*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Vermijd deze 25 voedingsmiddelen rijk aan purine om jichtaanvallen te voorkomen
mei 5, 2019 7501 Views

Vermijd deze 25 voedingsmiddelen rijk aan purine om jichtaanvallen te voorkomen

Jicht, een vorm van inflammatoire artritis, is geassocieerd met pijn, zwelling en gevoeligheid in de gewrichten. De beste manier om aanvallen van jicht te voorkomen, is door veranderingen in de levensstijl aan te brengen, zoals het vermijden van het eten van voedingsmiddelen die purine bevatten.

In de meeste gevallen beïnvloedt jicht het gewricht aan de basis van je grote teen. Het kan echter ook elk gewricht in het lichaam beïnvloeden. De symptomen kunnen af ​​en toe optreden, maar jichtaanvallen kunnen plotseling en onverwacht optreden. Helaas veroorzaakt de aandoening pijn die uren of zelfs weken na de aanval aanhoudt.

Jicht kan iedereen treffen, maar de aandoening komt vaker voor bij mensen van 60 jaar en ouder. Risico’s omvatten mannen, vrouwen na de menopauze en personen met bepaalde aandoeningen (bijv. Atherosclerose, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, obesitas en type 2 diabetes).

U kunt jichtverschijnselen voorkomen door noodzakelijke eetgewoonten en levensstijlgewoonten aan te nemen, zoals het beperken van uw consumptie van voedingsmiddelen die purines bevatten. Deze verbindingen dragen bij aan jichtaanvallen.

Purines en urinezuur

Volgens Jessica Cording, een geregistreerde diëtist en gezondheidscoach, zijn purines stoffen die van nature in het lichaam aanwezig zijn, evenals in veel voedingsmiddelen. Wanneer purines worden afgebroken, produceren ze urinezuur.

Jicht treedt op wanneer urinezuur zich ophoopt in het bloed. Urinezuur lost meestal meestal op in het bloed en wordt via de urine uitgescheiden.

Als het lichaam echter te veel urinezuur produceert of als uw nieren er niet genoeg van in uw urine afgeven, bouwt het urinezuur zich op en vormt het kristallen.

Wanneer deze kleine, naaldvormige kristallen van urinezuur in uw gewrichten worden afgezet, kunnen ze plotselinge zwellingen veroorzaken.

Jicht moet onmiddellijk worden behandeld om de symptomen ervan te voorkomen. Indien niet behandeld, veroorzaakt de aandoening geavanceerde jicht en tophi.

Tophi zijn afzettingen van monosodium uraat monohydraat kristallen rond een gewricht die een opgezwollen groei onder je huid veroorzaken. Na verloop van tijd kan tophi permanente gewrichtsschade veroorzaken. Onbehandelde jicht kan ook nierstenen veroorzaken.

Als je jicht hebt, vermijd purines en consumeer gezond voedsel dat kan helpen pijn en ontsteking te verminderen. Volg een laag-purinedieet om jichtaanvallen te beheersen.

Hoewel bepaalde voedingsmiddelen purine bevatten, zijn ze niet allemaal slecht voor je. Plantaardige purines zijn bijvoorbeeld waarschijnlijk veilig om te consumeren. Plantaardige purines kunnen zelfs helpen jichtklachten te verminderen.

Deze voedingsmiddelen verlagen de urinezuurspiegel of zijn goed voor de gezondheid van uw hart:

Groenten
Plantaardige oliën (bijvoorbeeld olijfolie of zonnebloemolie)
Sommige vruchten (Kies fruit dat minder zoet is)
Vitamine C-supplementen (dagelijks 500 tot 1000 milligram)
Water
Volkoren voedsel
Hoewel het veilig is om sommige voedingsmiddelen die purine bevatten te consumeren, moet je, als je jicht hebt, je voedselgebruik beperken van voedsel dat middelgrote tot grote hoeveelheden purine bevat en dranken die verband houden met jichtsymptomen.

Middellange purine voedingsmiddelen

Beperk uw consumptie van deze medium-purine voedingsmiddelen tot minimaal vier tot zes gram per dag:

Rundvlees
Kip
Krab
Eend
Ham
Kreeft
oesters
Varkensvlees
garnaal

Hoog-purine voedsel

Verminder uw verbruik drastisch of vermijd de volgende hoog-puriene voedingsmiddelen helemaal:

Alle alcohol (bijv. Bier, gemoute dranken, harde cider, mede, sterke drank en wijn)
ansjovis
Spek
Kabeljauw
Schelvis
Haring
Lever- en ander orgaanvlees
Op vlees gebaseerde jus en sauzen
mosselen
sardines
coquilles
Forel
Kalkoen
Kalfsvlees
Hertevlees
Supplementen met gistextract

Als u jicht heeft, kan het volgen van het mediterrane dieet u helpen de pijn te beheersen die door de aandoening wordt veroorzaakt. Volgens een onderzoek met bijna 4.500 deelnemers heeft het mediterrane dieet geholpen het risico van hoge niveaus van urinezuur in hun lichaam te verlagen.

De onderzoekers beweerden dat dit kwam omdat het mediterrane dieet vol fruit zit, en gezonde vetten zoals olijfolie, groenten en volle granen. Het dieet bevat ook matige hoeveelheden vis en gevogelte, wat betekent dat het weinig rood vlees bevat en rijk is aan antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben

Proberen een volledig, mediterrane benadering van het eten te volgen kan helpen met jicht afvallen en beheren van andere aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en obesitas. Overgewicht zorgt ervoor dat uw lichaam meer urinezuur produceert en zorgt ervoor dat uw nieren het moeilijk hebben om overtollig urinezuur te elimineren.

Bepaal of een laag-purinedieet goed voor je is door uit te zoeken of je een hoger dan gemiddeld risico op jicht hebt. Raadpleeg een geregistreerde diëtist die gespecialiseerd is in voedingsaanpak voor het omgaan met pijn voordat u overschakelt naar een dieet met een laag purine-gehalte om uw aandoening te beheersen.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

Arthritis.org

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Heerlijke medicijnen: chocolade is goed voor je hart
Next Betelpeper biedt een geweldig alternatief voor tandpasta met zijn antimicrobiële eigenschappen

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Waar doet je knie pijn? Deze eerste controle kan van cruciaal belang zijn om te weten hoe deze te genezen

Kniepijn is een slopende en al te vaak voorkomende aandoening voor miljoenen volwassenen. Volgens het Journal of Bone and Joint Surgery, leefden 4,7 miljoen mannen en vrouwen in de Verenigde

Natuurlijk genezen

De echte waarheid over het ontstaan van kanker en waarom artsen het voortdurend negeren

In 1971 gebeurde een ongewone zaak voor de medische wereld. Het Congres en president Nixon verklaarden een soort oorlog tegen kanker. Maar niet veel belangrijks is tijdens de vier decennia

Natuurlijk genezen

Mix honing en aspirine en laat het 10 minuten op je gezicht zitten: Na 3 uur zult je versteld staan!

Het aspirine gezichtsmasker is niet iets nieuws, maar veel mensen zijn zich niet bewust wat voor goeds het masker kan doen met de huid! Aspirine is gemaakt van salicylzuur ook