.
Raadpleeg een arts uit de gezondheidszorg voor allergietesten en voor voedingsaanbevelingen.
Hoewel er geen remedie is voor reumatoïde artritis, zijn er natuurlijke manieren om de aandoening op afstand te houden. Begin met het opnemen van meer van de bovengenoemde kruiden en voedingsstoffen in uw dieet.

Bronnen: NaturalHealth365.com, MedicineNet.com, Healthline.com, VeryWellHealth.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous 3 van de beste voordelen van appelciderazijn en honing
Next De gezondheid van het hart natuurlijk verbeteren met Dr. Jack Wolfson

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze Doopt Haar Voet In Appelazijn. Dit Klinkt Misschien Vreemd, Maar Wacht Tot Je Ziet Waar Het Goed Voor Is!

Appelazijn (ook wel appelcider azijn genoemd) wordt steeds populairder, en dat is ook niet zo gek. Want wist je dat je deze azijn voor veel verschillende doeleinden kan gebruiken? Appel

Natuurlijk genezen

Migraine Verdwijnt Als Sneeuw Voor De Zon Als Je DIT In Je Citroenwater Stopt…

Je bent moe, ziet vlekken voor de ogen en vervolgens heb je urenlange intensieve hoofdpijn. Minstens 1 op de 10 mensen kampt met migraine en heeft hier dus regelmatig last

Natuurlijk genezen

Neurowetenschappen onthullen hoe dankbaarheid je hersenen letterlijk opnieuw afsteld om gelukkiger te zijn

We krijgen vaak het advies om dankbaar te zijn om positiviteit in het leven te brengen, maar wetenschappers hebben bewezen dat dankbaarheid onze hersenen letterlijk transformeert. UCLA’s Mindfulness Awareness Research