Wierook kan de symptomen van angst en depressie helpen verlichten
juni 21, 2020 1218 Views

Wierook kan de symptomen van angst en depressie helpen verlichten


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Goud en wierook en mirre … klinkt bekend? Dit waren de geschenken die naar verluidt door de drie koningen waren gebracht toen Jezus Christus werd geboren. We weten allemaal dat goud waardevol is, maar hoe zit het met de anderen? Wierook wordt al lang geprezen als een magisch, mystiek medicijn en wordt al duizenden jaren als zodanig beschouwd in veel oude culturen van de wereld. Hetzelfde geldt voor mirre, maar voor het doel van dit artikel houden we vast aan de geneeskrachtige eigenschappen van wierook.

Wierook begint als een soort harsachtig sap dat wordt aangetroffen in een speciale familie van bomen genaamd Boswellia, die bijna uitsluitend groeit in het zuidelijke uiteinde van het Arabische schiereiland. Wanneer het op bepaalde tijden van het jaar wordt geoogst, worden de bomen zorgvuldig gesneden met speciale messen en sijpelt het sap eruit. Dit speciale sap wordt vervolgens in de zon gedroogd totdat het klaar is voor gebruik. Vaker wordt wierook gewoon verbrand als geurige wierook, maar het heeft ook vele andere toepassingen, waaronder de volgende …

Historisch gebruik van wierook

Als onderdeel van rituele of religieuze ceremonies
Wierook werd op grote schaal gebruikt tijdens begrafenisrituelen als balsemmateriaal om de geur van het overleden lichaam te helpen maskeren

Rook van verbrande wierook kan muggen en ander ongedierte effectief verdrijven
Wierook is ook medicinaal gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen zoals artritis (het heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen), darmstoornissen (zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa), astma en het behoud van de mondgezondheid.

En misschien wel de meest intrigerende kwaliteit voor onze verwesterde moderne cultuur zijn de psychoactieve effecten van deze speciale hars, omdat studies hebben aangetoond dat brandende wierook een effect kan veroorzaken dat de symptomen van angst en depressie kan helpen en zelfs kan verlichten.

Het onderzoek

Een studie in het bijzonder, uitgevoerd door een team van onderzoekers van de Johns Hopkins University en de Hebrew University in Jeruzalem, legt uit hoe het verbranden van de hars van de Boswellia-plant (wierook) bepaalde voorheen verkeerd begrepen ionenkanalen in de hersenen activeert om de symptomen van angst en depressie te verminderen. Dit zou kunnen verklaren waarom de Romeinse keizer Nero ooit de oogst van een heel jaar wierook verbrandde tijdens de begrafenis van zijn favoriete minnares.

“Ondanks informatie afkomstig uit oude teksten, waren de bestanddelen van Bosweilla niet onderzocht op psychoactiviteit”, zegt Raphael Mechoulam, een van de co-auteurs van het onderzoek. “We ontdekten dat incensolacetaat, een bestanddeel van Boswellia-hars, dat bij muizen getest is, angst vermindert en antidepressief gedrag veroorzaakt. Blijkbaar gaan de meeste hedendaagse aanbidders ervan uit dat het branden van wierook slechts een symbolische betekenis heeft. ”

De onderzoekers dienden incensolacetaat toe aan muizen om de psychoactieve effecten te bepalen. Deze verbinding die ze vonden, had een drastische invloed op de delen van de hersenen die emoties opwekken en de zenuwcircuits die positief hebben gereageerd op de huidige medicijnen die worden gebruikt voor depressie en angst. De incensol die werd toegediend, activeerde een eiwit genaamd TRPV3, dat verband houdt met het vermogen om warmte van de huid waar te nemen.

“Misschien had Marx het niet helemaal mis toen hij religie de opium van de mensen noemde: morfine komt van papavers, cannabinoïden van marihuana en LSD van paddenstoelen; elk van deze is gebruikt in een of andere religieuze ceremonie ”, zegt Gerald Weissmann, M.D., hoofdredacteur van The FASEB Journal. ‘Onderzoek naar de werking van die psychoactieve drugs heeft ons geholpen de moderne neurobiologie te begrijpen. De ontdekking van hoe incensolacetaat, gezuiverd van wierook, op specifieke doelen in de hersenen werkt, zou ons ook moeten helpen ziekten van het zenuwstelsel te begrijpen. Deze studie biedt ook een biologische verklaring voor millennia-oude spirituele praktijken die zijn blijven bestaan ​​in de tijd, afstand, cultuur, taal en religie. Brandende wierook geeft je echt een warm en tintelend gevoel overal! ”

Kan dit voor u werken?

Natuurlijk is deze studie uitgevoerd met muizen, die zeker niet hetzelfde zijn als mensen. Veel religieuze teksten beweren echter dat deze speciale hars opbeurende effecten op de hersenen had. Dus het goede is dat als het op de juiste manier wordt gebruikt, het echt geen kwaad kan om het te proberen. Je kunt de hars meestal kopen in natuurvoedingswinkels en vaker in winkels die wierook, kristallen, salie en dat soort spirituele ceremoniële gereedschappen verkopen. Het is ook te vinden als etherische olie. Ik verspreid het graag in een diffuser en soms verbrand ik de hars ook op houtskoolpucks.

Je krijgt op zijn minst een lekker en aangenaam ruikend aroma, en in het beste geval kan het helpen om die frons op zijn kop te zetten, je humeur verbeteren, je angst verminderen en misschien zelfs om een glimlach op je gezicht te toveren. Misschien waren die drie wijze mannen wel zo wijs als ze zijn gemaakt, en is wierook echt zo speciaal als men al millennia lang denkt dat het is.

Bronnen:

Collective Evolution

Previous Adapt 2030 Ice Age Report: Voedsel, rijkdom en bijen verdwenen
Next Een goede vitamine D-status kan beschermen tegen kanker

You might also like

Natuurlijk genezen

De zachtste lippen krijg je door deze 2 doodgewone producten te combineren! Wat een uitvinding!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Taro heeft een unieke “Toxine-logende” eigenschap, gebruikt door genezers voor het oplossen van cysten, fibromen en het behandelen van oorpijn

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Masseer deze 2 dingen in je grijze haren en ze krijgen hun oude kleur weer terug!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar