Een ongeluk dat er om vraagt te gebeuren: technologiebedrijf laat 750 MILJOEN GGO-muggen vrij in Florida om dengue te bestrijden

Een ongeluk dat er om vraagt te gebeuren: technologiebedrijf laat 750 MILJOEN GGO-muggen vrij in Florida om dengue te bestrijden

Luister naar dit artikel

Muggen verspreiden veel ziekten, zoals het dengue- en het Zika-virus. Om deze dodelijke ziekten te voorkomen, was het de Environmental Protection Agency (EPA) een in het VK gevestigd technologiebedrijf toegestaan ​​een nachtmerrieachtig plan uit te voeren: de introductie van genetisch gemodificeerde (GMO) muggen in Florida.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Oxitec heeft een gemodificeerde mannelijke mug gemaakt met nakomelingen die sterven voordat ze uitkomen. De GGO-mug, genaamd OX5034, is ontworpen als alternatief voor insecticiden.

GGO-muggen komen te hulp?

Volgens de Oxitec-website is het bedrijf in 2002 opgericht als een spin-out van de Universiteit van Oxford.

Oxitec is naar verluidt een “pionier in het gebruik van genetische manipulatie om insectenplagen te bestrijden die ziekten verspreiden en gewassen beschadigen”. Het is een dochteronderneming van Intrexon Corporation die biologie ontwikkelt om oplossingen te ontwikkelen voor “enkele van de grootste problemen ter wereld”.

Ondertussen creëert Intrexon Corporation “biologisch gebaseerde producten die de kwaliteit van leven en de gezondheid van de planeet verbeteren”. Helemaal niet raar.

Oxitec is van plan om 750 miljoen OX5034’s uit te brengen in de Florida Keys, iets dat klinkt als het begin van een gedoemde sciencefictionfilm. Maar het meest schokkende hier is het feit dat Oxitec in mei de goedkeuring van de EPA heeft gekregen.

Met de GGO-muggen zullen vrouwelijke nakomelingen in het larvale stadium sterven. Oxitec beweert dat dit ervoor zal zorgen dat muggenpopulaties snel kunnen afsterven. De oprichting van het bedrijf zal zich richten op de Aedes aegypti-mug, die dodelijke ziekten zoals dengue, gele koorts en het Zika-virus kan overbrengen.

Na goedkeuring door de EPA bracht Oxitec in mei een verklaring uit om het plan uit te leggen. De gemodificeerde muggen zullen vanaf deze zomer over een periode van twee jaar in Florida worden vrijgelaten.

Volgende zomer zullen de GGO-muggen ook worden vrijgelaten in Harris County, Texas.

Het GGO-muggenproject is al meer dan 10 jaar op zoek naar goedkeuring, maar afgelopen juni keurden zeven agentschappen in Florida het project ook unaniem goed, waarbij ze Oxitec zelfs de vergunning voor experimenteel gebruik gaven die het nodig had om door te gaan met het plan.

Een door de overheid gefinancierd experiment “Jurassic Park”

Milieuactivisten en buurtbewoners zijn ontzet over dit ongebruikelijke plan om door muggen overgedragen ziekten aan te pakken, aangezien de GGO-muggen ook nabijgelegen ecosystemen kunnen verstoren.

Op 19 augustus, woensdag, uitte Jaydee Hanson, beleidsdirecteur van het International Center for Technology Assessment en Center for Food Safety, deze zorgen. “Met alle urgente crises waarmee ons land en de staat Florida worden geconfronteerd – de COVID-19-pandemie, raciale onrechtvaardigheid, klimaatverandering – heeft de regering belastinggeld en overheidsmiddelen gebruikt voor een‘ Jurassic Park ’-experiment,” zei Hanson.

Hij voegde eraan toe dat niemand weet wat er kan gebeuren als het potentieel gevaarlijke plan fout gaat, vooral omdat de EPA “onrechtmatig weigerde milieurisico’s serieus te analyseren”. Zonder een verdere beoordeling van de risico’s kan het slecht opgezette experiment nu doorgaan.

Ed Russo, president van de Florida Keys Environmental Coalition, legde uit dat de “ontwijkende antwoorden en gebrek aan managementvaardigheden” van de EPA duiden op hun “onprofessionaliteit en arrogantie die luid spreken van een onvoorbereid regelgevingsproces”.

De GGO-muggen zijn ontwikkeld na ernstige uitbraken van door muggen verspreide knokkelkoorts in de Keys in 2009 en 2010.

In een poging om de situatie onder controle te krijgen, nam het Florida Keys Mosquito Control District in 2012 contact op met Oxitec voor oplossingen. Het bedrijf stelde toen OX513A voor, een genetisch gemodificeerde mannelijke mug. Maar veel Floridianen maakten bezwaar tegen het project.

Een petitie van Change.org tegen de GGO-muggen verzamelde onmiddellijk meer dan 100.000 handtekeningen. De bewoners noemden OX513A ‘robo-Frankenstein’-muggen en’ superbugs ‘.

Om de zorgen van de bewoners weg te nemen, ontwikkelde Oxitec OX5034, een 2.0-versie van de originele OX513A ‘vriendelijke mug’ die vervolgens werd goedgekeurd door de EPA.

In mei bracht Gray Frandsen, CEO van Oxitec, een verklaring uit waarin hij de wens van het bedrijf uitdrukte om “de groeiende oorlog tegen ziekteverspreidende muggen” te winnen, waarvoor een nieuwe generatie “veilige, gerichte en duurzame instrumenten voor zowel overheden als gemeenschappen” nodig is.

Frandsen voegde eraan toe dat het bedrijf ernaar streeft “overheden en gemeenschappen te versterken” door hen manieren te bieden om “deze ziekteverspreidende muggen effectief en duurzaam te bestrijden zonder schadelijke gevolgen voor het milieu en zonder complexe, kostbare operaties.”

Frandsen concludeerde dat de technologie van Oxitec het potentieel heeft om dit te doen, en merkt op dat de goedkeuring van de EPA het bedrijf in staat zal stellen de technologie uiteindelijk beschikbaar te maken in de VS.

Maar tegen welke kosten voor bewoners die zullen worden blootgesteld aan potentieel gevaarlijke GGO-muggen?

Hoe verspreiden muggen ziekten?

Dr. Omar Akbari, een assistent-professor entomologie aan het Center for Disease Vector Research aan de Universiteit van Californië, Riverside, legde uit dat kleine muggen mogelijk ‘de gevaarlijkste dieren ter wereld’ zijn.

Akbari zei dat muggen de belangrijkste vectoren zijn voor belangrijke ziekten bij de mens, zoals knokkelkoorts, malaria en gele koorts. Deze ziekten infecteren honderden miljoenen mensen over de hele wereld en doden miljoenen per jaar.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde ook dat meer dan 50 procent van de wereldbevolking risico loopt op door muggen overgedragen ziekten. Maar muggen verspreiden zelf geen ziekten.

Muggen verspreiden eerder ziekteverwekkende stoffen.

Muggen bijten je om je bloed te drinken en door te eten kunnen muggen eieren produceren. Tijdens het voeden doorboort een mug je huid als een naald en injecteert vervolgens speeksel in je huid. Hierdoor kan de ziekteverwekkende stof, zoals het Zika-virus, uw lichaam binnendringen.


Bronnen: NYPost.com, Oxitec.com, Futurism.com, Healthline.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 8 manieren om op natuurlijke wijze ontstekingen te verminderen
Next 3 van de beste voordelen van appelciderazijn en honing

You might also like

Algemeen

Het gezicht van de vrouw zwelt drie keer op na het gebruik van organische haarverf

Luister naar dit artikel Zijn buitenaardse wezens echt? Na de ervaring van een vrouw met een ernstige reactie op een haarverf, zou je haast denken van wel. Steun Naturotheek: Alleen

Algemeen

Last Van Mieren? In Plaats Van Geld Uit Te Geven Aan Een Mierenverdelger, Kun Je Beter Deze Truc Gebruiken!

Luister naar dit artikel Word je gek van alle mieren die door je huis lopen? Het beste is natuurlijk om te voorkomen dat mieren je huis betreden. Steun Naturotheek: Alleen

Algemeen

Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen, omdat hun hersenen harder werken, volgens de wetenschap

Luister naar dit artikel De wetenschap heeft bevestigd dat vrouwen complexe hersenen hebben, wat suggereert dat ze meer slaap nodig hebben. Professor Jim Horne, directeur van het Sleep Research Centre