*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De krachtige gezondheidsvoordelen van olijfolie

De krachtige gezondheidsvoordelen van olijfolie

Ik ben net terug uit Italië om wat eetcultuur op te snuiven en ik kan gerust zeggen dat de Italianen genieten van de enorme gezondheidsvoordelen van olijfolie. Dit wordt de “koningin van oliën” genoemd en bezit biologisch actieve fenolverbindingen waarop het meest gevestigde onderzoek zich heeft gericht.

Geassocieerd met verminderde hart- en vaatziekten en atherosclerose samen met een verminderde incidentie van bepaalde soorten kanker, heeft het mediterrane dieet veel van deze voordelen voor de gezondheid te danken aan de regelmatige consumptie van olijfolie.

Levensduurwetenschap zegt “Ja” tegen olijfolie

Wilt u uw sterftekans verlagen? Geneesmiddelen met een lange levensduur hebben altijd de belangrijke rol toegeschreven die het mediterrane dieet speelt bij het afwenden van vele potentieel levensverkortende en levensbedreigende ziekten zoals kanker.

Hoewel het exacte werkingsmechanisme niet bekend is, toonde een onderzoek onder ongeveer 40.600 deelnemers in de leeftijd van 26-69 gedurende vier jaar aan dat regelmatige consumptie van olijfolie van eerste persing of extra vierge olijfolie het algehele risico op mortaliteit, inclusief cardiovasculair ongeval, verminderde.

Cardiovasculaire en oxidatieve schade kan worden verminderd – natuurlijk

Aanhoudende consumptie van olijfolie van eerste persing bevordert de HDL-stabiliteit en verbetert de lipoproteïnen in het plasma. In een eerste keer ooit onderzoek werd gevonden dat HDL-deeltjes in grootte toenamen terwijl triglycerideniveaus daalden bij proefpersonen; het bevorderen van atherogene activiteit.

In een ander onderzoek dat zich richt op de moleculaire mechanismen van ontsteking, wezen onderzoekers op de fenolische verbinding, oleocanthal, die vergelijkbare effecten opwekte als de ontstekingsremmende effecten van ibuprofen. In tegenstelling tot de doordringende bijwerkingen van NSAID’s biedt olijfolie, wanneer het goed wordt gecombineerd met andere voedingsmiddelen, superieure ontstekingsremmende bescherming.

Plus, als je je hersenen wilt beschermen terwijl je hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker voorkomt, concludeerde een studie gepubliceerd in het Journal of Nutrition and Metabolism dat het consumeren van olijfolie van eerste persing oxidatieve stress verhinderde die deze gezondheidsproblemen beïnvloedt.

Bescherm je immuunsysteem

Goed nieuws voor patiënten met maagzweren – onderzoekers konden aantonen dat olijfolie van eerste persing significante antimicrobiële effecten had op acht stammen van H. Pylori, de bacterie die verantwoordelijk is voor het veroorzaken van maagzweren. Drie van de stammen zijn bestand tegen antibiotica.

Omdat bepaalde stammen van H. Pylori verband houden met maagkanker, leiden deze bevindingen tot verder onderzoek naar de antimicrobiële eigenschappen van olijfolie.

Kan de juiste olie goed zijn voor je botten?

Olijfolie die gedurende twee opeenvolgende jaren bij de deelnemers aan de studie werd geconsumeerd, bleek de kans op het ontwikkelen van osteoporose te verminderen. Onderzoekers zagen sterkere botten als gevolg van een toename van de synthese van osteocalcine en botcollageen.

Red je huid met de juiste voeding

Hoewel je de zon nodig hebt om vitamine D te produceren, veroorzaakt te veel veroudering van de huid.

Photoaging of blootstelling aan de zon veroorzaakt pigmentafwijkingen en rimpels die de huid “verouderen”. Volgens een onderzoek waarbij mannen en vrouwen worden geobserveerd, geldt echter dat hoe hoger uw inname van enkelvoudig onverzadigde vetzuren is uit olijfolie, hoe minder algemene foto-ervaring u kunt ervaren.

Vergeet niet dat licht en zuurstof de vijanden van olijfolie zijn. Bewaar uw olie dus in een luchtdichte, ondoorzichtige glazen container voor optimale versheid.

Over de auteur: Christine M. Dionese L.Ac, MSTOM is een integrerende gezondheidsexpert, medisch journalist en voedselschrijver. Ze heeft haar carrière gewijd aan het helpen van anderen om de wetenschap van geluk en de krachtige effecten ervan op de menselijke gezondheid te begrijpen. Christine beoefent, schrijft en spreekt over functionele omgevingsgeneeskunde, gepersonaliseerde geneeskunde en epigenetica, voedselwetenschap en duurzaam leven.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Krijg een nootachtige traktatie en verbeter uw cholesterolgehalte met wijnsteen boekweit
Next Verstorende gezondheidsrisico's van binnenluchtvervuiling blootgesteld

About author

You might also like