Het drinken van thee vermindert het risico op diabetes aanzienlijk – maar alleen als je 4 kopjes hebt gehad

Het drinken van thee vermindert het risico op diabetes aanzienlijk – maar alleen als je 4 kopjes hebt gehad

Luister naar dit artikel

Als u zich zorgen maakt over het ontwikkelen van diabetes, kan het helpen om gedurende de dag thee te drinken. Nieuw onderzoek toont aan dat mensen die minstens vier mokken per dag consumeren 17 procent minder kans hebben om de ziekte te krijgen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wetenschappers van de Wuhan University in China zeggen dat de bevindingen van toepassing zijn op zwarte, groene of oolong-variëteiten. Het wereldwijde project volgde gemiddeld tien jaar meer dan een miljoen deelnemers om tot de conclusie te komen.

Studie auteurs crediteren verbindingen die bekend staan ​​als flavonoïden in thee voor het voordeel. Deze van nature voorkomende chemicaliën bootsen antioxidanten na en vernietigen schadelijke vrije radicalen. Hoofdauteur Xiaying Li, van de Wuhan University of Science and Technology in China, beschrijft de resultaten als “spannend”.

“Ze suggereren dat mensen iets eenvoudigs kunnen doen als vier kopjes thee per dag drinken om mogelijk hun risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verminderen”, zegt ze in een verklaring.

Voor hun onderzoek hebben Li en collega’s gegevens verzameld van 19 onderzoeken met 1.076.311 vrijwilligers in acht landen. Ze melden dat het drinken van één tot drie kopjes per dag het diabetesrisico met slechts vier procent verlaagde. Maar mensen die vier of meer dronken, zagen dat cijfer aanzienlijk stijgen tot 17 procent.

‘Thee drinken heilzaam – maar alleen bij hoge doses’

De gezondheidsvoordelen van thee zijn al lang bekend. Het verhoogt de immuniteit en kan zelfs kanker, Alzheimer, hart- en vaatziekten en diabetes helpen bestrijden. Maar de relatie met diabetes was minder duidelijk met eerdere analyses die inconsistente resultaten rapporteerden. De reden kan zijn dat er vrij grote innames nodig zijn.

“Onze bevindingen suggereren dat het drinken van thee gunstig is voor het verminderen van het risico op diabetes type 2, maar alleen bij hoge doses – minstens vier kopjes per dag”, zegt Li. “Het is mogelijk dat bepaalde componenten in thee, zoals polyfenolen, de bloedglucosespiegels kunnen verlagen, maar er kan een voldoende hoeveelheid van deze bioactieve stoffen nodig zijn om effectief te zijn. Het kan ook verklaren waarom we in onze cohortstudie geen verband hebben gevonden tussen theedrinken en diabetes type 2, omdat we niet hebben gekeken naar een hogere theeconsumptie.”

Het fenomeen staat ongeacht geslacht, geografie of theetype, wat suggereert dat de hoeveelheid die wordt geconsumeerd een belangrijke rol speelt in plaats van enige andere factor.

“Er moet meer onderzoek worden gedaan om de exacte dosering en mechanismen achter deze waarnemingen te bepalen”, voegt Li toe.

In april werd thee geprezen als ‘s werelds beste gezondheidsdrank’ op een virtuele medische conferentie in de VS. Wetenschappers zeiden dat twee tot vier kopjes per dag het risico op een groot aantal ernstige ziekten verkleinden, terwijl meer een paar extra bonussen opleverde.

Li presenteerde de bevindingen op een bijeenkomst van de European Association for the Study of Diabetes in Stockholm, Zweden.

Bronnen: Study Finds

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Gezondheidsvoordelen van knoflook
Next Stress heeft een geur en honden kunnen het ruiken - nieuw onderzoek

You might also like

Natuurlijk genezen

VERBETER je immuunsysteem en verminder ontstekingen met deze veel voorkomende specerij

Luister naar dit artikel Kan een specerij die je al in je voorraadkast of kruidenrek hebt, daadwerkelijk helpen om ontstekingen te verminderen, laat staan ​​om een ​​geweldige smaak aan je

Natuurlijk genezen

Een vette maaltijd kan invloed hebben op hoe u CBD opneemt

Luister naar dit artikel Heb je een cheeseburger met dat CBD-geïnfuseerde product? Een nieuwe studie suggereert dat vettig voedsel de opname van cannabidiol (CBD) door het lichaam zou kunnen bevorderen.

Natuurlijk genezen

Minder ziek door een koude douche?

Luister naar dit artikel Wie elke dag even een koude douche neemt (gedurende een halve tot anderhalve minuut, na eerst een warme douche te hebben genomen), is in de winter