Masseer deze stresspunten om snel een kieskeurige of huilende baby te ontspannen

Masseer deze stresspunten om snel een kieskeurige of huilende baby te ontspannen

Luister naar dit artikel

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is een oude gezondheidspraktijk die dateert uit ongeveer 2300 v.Chr. en reflexologie, een van de technieken, is recentelijk steeds populairder geworden vanwege het potentieel om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het is de kunst van het uitoefenen van druk op de handen, voeten en oren, waarvan wordt aangenomen dat ze zijn gekoppeld aan verschillende lichaamsdelen, om eliminatie te stimuleren, de bloedsomloop te stimuleren en het immuunsysteem te versterken.
Er wordt aangenomen dat het het evenwicht van het lichaam van yin en yang herstelt, en het lichaam versterkt en geneest. De principes zijn niet-invasief en volledig natuurlijk, dus ze zijn uitstekend wanneer u uw baby moet kalmeren en stress, ongemak en angst moet verlichten. Baby’s reageren sneller op reflexologie dan volwassenen, omdat ze gevoeliger zijn voor aanraking.

Baby’s huilen als een manier om te reageren op fysieke pijn, omdat ze niet kunnen overbrengen waar ze last van hebben, dus deze methode bepaalt het probleem dat de baby ervaart en biedt een remedie.

De voeten van de baby hebben onontwikkelde bogen en de huid en botten zijn meestal vrij zacht, dus reflexologie is een snelle modaliteit voor baby’s. Door lichte druk uit te oefenen op overbelaste gebieden in de voeten, worden snel blokkades opgeheven en de energiestroom naar het hele lichaam hersteld. Daarom voelen baby’s bijna onmiddellijk verlichting.

Je kunt beginnen met het gebruiken van de voordelen van reflexologie voor baby’s bij de geboorte, en deze methode is een waardevol hulpmiddel voor ouders om de stress van hun kinderen op een voedende manier te verdrijven.
Naarmate de baby groeit en begint te lopen, kunnen ouders of verzorgers reflexologie combineren met het controleren van de ontwikkeling van de voeten, om problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door slecht passende schoenen zoals platte voeten, likdoorns, teenafwijkingen en voor infectieuze omstandigheden zoals voetschimmel.

In de Chinese voetreflexologie moet u als volgt zeer zachte druk uitoefenen op bepaalde punten op de voeten van de baby om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen:

Hoofd & tanden

Wrijf over de tenen van de baby om oorinfecties, kinderziekte of andere pijn in het hoofd te behandelen.

sinussen

Druk op de middelpunten van de tenen om sinusitisproblemen te verlichten, zoals een loopneus, dikke darm of andere ademhalingsproblemen.

Borst

Druk op de bovenkant van de voet, recht boven de bovenkant van de boog om congestie, chronische hoest en verkoudheid en slijmopbouw te verlichten.

Solaris plexus

Dit is een complexe verzameling zenuwen tussen de maag en de longen, dus de pijn in dit gebied kan worden verzacht door zachtjes te drukken in de buurt van het bovenste deel van de voetboog (d.w.z. het ‘oranje punt’-gebied).

Boven- en onderbuik

De hele voetboog is gekoppeld aan het buikgebied van de baby. De bovenbuik correleert met de bovenste helft van de boog. Druk er daarom voorzichtig op om spijsverteringsproblemen zoals brandend maagzuur en darmobstructie te behandelen. De onderbuik correleert met de onderste helft van de boog, dus oefen daar de druk uit om problemen met de spijsvertering zoals constipatie en een opgeblazen gevoel te behandelen.

Bekken

Oefen druk uit op de hielen van de voet van een baby om problemen in het bekken te behandelen, zoals gespannen spieren en houdingsproblemen.

Onthoud echter dat reflexologie alleen de pijn zal verzachten als gevolg van bepaalde aandoeningen, dus het is bedoeld als een manier om het comfort van de baby te vergroten en kan niet worden gebruikt als een ‘remedie’ voor bepaalde ziekten.

Zorg ervoor dat je deze tips volgt voor een ontspannen reflexologiesessie met je baby:

Oefen altijd zachte druk uit terwijl u de voeten van uw baby masseert
Als het zijn voet van je af trekt terwijl je het masseert, kan dit een teken zijn dat de techniek niet leuk is, dus moet je stoppen of een andere aanpak proberen
De reflexpunten op de voeten kunnen behoorlijk gevoelig zijn als de baby ziek is
Uw behandelingen mogen niet langer duren dan 5-10 minuten

Bronnen:

www.organichomeremedies.com
naturaltransition.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Onderzoek: 72 uur vasten kan het hele immuunsysteem opnieuw opstarten
Next Deze siroop zal hoest stoppen: Gember Tijm Hoestsiroop

You might also like

Natuurlijk genezen

Natuurlijk geneesmiddel tegen kanker 10.000 x sterker dan chemo

Luister naar dit artikel De zure Sop of vrucht van de Graviolaboom is een wonderlijke natuurlijke kankervernietiger 10.000 keer sterker dan Chemotherapie. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Natuurlijk genezen

Waarom je nu kannen met kruidenthee moet maken (giet het in een wijnglas)

Luister naar dit artikel Toen de COVID-19-pandemie toesloeg, trof deze weinig industrieën zo ernstig als de reis- en toerisme- en restaurant- en barindustrie. Dit had natuurlijk een rimpeleffect dat ook

Natuurlijk genezen

Wierook kan de symptomen van angst en depressie helpen verlichten

Luister naar dit artikel Goud en wierook en mirre … klinkt bekend? Dit waren de geschenken die naar verluidt door de drie koningen waren gebracht toen Jezus Christus werd geboren.