*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Verstorende gezondheidsrisico’s van binnenluchtvervuiling blootgesteld

Verstorende gezondheidsrisico’s van binnenluchtvervuiling blootgesteld

Wanneer de meeste mensen denken aan luchtvervuiling, denken ze vaak aan grote rookpluimen van industriële schoorstenen die de lucht in stijgen. Hoewel vervuiling buitenshuis een probleem is, is het grootste probleem eigenlijk luchtvervuiling binnenshuis. Slechte ventilatie, ingesloten lucht plus de vele milieutoxines die we kennen – kunnen leiden tot een giftige wolk in onze huizen en op de werkplek.

Luchtvervuiling binnenshuis is door zowel het Amerikaanse Congres als het Environmental Protection Agency (EPA) het grootste probleem voor de gezondheid van het milieu genoemd, en dit soort vervuiling is bijzonder gevaarlijk voor ouderen en kinderen. Aangezien de meeste mensen tegenwoordig ongeveer 90% van hun tijd binnen doorbrengen, kan luchtvervuiling binnenshuis een aantal ernstige gezondheidseffecten veroorzaken.

In feite heeft een onderzoek door het Global Healing Center enkele verrassende gezondheidsrisico’s gevonden die gepaard gaan met dit soort vervuiling. Dingen zoals luchtverfrissers, kaarsen, inkjetprinters, huishoudelijk (en kantoor) meubilair kunnen allemaal vreselijke verontreinigende stoffen uitstoten. Bottom line: niemand van ons mag dit probleem negeren als we ons zorgen maken over onze toekomstige gezondheid.

Luchtvervuiling binnenshuis in verband met aandoeningen van de luchtwegen en hartziekten

Verrassend genoeg is binnenluchtkwaliteit volgens de EPA een van de top vijf milieurisico’s voor de gezondheid van het publiek, met binnenlucht die wel 100x giftiger is dan buitenlucht.

Nog een grote verrassing – het lijkt erop dat meubels, met name oudere stukken, een aanzienlijk gevaar vormen en vlamvertragers herbergen die gifstoffen in de lucht van uw huis kunnen brengen. Andere stiekeme factoren die bijdragen aan een slechte binnenluchtkwaliteit zijn kaarsen, luchtverfrissers, inkjetprinters en houtrook afkomstig van een open haard.

Het feit is: het opruimen van uw binnenluchtruimte kan het risico op veel gezondheidsproblemen op korte en lange termijn aanzienlijk verminderen. Als u bijvoorbeeld lijdt aan luchtwegaandoeningen zoals astma, longinfecties en zelfs longkanker, zou een betere luchtkwaliteit een topprioriteit voor u moeten zijn.

Maar binnenshuis verontreinigingen gaan veel verder dan het beïnvloeden van de gezondheid van de luchtwegen. Herhaalde blootstelling aan binnentoxines kan het risico op hartaandoeningen verhogen, volgens de EPA. Bovendien zijn sommige verontreinigende stoffen binnenshuis geassocieerd met vruchtbaarheidsproblemen, depressie, beroerte, verhoogde ontsteking, neurale stress en immuundisfunctie.

Strategieën voor het verminderen van luchtvervuiling voor een betere gezondheid

Huizen lopen niet alleen risico op hoge luchtvervuiling binnenshuis, maar ook werkplekken en scholen. Omdat binnenruimtes stof, chemicaliën, industrieel gemaakte chemicaliën en schimmels kunnen bevatten, is het essentieel om te werken aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis, vooral de slaapkamer.

Enkele van de beste strategieën om luchtvervuiling binnenshuis te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren, zijn onder meer:

Gebruik van een luchtfilter van hoge kwaliteit: een goed HEPA-filter (in een luchtzuiveringssysteem) in uw huis kan helpen de lucht die u inademt schoner te houden, waardoor uw risico op ademhalingsziekten en andere problemen in verband met vervuilende stoffen binnenshuis wordt verminderd.
Ventilatie verbeteren: zorgen voor voldoende ventilatie in een huis, kantoor of school kan helpen voorkomen dat een grote concentratie verontreinigende stoffen zich ophoopt. Dus, open die vensters.
Verwijder bronnen van verontreinigingen, waaronder:
Niet die giftige luchtverfrissers kopen die doordrenkt zijn met ongewenste (kankerverwekkende) chemicaliën
Vermijden van het gebruik van reinigingsproducten met chemicaliën
Meubels kopen die niet met chemicaliën zijn behandeld
Planten kopen die helpen de lucht op te ruimen, zoals: Bamboo Palm of Chinese Evergreen
Je stofgewoonten veranderen: in plaats van alleen maar stof op te wekken met een stofdoek, gebruik je een vochtige doek die is ontworpen om het stof te verwijderen in plaats van het gewoon te verspreiden.

Bronnen:

Previous De krachtige gezondheidsvoordelen van olijfolie
Next de handen van deze 46-jarige zagen eruit alsof ze 70 was, maar toen haar vriend haar dit geheime recept vertelde...

You might also like

Algemeen

Onkruid uit je achtertuin kan je prima eten

Waarom zou je kruiden van de andere kant van de wereld halen, als de kruiden uit je achtertuin, of iets verder in het wild, prima te gebruiken zijn? Je moet

Algemeen

HOUD MIEREN BUITEN DE DEUR

De warme dagen brengen naast zon en een hoop gezelligheid nog een anders: mieren! Kruipend in de tuin, maar vaak ook op het aanrecht en op andere ongewenste plekken. Doordat

Algemeen

De beste redenen om geen Covid-injectie te nemen

Christian Elliot, die zichzelf omschreef als ‘natuurlijke gezondheidsnerd’, heeft een uitstekend artikel geschreven dat meerdere redenen behandelt waarom hij persoonlijk niet (en bij uitbreiding zou de lezer dat niet moeten