De gezondheidsvoordelen van Pompoenpitten

De gezondheidsvoordelen van Pompoenpitten

Luister naar dit artikel

Pompoenen van verschillende variëteiten worden over de hele wereld verbouwd en samen met het vruchtvlees worden ook andere delen van de plant gebruikt bij het koken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De cucurbitaceae-plantenfamilie waartoe pompoenen behoren, omvat pompoenen, kalebassen en meloenen. Hoewel pompoenen over het algemeen roodachtig oranje of geeloranje van kleur zijn, worden ook andere variëteiten in groen, rood, grijsblauw en wit gezien.

Pompoenpitten zijn plat, druppelvormig met een lichtgroene pit omgeven door een dikke geelachtig witte schil. Zaden van de groene en gele kakai-variëteit van pompoen hebben geen schil. Geroosterde kakai-zaden zijn populair als tussendoortje. Pompoenpitolie, gewonnen uit Stiermarkse pompoenen, wordt gekoesterd om zijn nootachtige smaak en wordt gebruikt om de smaak van saladedressings te verbeteren in Oost-Europa.

Afgezien van de zoete smaak, smaak en vitamines in het vruchtvlees van de pompoen, is het ook de voedingswaarde van pompoenpitten die de vrucht populair maakt in alle culturen. In traditionele keukens worden pompoenpitten gebruikt in salades, soepen en desserts. Pompoenpitten werden door beoefenaars van de inheemse geneeskunde gebruikt om darmparasieten te behandelen en de nierfunctie te verbeteren. Pompoenpitolie wordt in de inheemse geneeskunde gebruikt om mensen met prostaatproblemen te behandelen.

Voedingsinformatie en eigenschappen

Naast een goede bron van essentiële voedingsstoffen zoals zink, mangaan, magnesium en fosfor, bevatten pompoenpitten ook tryptofaan, een essentieel aminozuur dat nodig is voor de eiwitsynthese in het lichaam. De beste manier om voeding uit deze zaden te halen, is door ze rauw te consumeren. Van de essentiële vetzuren in de zaden is ook bekend dat ze de verharding van slagaders voorkomen en helpen bij het reguleren van het cholesterolgehalte. Pompoenpitolie wordt niet gebruikt bij het koken; het wordt toegevoegd aan saladedressing samen met olijfolie of kan worden gebruikt om de smaak van een dessert te verbeteren in combinatie met honing. Het roosteren van de zaden verhoogt hun smaak en maakt ze tot een smakelijke voedzame snack. Door ze ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op 75°C te roosteren, blijft al het gezonde van de zaden behouden.

Gezondheidsvoordelen en therapeutisch gebruik

Pompoenpitten hebben meerdere gezondheidsvoordelen en worden gebruikt bij de behandeling van verschillende aandoeningen.

Vergrote prostaat: De omega-3-vetzuren, carotenoïden en zink in pompoenpitten zijn nuttig bij het verminderen van de abnormale celvermeerdering, wat leidt tot een vergrote prostaat en moeite met plassen. Mannen met een familiegeschiedenis van prostaatproblemen wordt geadviseerd om pompoenpitten in hun dieet op te nemen of regelmatig pompoenpitolie in hun saladedressings te gebruiken.

Geestelijke gezondheid: L-tyrptofaan in pompoenpitten blijkt nuttig te zijn bij het bestrijden van depressie, aangezien dit aminozuur wordt gebruikt bij de productie van serotonine, het feelgood-hormoon. Pompoenpitten worden ook gebruikt om mensen met leerproblemen te helpen hun mentale vermogens te verbeteren. Snacks van geroosterde gemengde noten en zaden vullen het lichaam aan met essentiële voedingsstoffen en mineralen, zelfs als ze halverwege de maaltijd hongergevoelens bij opgroeiende kinderen afweren.

Darmparasieten: Folkmedicijnen in Duitsland, Thailand en China schrijven pompoenpitten voor om darmparasieten zoals lintwormen en draadwormen kwijt te raken. Degenen met het prikkelbare darm syndroom krijgen ook verlichting door de regelmatige consumptie van pompoenpitten.

Osteoporose: Het eten van zinkrijke pompoenpitten biedt bescherming tegen osteoporose of een lage botdichtheid bij postmenopauzale vrouwen en oudere mannen. Het helpt breuken te voorkomen, vaak veroorzaakt door een simpele val, in de heup of de ledematen als gevolg van broze botten die geen dichtheid hebben.

Ontsteking: De ontstekingsremmende eigenschappen van pompoenpitten zijn nuttig voor mensen met artritis; en ze verminderen hun afhankelijkheid van schadelijke steroïde medicijnen. Met minder ontstekingen en pijn verbetert hun mobiliteit en met een betere mobiliteit krijgen ze meer lichaamsbeweging en blijven ze fit.

Cholesterol: Chemicaliën die fytosterolen in pompoenpitten worden genoemd, werken om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en het immuunsysteem van het lichaam te stimuleren. Met een sterker immuunsysteem is het lichaam beter toegerust om ziekten te bestrijden, waaronder bepaalde soorten kanker.

Nierstenen: Behalve dat het helpt om de prostaat gezond te houden, is het ook bekend dat pompoenpitten de vorming van stenen in de nieren voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen/Bijwerkingen/Waarschuwingen

Koken vernietigt de heilzame vetzuren in pompoenpitolie. Het is dus het beste om het toe te voegen aan een saladedressing of het te besprenkelen met rauw voedsel. Pompoenpitten kunnen in gemalen vorm worden gebruikt om smaak toe te voegen aan koekjes of hamburgers. Aangezien pompoenpitolie vaak wordt gemengd met zonnebloemolie, moet men het etiket aandachtig lezen om de hoeveelheid zonnebloemolie te controleren. Pompoenpitten kunnen bij sommige mensen diarree veroorzaken, dus het is het beste om het eerst in kleine hoeveelheden te proberen. Om deze reden is het mogelijk niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Natuurlijke remedies met paardenbloemen
Next Gezondheidsvoordelen van knoflook

You might also like

Natuurlijk genezen

Pruimen bieden “onverwachte” gezondheidsvoordelen, suggereert nieuwe studie

Luister naar dit artikel Osteoporose, een dunner worden van de botten die de vatbaarheid voor fracturen verhoogt, kan verwoestende gevolgen hebben. De National Institutes of Health meldt dat een schokkende

Natuurlijk genezen

Om DEZE reden slaapt hij vaak met een ui in zijn sok…

Luister naar dit artikel Het klinkt misschien super raar om een ui in je sok te stoppen vlak voor het slapen. Waarschijnlijk was je hier ook niet snel zelf opgekomen.

Natuurlijk genezen

Hoe kanker voornamelijk wordt veroorzaakt door de inname van zuur voedsel

Luister naar dit artikel De belangrijkste oorzaak van kanker is het voedsel dat we eten. Lang geleden consumeerden we een dieet van voornamelijk alkalisch voedsel, maar dat is veranderd en