*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Masseer deze stresspunten om snel een kieskeurige of huilende baby te ontspannen

Masseer deze stresspunten om snel een kieskeurige of huilende baby te ontspannen

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is een oude gezondheidspraktijk die dateert uit ongeveer 2300 v.Chr. en reflexologie, een van de technieken, is recentelijk steeds populairder geworden vanwege het potentieel om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen.

Het is de kunst van het uitoefenen van druk op de handen, voeten en oren, waarvan wordt aangenomen dat ze zijn gekoppeld aan verschillende lichaamsdelen, om eliminatie te stimuleren, de bloedsomloop te stimuleren en het immuunsysteem te versterken.
Er wordt aangenomen dat het het evenwicht van het lichaam van yin en yang herstelt, en het lichaam versterkt en geneest. De principes zijn niet-invasief en volledig natuurlijk, dus ze zijn uitstekend wanneer u uw baby moet kalmeren en stress, ongemak en angst moet verlichten. Baby’s reageren sneller op reflexologie dan volwassenen, omdat ze gevoeliger zijn voor aanraking.

Baby’s huilen als een manier om te reageren op fysieke pijn, omdat ze niet kunnen overbrengen waar ze last van hebben, dus deze methode bepaalt het probleem dat de baby ervaart en biedt een remedie.

De voeten van de baby hebben onontwikkelde bogen en de huid en botten zijn meestal vrij zacht, dus reflexologie is een snelle modaliteit voor baby’s. Door lichte druk uit te oefenen op overbelaste gebieden in de voeten, worden snel blokkades opgeheven en de energiestroom naar het hele lichaam hersteld. Daarom voelen baby’s bijna onmiddellijk verlichting.

Je kunt beginnen met het gebruiken van de voordelen van reflexologie voor baby’s bij de geboorte, en deze methode is een waardevol hulpmiddel voor ouders om de stress van hun kinderen op een voedende manier te verdrijven.
Naarmate de baby groeit en begint te lopen, kunnen ouders of verzorgers reflexologie combineren met het controleren van de ontwikkeling van de voeten, om problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door slecht passende schoenen zoals platte voeten, likdoorns, teenafwijkingen en voor infectieuze omstandigheden zoals voetschimmel.

In de Chinese voetreflexologie moet u als volgt zeer zachte druk uitoefenen op bepaalde punten op de voeten van de baby om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen:

Hoofd & tanden

Wrijf over de tenen van de baby om oorinfecties, kinderziekte of andere pijn in het hoofd te behandelen.

sinussen

Druk op de middelpunten van de tenen om sinusitisproblemen te verlichten, zoals een loopneus, dikke darm of andere ademhalingsproblemen.

Borst

Druk op de bovenkant van de voet, recht boven de bovenkant van de boog om congestie, chronische hoest en verkoudheid en slijmopbouw te verlichten.

Solaris plexus

Dit is een complexe verzameling zenuwen tussen de maag en de longen, dus de pijn in dit gebied kan worden verzacht door zachtjes te drukken in de buurt van het bovenste deel van de voetboog (d.w.z. het ‘oranje punt’-gebied).

Boven- en onderbuik

De hele voetboog is gekoppeld aan het buikgebied van de baby. De bovenbuik correleert met de bovenste helft van de boog. Druk er daarom voorzichtig op om spijsverteringsproblemen zoals brandend maagzuur en darmobstructie te behandelen. De onderbuik correleert met de onderste helft van de boog, dus oefen daar de druk uit om problemen met de spijsvertering zoals constipatie en een opgeblazen gevoel te behandelen.

Bekken

Oefen druk uit op de hielen van de voet van een baby om problemen in het bekken te behandelen, zoals gespannen spieren en houdingsproblemen.

Onthoud echter dat reflexologie alleen de pijn zal verzachten als gevolg van bepaalde aandoeningen, dus het is bedoeld als een manier om het comfort van de baby te vergroten en kan niet worden gebruikt als een ‘remedie’ voor bepaalde ziekten.

Zorg ervoor dat je deze tips volgt voor een ontspannen reflexologiesessie met je baby:

Oefen altijd zachte druk uit terwijl u de voeten van uw baby masseert
Als het zijn voet van je af trekt terwijl je het masseert, kan dit een teken zijn dat de techniek niet leuk is, dus moet je stoppen of een andere aanpak proberen
De reflexpunten op de voeten kunnen behoorlijk gevoelig zijn als de baby ziek is
Uw behandelingen mogen niet langer duren dan 5-10 minuten

Bronnen:

www.organichomeremedies.com
naturaltransition.com

Previous Onderzoek: 72 uur vasten kan het hele immuunsysteem opnieuw opstarten
Next Deze siroop zal hoest stoppen: Gember Tijm Hoestsiroop

You might also like

Natuurlijk genezen

Vijf redenen om meer uien te eten

Uien zijn een antioxiderende, ontstekingsremmende, kankerbestrijdende en pro-hartkrachtcentrale die in verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar is. Hier zijn vijf van de belangrijke bijdragen van de groente aan de gezondheid Groenten

Natuurlijk genezen

Je vet- en hersenweefsel zit vol met kanker veroorzakende toxines – hier is hoe ze te verwijderen

Een triest feit in de moderne cultuur van vandaag is dat het lichaam van iedereen giftig is. Meer dan 80.000 gevaarlijke chemicaliën vervuilen de lucht die we inademen, water dat

Natuurlijk genezen

DIT is de reden dat pittig eten zo gezond voor je is!

Pittig eten is misschien niet zo razend populair, maar in landen als Indonesië eten ze haast niets anders. Je hebt veel verschillende niveau’s, Indiaas eten, Mexicaans en Thais eten. Het