Vermijd deze 25 voedingsmiddelen rijk aan purine om jichtaanvallen te voorkomen
mei 5, 2019 9540 Views

Vermijd deze 25 voedingsmiddelen rijk aan purine om jichtaanvallen te voorkomen

Luister naar dit artikel

Jicht, een vorm van inflammatoire artritis, is geassocieerd met pijn, zwelling en gevoeligheid in de gewrichten. De beste manier om aanvallen van jicht te voorkomen, is door veranderingen in de levensstijl aan te brengen, zoals het vermijden van het eten van voedingsmiddelen die purine bevatten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In de meeste gevallen beïnvloedt jicht het gewricht aan de basis van je grote teen. Het kan echter ook elk gewricht in het lichaam beïnvloeden. De symptomen kunnen af ​​en toe optreden, maar jichtaanvallen kunnen plotseling en onverwacht optreden. Helaas veroorzaakt de aandoening pijn die uren of zelfs weken na de aanval aanhoudt.

Jicht kan iedereen treffen, maar de aandoening komt vaker voor bij mensen van 60 jaar en ouder. Risico’s omvatten mannen, vrouwen na de menopauze en personen met bepaalde aandoeningen (bijv. Atherosclerose, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, obesitas en type 2 diabetes).

U kunt jichtverschijnselen voorkomen door noodzakelijke eetgewoonten en levensstijlgewoonten aan te nemen, zoals het beperken van uw consumptie van voedingsmiddelen die purines bevatten. Deze verbindingen dragen bij aan jichtaanvallen.

Purines en urinezuur

Volgens Jessica Cording, een geregistreerde diëtist en gezondheidscoach, zijn purines stoffen die van nature in het lichaam aanwezig zijn, evenals in veel voedingsmiddelen. Wanneer purines worden afgebroken, produceren ze urinezuur.

Jicht treedt op wanneer urinezuur zich ophoopt in het bloed. Urinezuur lost meestal meestal op in het bloed en wordt via de urine uitgescheiden.

Als het lichaam echter te veel urinezuur produceert of als uw nieren er niet genoeg van in uw urine afgeven, bouwt het urinezuur zich op en vormt het kristallen.

Wanneer deze kleine, naaldvormige kristallen van urinezuur in uw gewrichten worden afgezet, kunnen ze plotselinge zwellingen veroorzaken.

Jicht moet onmiddellijk worden behandeld om de symptomen ervan te voorkomen. Indien niet behandeld, veroorzaakt de aandoening geavanceerde jicht en tophi.

Tophi zijn afzettingen van monosodium uraat monohydraat kristallen rond een gewricht die een opgezwollen groei onder je huid veroorzaken. Na verloop van tijd kan tophi permanente gewrichtsschade veroorzaken. Onbehandelde jicht kan ook nierstenen veroorzaken.

Als je jicht hebt, vermijd purines en consumeer gezond voedsel dat kan helpen pijn en ontsteking te verminderen. Volg een laag-purinedieet om jichtaanvallen te beheersen.

Hoewel bepaalde voedingsmiddelen purine bevatten, zijn ze niet allemaal slecht voor je. Plantaardige purines zijn bijvoorbeeld waarschijnlijk veilig om te consumeren. Plantaardige purines kunnen zelfs helpen jichtklachten te verminderen.

Deze voedingsmiddelen verlagen de urinezuurspiegel of zijn goed voor de gezondheid van uw hart:

Groenten
Plantaardige oliën (bijvoorbeeld olijfolie of zonnebloemolie)
Sommige vruchten (Kies fruit dat minder zoet is)
Vitamine C-supplementen (dagelijks 500 tot 1000 milligram)
Water
Volkoren voedsel
Hoewel het veilig is om sommige voedingsmiddelen die purine bevatten te consumeren, moet je, als je jicht hebt, je voedselgebruik beperken van voedsel dat middelgrote tot grote hoeveelheden purine bevat en dranken die verband houden met jichtsymptomen.

Middellange purine voedingsmiddelen

Beperk uw consumptie van deze medium-purine voedingsmiddelen tot minimaal vier tot zes gram per dag:

Rundvlees
Kip
Krab
Eend
Ham
Kreeft
oesters
Varkensvlees
garnaal

Hoog-purine voedsel

Verminder uw verbruik drastisch of vermijd de volgende hoog-puriene voedingsmiddelen helemaal:

Alle alcohol (bijv. Bier, gemoute dranken, harde cider, mede, sterke drank en wijn)
ansjovis
Spek
Kabeljauw
Schelvis
Haring
Lever- en ander orgaanvlees
Op vlees gebaseerde jus en sauzen
mosselen
sardines
coquilles
Forel
Kalkoen
Kalfsvlees
Hertevlees
Supplementen met gistextract

Als u jicht heeft, kan het volgen van het mediterrane dieet u helpen de pijn te beheersen die door de aandoening wordt veroorzaakt. Volgens een onderzoek met bijna 4.500 deelnemers heeft het mediterrane dieet geholpen het risico van hoge niveaus van urinezuur in hun lichaam te verlagen.

De onderzoekers beweerden dat dit kwam omdat het mediterrane dieet vol fruit zit, en gezonde vetten zoals olijfolie, groenten en volle granen. Het dieet bevat ook matige hoeveelheden vis en gevogelte, wat betekent dat het weinig rood vlees bevat en rijk is aan antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben

Proberen een volledig, mediterrane benadering van het eten te volgen kan helpen met jicht afvallen en beheren van andere aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en obesitas. Overgewicht zorgt ervoor dat uw lichaam meer urinezuur produceert en zorgt ervoor dat uw nieren het moeilijk hebben om overtollig urinezuur te elimineren.

Bepaal of een laag-purinedieet goed voor je is door uit te zoeken of je een hoger dan gemiddeld risico op jicht hebt. Raadpleeg een geregistreerde diëtist die gespecialiseerd is in voedingsaanpak voor het omgaan met pijn voordat u overschakelt naar een dieet met een laag purine-gehalte om uw aandoening te beheersen.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

Arthritis.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Heerlijke medicijnen: chocolade is goed voor je hart
Next Betelpeper biedt een geweldig alternatief voor tandpasta met zijn antimicrobiële eigenschappen

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit kan watermeloen betekenen voor je bloeddruk. Wist ik dit maar eerder!

Luister naar dit artikel De zomer is er weer, en nu de zon heerlijk schijnt heb je toch zin in een watermeloen? Ik in ieder geval wel. Het is lekker

Natuurlijk genezen

Gezondheidsvoordelen van bietensap die jij vast niet kent.

Luister naar dit artikel Eeuwenoude tradities. In de Romeinse tijd, gebruikte mensen de bieten al voor de behandeling van constipatie en koorts. De vader van de geneeskunde zelf, Hippocrates, vertelde

Natuurlijk genezen

Oma weet welke huismiddelen goed zijn voor je gezondheid.

Luister naar dit artikel Oma’s zitten vol wijsheden en deze delen ze maar al te graag met ons. Nou moeten wij wel toegeven dat zij soms dingen zeggen die te