Wist jij dat de kleur van je menstruatiebloed kan wijzen op eventuele ziektes!
februari 7, 2017 33387 Views

Wist jij dat de kleur van je menstruatiebloed kan wijzen op eventuele ziektes!

Luister naar dit artikel

Onze maandelijkse periode, de meeste vrouwen zitten hier niet enthousiast op te wachten. Ongesteldheid gaat vaak samen met pijn, kwaaltjes en eventuele beperking op je activiteiten ( zoals sex), snacks eten en dan hebben we het nog niet eens over het aller lastigste namelijk ht verversen van maandverband, tampons of cups.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ondanks dat veel vrouwen hier niet op zitten te wachten heeft het voor sommige vrouwen wel een zilveren randje, namelijk dat je niet zwanger bent. Terwijl dit juist voor anderen een hartverscheurende realiteit is.

Als je een regelmatige cyclus hebt, dat wil zeggen iedere 28 dagen, dan weet je dat je hormoonhuishouding gebalanceerd zijn.

Kijk je tijdens je menstruatie wel regelmatig naar je bloed? Veel mensen doen dit niet, echter als je dit artikel leest kan je erachter komen dat dit wel degelijk de moeite waard is. Door slechts naar de kleur van je menstruatie bloed te kijken kun je iets belangrijks te weten komen over je gezondheid.

1. Rozerood
Is je menstruatie bloed roze of lichtrood, dan kan het zijn dat je net aan het begin van je periode bent. Is dit niet het geval en is dit lichtroze bloed tussen twee menstruaties in dan kun je beter een arts bezoeken. Het kan namelijk een teken zijn van een intern letsel, geslachtsziekte (zoals chlamydia) of hormonale schommelingen.

Is het wel de juiste periode van je menstruatie maar toch nog licht van kleur, dan kan dit een teken zijn van een begin van een zwangerschap. In het begin van een zwangerschap kan nog eventueel een lichte bloeding plaatsvinden, dat is één van de redenen waarom sommige vrouwen niet meteen opmerken dat ze in verwachting zijn.

2. Felrood
Is je menstruatiebloed fel rood dan kun je er vanuit gaan dat alles in orde is. Na vijf of zes dagen is de periode voorbij, duurt je menstruatie periode langer overleg dan met een gynaecoloog. Extra fel rood menstruatiebloed kan ook een teken zijn van een laag oestrogeengehalte dit opstaat vaak na een dieet of overmatig alcoholgebruik.

 3. Donkerrood
Zit je midden in je periode en loopt je menstruatie op volle kracht, dan is de bloeding vaak sterker en het bloed is donkerrood. Echter blijft het bloed een donkere kleur aanhouden en je hebt continu zware bloedingen, dan zou dit een teken kunnen zijn van een vleesbom. Donkerrood bloed kan ook wijzen op een verhoogd oestrogeen gehalte.

4. Oranjerood
Als je menstruatiebloed oranjerood is kan dat een geval zijn van gele afscheiding die zich mengt met het baarmoederslijmvlies. Wat het ook kan zijn is een teken van vaginale infectie, vooral als de afscheiding een onaangename geur heeft. Als dit zo is dan is het verstandig om een gynaecoloog te raadplegen.

5. Zwart-bruin
Veel vrouwen vinden het verontrustend om een zwart-bruine bloeding in hun maandverband, cupje of tampon aan te treffen. Maar geen zorgen, het is volledig normaal. Het is ouder bloed, wat — net als een korst — van kleur verandert als het niet meer circuleert.

6. Grijs
Grijs is de enige kleur waar je gelijk zonder enige aarzeling naar de dokter moet gaan. Geklonterde, grijze bloeding is een teken van een infectie of zelfs een miskraam. Schroom niet en ga gelijk naar de arts.

Na het lezen van dit artikel weet je wat de kleur van je menstruatiebloed kan betekenen, ik denk dat je het de volgende keer wel wat aandachtiger zal bekijken. Mocht je iets verontrustend ontdekken en je gaat op tijd naar de arts dan zal je veel beter in staat zijn om het ergste te voorkomen.

Deel dit met iedere vrouw die je kent zodat zij ook te weten komen wat de kleur van hun menstruatie ze kan vertellen!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Dit moet je eten als je last hebt van haaruitval, broze nagels of niet goed slaapt
Next Dit vergif laat zijn ‘LEUTER’ krimpen. Maar iedereen drinkt het. Sommigen zelfs dagelijks!

You might also like

Natuurlijk genezen

Heb je manboobs? Het is niet de soja, het is het BIER

Luister naar dit artikel Als u naar uw arts luistert, die heel weinig weet van voeding, denkt u misschien dat die mannen met de borsten genetisch bepaald zijn, of worden

Natuurlijk genezen

10 algemeen voorkomende soorten hoofdpijn en hun verrassende oorzaken

Luister naar dit artikel Iedereen heeft wel eens hoofdpijn en iedereen haat het. Het kan mild of ernstig zijn, door je hele hoofd of vanaf één kant uitstralen. Steun Naturotheek:

Natuurlijk genezen

Tandplak, tandsteen en bloedend tandvlees behoren tot het verleden dankzij walnoten, GEWELDIG!

Luister naar dit artikel Evolutie is een lang en traag proces. De opmars van de menselijke vooruitgang werkt veel sneller. Als gevolg daarvan zijn er vele delen van het moderne