Natuurlijke remedies met paardenbloemen

Natuurlijke remedies met paardenbloemen

Luister naar dit artikel

Als kind vond je het leuk om op een paardenbloem te blazen, de pluisjes uit te strooien en daarna een wens te doen. Als volwassene heb je misschien geleerd om de paardenbloem te minachten als hinderlijk in je tuin.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar wees niet zo snel om de paardenbloem te plukken. Deze plant is rijk aan natuurlijke gezondheidsvoordelen die je lichaam van top tot teen kunnen helpen. Bekijk enkele van deze natuurlijke remedies met paardenbloemen en je zult deze bloem niet zo snel verbannen.

Hoewel planten van dezelfde familie inheems zijn in Noord-Amerika, is wat we algemeen kennen als de paardenbloem een ​​soort die uit Europa en Azië kwam.

De Fransen krijgen de eer voor zijn naam, “dent-de-lion”, wat “leeuwentand” betekent voor de gekartelde vorm van zijn bladeren. Het is een van de eerste bloemen die in de lente arriveert en de hele zomer meegaat, waardoor het gemakkelijk te verzamelen en te gebruiken is. Het is eigenlijk een heel smakelijk kruid met veel toepassingen in folkloristische geneeskrachtige behandelingen. Het eten van paardenbloemgroen kan de spijsvertering, de bloedstroom en de lever- en nierfunctie van de bloedsomloop verbeteren. Knabbelen aan deze bladeren kan ook helpen de bloeddruk te verlagen en het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Ze zitten vol met vitamine A, B en C, evenals calcium, ijzer en fosfor.

Sterker dan het paardenbloemblad is de wortel, die ook een bron van vitamine C en kalium is, en wordt bestudeerd als een potentiële kankerbestrijder. Ze zijn nuttig bij de behandeling van bloedarmoede bij mensen met bloedsuikerproblemen. Paardebloemen worden vaak gebruikt om menstruatieproblemen zoals krampen, een opgeblazen gevoel en gevoelige borsten te verlichten. De oude Egyptenaren brouwen de wortels in een thee en serveerden het aan iedereen met een kwaal. Een beetje zoals we tegenwoordig kamillethee en kippensoep gebruiken.

Laat het bloeiende deel van de paardenbloem niet weg! de blonde roosjes bevatten een ontstekingsremmer die gewrichtspijn verlicht. Verzamel een pot met verse bloemhoofdjes, bedek met amandel- of druivenpitolie en bedek met een tot twee ons 100 proof wodka. Het klinkt als een recept voor een krachtige drank, maar dit brouwsel is om in te wrijven, niet om op te drinken. De wodka is er gewoon om schimmel te voorkomen. Gebruik een stuk kaasdoek om je pot af te dekken en bewaar hem op een warme, zonnige plek. Na vier weken zal de olie het paardenbloemconcentraat absorberen, waardoor een remedie ontstaat voor gewrichts- en spierzwelling en pijn, huiduitslag en huidproblemen.

Hoewel de voordelen van paardebloemen overvloedig zijn, moet u één waarschuwing in acht nemen. Als je de tuin hebt behandeld met chemicaliën om onkruid te verwijderen, eet dan de vervuilde planten niet. Deze chemicaliën zijn giftig. En als je last hebt van ambrosia-allergieën, is de kans groot dat je ook allergisch bent voor paardenbloemen.

Nu je wat wijzer bent geworden over de wegen van de paardenbloem, weet je dat deze pluizige, gele bloemen niet de vijand zijn of gewoon een vervelend onkruid. Dus pak een witte, trek, blaas en wens meer paardebloemen en een betere gezondheid.

Over de auteur: Connie Proctor, een voormalige professionele danseres, is nu een fysiotherapeut en yoga-instructeur die pleit voor welzijn voor mensen van alle niveaus. Als toegewijde veganist verbouwt ze haar eigen biologische groenten en fruit.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Belangrijkste doodsoorzaak voor Amerikanen van 18-45 jaar is GEEN Covid - het is Fentanyl
Next De gezondheidsvoordelen van Pompoenpitten

You might also like

Natuurlijk genezen

EINDELIJK! een natuurlijk middel waarmee je gemakkelijk en pijnloos wratten kan verwijderen…

Luister naar dit artikel Iedereen die wel eens wratten heeft gehad, weet dat het ontzettend vervelend is. Constant is men op zoek naar de beste methode om wratten te behandelen.

Natuurlijk genezen

Heb je veel lopen klussen of wezen sporten en nu last van spierpijn? Verlicht je spierpijn door dit!

Luister naar dit artikel Je hebt je op de tennisbaan te veel uitgesloofd of de hele dag het plafond staan schilderen, in de tuin geklust of je hebt intensief lopen

Natuurlijk genezen

Arctische wortel vertoont potentieel voor het verlichten van burn-out symptomen

Luister naar dit artikel Arctische wortel (Rhodiola rosea) is een kruid dat bekend staat om zijn vermogen om stress te verlichten. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Neuropsychiatric Disease and