Vijf gezonde redenen waarom gember onderdeel van uw maaltijden zou moeten zijn

Vijf gezonde redenen waarom gember onderdeel van uw maaltijden zou moeten zijn

Luister naar dit artikel

Gember is een kruidachtige plant die inheems is in Azië. Het heeft een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde als een behandeling voor verschillende kwalen. In Indonesië gebruiken mensen gember om reuma en vermoeidheid aan te pakken, terwijl in Birma gember wordt gemengd met andere kruiden om de griep te behandelen. Als voedsel is gember een prachtig ingrediënt om aan gerechten toe te voegen. Het voegt niet alleen een unieke smaak aan elk gerecht toe, het biedt ook veel gezondheidsvoordelen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De voordelen van het eten van gember

De gezondheidsvoordelen van gember worden nu zelfs in het Westen erkend. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat gember ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft. De onderstaande lijst somt op hoe gember iemands gezondheid kan verbeteren.

Gember helpt misselijkheid te verlichten.

Gember wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt om van misselijkheid af te komen. Een stukje gemberpasta kan helpen bewegingsziekte te beheersen. Een onderzoek gepubliceerd in Nutrition Journal onderzocht het effect van orale toediening van gember op zwangere vrouwen en ontdekte dat het misselijkheid, een veel voorkomend symptoom van zwangerschap, kan verminderen.

Gekonfijte gember en gemberpastilles zijn overal verkrijgbaar. Als u last heeft van bewegingsziekte maar wilt reizen, neem dan een paar van deze middelen mee op uw reis.

Gember vermindert een opgeblazen gevoel en constipatie.

Gember is een veelgebruikt ingrediënt in de Aziatische keuken. Het heeft een warme en scherpe smaak die de vlezige of olieachtige smaak van sommige Aziatische gerechten in balans brengt. Bovendien helpt de toevoeging van gember de smaken harmonieus te mengen.

Gember bevat een enzym genaamd zingibain. Dit enzym vergemakkelijkt de vertering van eiwitten in het maagdarmkanaal. Als gevolg hiervan helpt het voedsel snel door de darm te bewegen en vermindert het de kans op een opgeblazen gevoel, gas en constipatie. Gember heeft ook windafdrijvende eigenschappen die gasverwijdering kunnen veroorzaken.

Gember bestrijdt infecties.

Als je je een beetje onder het weer voelt, voel je je beter door een lekker warme kop gemberthee met honing. Gember bevat een stof genaamd gingerol die helpt bij het voorkomen van bacteriële, virale en schimmelinfecties.

Gember kan ook worden gebruikt als een behandeling voor aandoeningen aan de luchtwegen zoals bronchitis en longontsteking. Een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology toonde aan dat verse gember effectief is tegen luchtweginfecties veroorzaakt door een virus dat het menselijk respiratoir syncytieel virus (HRSV) wordt genoemd.

Gember vermindert ontstekingen.

Naast het bestrijden van infecties, heeft gingerol ook antioxiderende eigenschappen die ontstekingen kunnen verminderen. Mensen die lijden aan artrose kunnen profiteren van het nemen van gemberextractsupplementen of het aanbrengen van actuele gemberzalf omdat ze stijfheid en pijn kunnen verminderen. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Georgia heeft ook aangetoond dat gemberextract spierpijn kan verminderen.

Je kunt gember in je dieet opnemen door te zoete desserts zoals cake en ijs te vervangen door gedroogde, gekonfijte gember. Dit zal niet alleen de smaak van je diner uit je mond halen, maar ook helpen om ontstekingen te bestrijden.

Gember helpt bij menstruatiepijn.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine suggereert dat gember menstruatiekrampen kan verlichten. Daarin ontdekten onderzoekers dat gemberextract net zo effectief is als ibuprofen bij het verlichten van menstruatiepijn.

Als je ongesteld bent en de pijn niet kunt verdragen, helpt een kopje gemberthee veel. Je kunt het ook combineren met andere medicinale kruiden, zoals pepermunt en kurkuma, voor effectieve pijnverlichting.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe de spijsvertering te verbeteren met bietenkwas
Next Koriander: Hoe dit veelzijdige kruid een redder in nood kan zijn

You might also like

Natuurlijk genezen

de handen van deze 46-jarige zagen eruit alsof ze 70 was, maar toen haar vriend haar dit geheime recept vertelde…

Luister naar dit artikel Talrijke experts beweren dat de eerste tekenen van veroudering aan onze handen worden getoond. We gebruiken ze elke dag en dat is waarschijnlijk de grootste oorzaak.

Natuurlijk genezen

Verwijder ouderdomsvlekken met DIT!

Luister naar dit artikel Levervlekken of ouderdomsvlekken zijn egale bruine of zwarte vlekken. Deze vlekken kunnen op veel verschillende plaatsen verschijnen. Zoals De hals, schouders, gezicht handen en nog meer

Natuurlijk genezen

Met DEZE tip kom je gemakkelijk van je striae probleem af!

Luister naar dit artikel Ontzettend veel mensen hebben last van striae. Niks om je voor te schamen,maar toch kan je er onzeker van worden en is het fijner als het