VERBETER je immuunsysteem en verminder ontstekingen met deze veel voorkomende specerij

VERBETER je immuunsysteem en verminder ontstekingen met deze veel voorkomende specerij

Luister naar dit artikel

Kan een specerij die je al in je voorraadkast of kruidenrek hebt, daadwerkelijk helpen om ontstekingen te verminderen, laat staan ​​om een ​​geweldige smaak aan je gerechten te geven?


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Je hebt waarschijnlijk verschillende kruiden die bekend staan ​​om hun gezondheidsvoordelen. Vandaag zullen we ons concentreren op een die bekend staat om zijn warme pittige smaak.

Voeg meer kruidnagel toe aan je eten en geniet van deze 10 indrukwekkende gezondheidsvoordelen

Het kruidnagelkruid komt oorspronkelijk uit Indonesië en is de gedroogde bloemknop van de kruidnagelboom. Kruidnagel, genoemd naar het Latijnse woord voor nagel (clavus), is een populair voorraadartikel waarvan in wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat het een breed scala aan goede effecten biedt. Hier zijn er tien:

  1. Verbeter de darmgezondheid. In de traditionele geneeskunde werd kruidnagel gebruikt om gastro-intestinale klachten te verlichten en de spijsvertering te verbeteren.
  2. Bescherm tegen ongewenste bacteriële invasies. Een oudere studie van de Journal of Natural Products wees uit dat kruidnagel krachtige antibacteriële effecten heeft.
  3. Ondersteuning van een gezonde leverfunctie. Kruidnagel bevat een krachtige plantaardige stof genaamd eugenol, waarvan is aangetoond dat het de leverfunctie verbetert en leververvetting bestrijdt.
  4. Zorgt voor een gezonde bloedsuikerspiegel. Een studie uit 2006 van het tijdschrift Nutrition toonde aan dat mensen met diabetes type 2 die een maand lang dagelijks één tot drie gram kruidnagel consumeerden, hun bloedsuikerspiegel verbeterden.
  5. Help sterke botten te ondersteunen. De voedingsstof mangaan, die in kruidnagel wordt aangetroffen, is belangrijk voor de gezondheid van botten en bindweefsel.
  6. Balans immuunfunctie. Antioxidantrijke kruidnagel kan de immuunfunctie ondersteunen, vrije radicalen bestrijden en oxidatieve stress bestrijden.
  7. Kalmeer ontstekingen op laag niveau. Van eugenol in kruidnagel is aangetoond dat het een ontstekingsremmend effect heeft.
  8. Bevorder gezonde tanden en tandvlees. Naast de antibacteriële, ontstekingsremmende en mogelijk pijnstillende effecten, kan kruidnagel een nuttig hulpmiddel zijn om tandvleesaandoeningen te bestrijden en zelfs lichte tandpijn op natuurlijke wijze te verlichten.
  9. Verbeter je geslachtsdrift. Een onbekend afrodisiacum? Volgens de traditionele Unani-geneeskunde versterken kruidnagel het seksuele verlangen en de opwinding.
  10. Zorg voor natuurlijke hoofdpijnverlichting. De traditionele manier om hoofdpijn met kruidnagel te verlichten, is door enkele kruidnagelknoppen in een zakdoek te pletten en vervolgens het aroma in te ademen.

Zoals met de meeste voedingsinformatie, hebben we zeker meer studies met menselijke deelnemers nodig om de impact van kruidnagel op het menselijk welzijn echt vast te leggen. Maar omdat ze zo betaalbaar en gemakkelijk te vinden zijn, kun je zeker zelf met deze specerij gaan experimenteren.

Bronnen: Food.news, ACS.org, NIH.gov

 

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Bescherm je zicht met goji-bessen
Next Ziekte van Parkinson: mannen die meer bessen en rode wijn consumeren, leven mogelijk langer - nieuw onderzoek

You might also like

Natuurlijk genezen

De rol van magnesium bij Autisme en ADHD

Luister naar dit artikel Magnesium zit in alle lichaamscellen en speelt een cruciale rol bij tientallen lichaamsprocessen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website

Natuurlijk genezen

Eet jij twee bananen per dag? Dit is wat er dan met je lichaam gebeurt…

Luister naar dit artikel Het eten van bananen kan een flinke invloed hebben op je gezondheid, zo hebben voedingsdeskundigen en wetenschappers inmiddels uitgevonden. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of

Natuurlijk genezen

9 gewoontes, die je in je dagelijkse leven op moet nemen om te voorkomen dat je last van Alzheimer of dementie krijgt

Luister naar dit artikel Dementie is een algemene term voor verschillende aandoeningen zoals geheugenverlies, en andere cognitieve problemen die een grote impact hebben op het dagelijkse leven. Steun Naturotheek: Alleen