3 van de beste voordelen van appelciderazijn en honing

3 van de beste voordelen van appelciderazijn en honing


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Appelazijn en honing is een eeuwenoude combinatie die door grootouders en alternatieve artsen als huismiddeltje wordt doorgegeven om verkoudheid, hoest en hooikoorts te verlichten. De klassiekers worden nieuw leven ingeblazen omdat veel mensen zich wenden tot natuurlijke manieren om hun lichaam te genezen.

De belangrijkste voordelen van appelciderazijn en honing zijn het vermogen om af te vallen, de symptomen van seizoensgebonden allergieën te verlichten en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Voordelen van appelciderazijn en honing

Appelazijn (ACV) en honing, beide bevatten polyfenolische verbindingen die gunstige effecten op de gezondheid hebben. Hoewel er geen onderzoeksdocumenten zijn die specifiek betrekking hebben op de voordelen van appelciderazijn en honingdrank, zijn hier de belangrijkste wetenschappelijk onderbouwde voordelen van ACV en honing.

Kan helpen bij het afvallen

Een 12 weken durend onderzoek toonde aan dat zwaarlijvige volwassenen die dagelijks 30 ml (ongeveer 2 eetlepels) of 15 ml (ongeveer 1 eetlepel) azijn consumeerden in een drank van 500 ml een afname in lichaamsgewicht, lichaamsvetpercentage en triglyceriden zagen. niveaus in vergelijking met een placebogroep. Onderzoek toont ook aan dat de inname van azijn helpt bij een regelmatige bloedsuikerspiegel en ervoor kan zorgen dat u zich langer verzadigd voelt. Dit is een van de redenen waarom er zoveel populaire detox- en gewichtsverliesdiëten zijn met appelciderazijn.

De voordelen van honing, volgens studies, zijn dat het de gewichtstoename en adipositas kan verminderen, vermoedelijk als gevolg van een lagere voedselinname, in vergelijking met gewone suiker.

Helpt bij het verlichten van hoest en seizoensgebonden allergieën

Honing wordt veel gebruikt in de volksgeneeskunde om ontstekingen, hoest en koorts te behandelen. Honing en citroensap verdund in water wordt vaak gegeven om een ​​zere keel te verzachten, omdat het krachtige antimicrobiële eigenschappen heeft. In één onderzoek kregen jonge kinderen (1-5 jaar) die leden aan infecties van de bovenste luchtwegen, honing (2 theelepels) voor het slapengaan. Het hielp het hoesten te verminderen en hielp hen beter te laten slapen. Uit de studie bleek ook dat honing net zo effectief bleek te zijn als een veelgebruikt hoestonderdrukkend ingrediënt, dextromethorfan.

Honing kan ook helpen bij het verlichten van de symptomen die gepaard gaan met seizoensgebonden allergieën, zoals hooikoorts, zoals aangetoond in diermodellen.

Er zijn geen onderzoeksrapporten die aantonen dat ACV hoest en verkoudheid kan helpen verlichten. Van azijnzuur, een van de belangrijkste componenten van ACV, is echter bekend dat het antimicrobiële eigenschappen heeft.

Kan de gezondheid van het hart verbeteren

ACV kan sommige risicofactoren voor hart- en vaatziekten en atherosclerose aanzienlijk helpen verminderen. Onderzoek suggereert dat appelciderazijn kan helpen bij het onderdrukken van door obesitas veroorzaakte oxidatieve stress vanwege het natuurlijke gehalte aan antioxidanten. Verhoogde oxidatieve stress en obesitas kunnen het risico op hart- en vaatziekten ernstig verhogen. Bovendien toonde een onderzoek bij ratten aan dat de toediening van ACV gedurende negen weken een duidelijke afname van triglyceriden- en LDL-waarden (slechte cholesterol) liet zien. Een andere studie toonde aan dat twaalf weken aerobe training samen met dagelijkse inname van appelazijn een significante afname van inflammatoire biomarkers veroorzaakte. Het verlaagde ook het cholesterol- en LDL-gehalte en verhoogde het HDL-gehalte.

Evenzo is honing ook rijk aan natuurlijke fenolische verbindingen zoals quercetine, cafeïnezuurfenethylester (CAPE) en kaempferol om er maar een paar te noemen, die allemaal therapeutisch potentieel hebben getoond bij het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. CAPE, een van de belangrijkste medicinale componenten van honingbij propolis, blijkt een verlaagde bloeddruk te zijn bij laboratoriumratten.

Hoe gebruik je appelciderazijn en honing?

Als u van plan bent om deze natuurlijke drank om gezondheidsredenen te gebruiken, raden we u aan om dit een maand te doen en dan een pauze te nemen om mogelijke bijwerkingen zoals erosie van het tandglazuur te voorkomen. Ook biologische appelciderazijn met de moeder en rauwe honing kan volgens anekdotisch bewijs maximale voordelen bieden. Hier is de tweestaps-methode om een ​​ACV en een honing remedie te maken.

Meng 1 eetlepel appelciderazijn met 2 theelepels honing in een glas.
Voeg 1 kopje warm water toe aan het mengsel. Zorg ervoor dat u geen kokend water gebruikt, want dit kan een nadelig effect hebben op de voedingswaarde van honing. Je detoxdrank is klaar.
Als je wilt, kun je het op smaak brengen met gember, munt of een van je favoriete kruiden en specerijen. Er is geen echt gunstig moment om het te nemen. U kunt het ‘s ochtends bij het ontwaken, vlak voor het slapengaan of tussen de maaltijden door innemen. U kunt het beste kijken wat voor u geschikt is.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Een ongeluk dat er om vraagt te gebeuren: technologiebedrijf laat 750 MILJOEN GGO-muggen vrij in Florida om dengue te bestrijden
Next Van vitamine D tot het eten van het juiste voedsel: hier zijn enkele natuurlijke manieren om reumatoïde artritis te behandelen

You might also like

Natuurlijk genezen

Heeft jouw lichaam een detox nodig? Reinig in één week je lever!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Stop het enkel een onkruid te noemen, het is een van de beste plantensoorten om uw gezondheid een boost te geven.

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Verwijder al je rimpels met dit simpele ingrediënt!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar