Gezondheidsvoordelen van knoflook

Gezondheidsvoordelen van knoflook


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Het knoflookkruid is een van de meest populaire kruiden over de hele wereld. Het geeft niet alleen smaak aan verschillende keukens, maar zit ook boordevol geneeskrachtige eigenschappen!

Algemene naam: Allium sativum is de Latijnse naam van knoflook.

Knoflook komt over de hele wereld voor. Eenvoudig te kweken en winterhard, knoflookkruiden groeien tot 24 inch en zijn slanke en hoge planten. De planten zijn afkomstig uit een tros knoflookteentjes. Het papierachtige dunne omhulsel van deze teentjes is verkrijgbaar in roomwit, lichtroze of grijs. Knoflookplanten bloeien in clusters van lavendelroze bloemen en na het bloeiseizoen produceren de planten kleine bollen.

Knoflookkruiden groeien goed in humusrijke en vochtige grond met een goede afwatering. Plaats elk teentje knoflook een paar centimeter uit elkaar, ongeveer een paar centimeter onder de grond. Je kunt de grond water geven tot de toppen afsterven en dan stoppen met water geven totdat de bollen volwassen zijn. Knoflook wordt over de hele wereld verbouwd.

Verschillende culturen gebruikten knoflook in een of andere vorm. Er wordt aangenomen dat de Egyptenaren knoflook aten terwijl ze piramides bouwden om hen energie en kracht te geven. Ze legden ook handenvol knoflook naast gemummificeerde lichamen om ze door te helpen naar het andere leven. In het oude Azië werd knoflook door de geleerde medicijnmannen gebruikt om hypertensie en ademhalingsproblemen te genezen; Romeinse soldaten droegen knoflook om hun nek om hen kracht en kracht te geven; en Hippocrates, de Griekse arts gebruikte deze knoflookkruiden om pijn te verlichten. Het genas zelfs zeeziekte en stootte vampiers af!

Gebruikte delen: De teentjes knoflook worden gebruikt voor medicinale en culinaire voordelen.

Medicinaal gebruik van knoflook:

Propvol met een hoge concentratie zwavel, wordt gezegd dat knoflook hoge bloeddruk bestrijdt, cholesterol doet dalen en de kans op hartproblemen en beroertes vermindert. Het is ook goed voor het immuunsysteem en doet wonderen bij ademhalingsproblemen. Er wordt aangenomen dat een paar rauwe knoflookteentjes zeker verschillende gezondheidsproblemen op afstand zullen houden! Het beste rauw gegeten, je kunt ook lichtgekookte knoflook in je eten gebruiken voor gezondheidsvoordelen.

Culinair gebruik: Gebruikt voor kruiden en om een ​​vleugje kruiden toe te voegen, verschillende keukens over de hele wereld gebruiken een combinatie van kruiden en knoflook om hun gerechten pittiger te maken. Gehakt, geplet, gepoederd of gedroogd, knoflook is een populair kruideningrediënt bij het koken. Hoewel het een sterke smaak heeft, hebben knoflookteentjes de neiging om zacht te worden en een delicaat aroma en smaak uit te stralen tijdens het sauteren. Salades tot soepen, roerbakgerechten tot currysauzen, pasta tot niet-vegetarische schotels – verschillende gerechten gebruiken knoflook en kruiden voor de smaak. Er zijn verschillende knoflook in keukens, er is één knoflookkruidrecept dat je moet proberen. De knoflookkruidkip, met zijn eenvoudige maar exotische kruiden, is bij velen favoriet!

Previous De gezondheidsvoordelen van Pompoenpitten
Next Het drinken van thee vermindert het risico op diabetes aanzienlijk - maar alleen als je 4 kopjes hebt gehad

You might also like

Natuurlijk genezen

Spendeer geen cent meer in Pillen voor hoge bloeddruk of slechte cholesterol. Neem dit voor een week

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Ze mengde twee ingrediënten en bracht het aan op haar tanden

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Van Vrouwentongen in uw slaapkamer is aangetoond dat het allergieën, astma en slapeloosheid bij huisdieren verlicht

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar