*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Vijf gezonde redenen waarom gember onderdeel van uw maaltijden zou moeten zijn

Vijf gezonde redenen waarom gember onderdeel van uw maaltijden zou moeten zijn

Gember is een kruidachtige plant die inheems is in Azië. Het heeft een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde als een behandeling voor verschillende kwalen. In Indonesië gebruiken mensen gember om reuma en vermoeidheid aan te pakken, terwijl in Birma gember wordt gemengd met andere kruiden om de griep te behandelen. Als voedsel is gember een prachtig ingrediënt om aan gerechten toe te voegen. Het voegt niet alleen een unieke smaak aan elk gerecht toe, het biedt ook veel gezondheidsvoordelen.

De voordelen van het eten van gember

De gezondheidsvoordelen van gember worden nu zelfs in het Westen erkend. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat gember ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft. De onderstaande lijst somt op hoe gember iemands gezondheid kan verbeteren.

Gember helpt misselijkheid te verlichten.

Gember wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt om van misselijkheid af te komen. Een stukje gemberpasta kan helpen bewegingsziekte te beheersen. Een onderzoek gepubliceerd in Nutrition Journal onderzocht het effect van orale toediening van gember op zwangere vrouwen en ontdekte dat het misselijkheid, een veel voorkomend symptoom van zwangerschap, kan verminderen.

Gekonfijte gember en gemberpastilles zijn overal verkrijgbaar. Als u last heeft van bewegingsziekte maar wilt reizen, neem dan een paar van deze middelen mee op uw reis.

Gember vermindert een opgeblazen gevoel en constipatie.

Gember is een veelgebruikt ingrediënt in de Aziatische keuken. Het heeft een warme en scherpe smaak die de vlezige of olieachtige smaak van sommige Aziatische gerechten in balans brengt. Bovendien helpt de toevoeging van gember de smaken harmonieus te mengen.

Gember bevat een enzym genaamd zingibain. Dit enzym vergemakkelijkt de vertering van eiwitten in het maagdarmkanaal. Als gevolg hiervan helpt het voedsel snel door de darm te bewegen en vermindert het de kans op een opgeblazen gevoel, gas en constipatie. Gember heeft ook windafdrijvende eigenschappen die gasverwijdering kunnen veroorzaken.

Gember bestrijdt infecties.

Als je je een beetje onder het weer voelt, voel je je beter door een lekker warme kop gemberthee met honing. Gember bevat een stof genaamd gingerol die helpt bij het voorkomen van bacteriële, virale en schimmelinfecties.

Gember kan ook worden gebruikt als een behandeling voor aandoeningen aan de luchtwegen zoals bronchitis en longontsteking. Een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology toonde aan dat verse gember effectief is tegen luchtweginfecties veroorzaakt door een virus dat het menselijk respiratoir syncytieel virus (HRSV) wordt genoemd.

Gember vermindert ontstekingen.

Naast het bestrijden van infecties, heeft gingerol ook antioxiderende eigenschappen die ontstekingen kunnen verminderen. Mensen die lijden aan artrose kunnen profiteren van het nemen van gemberextractsupplementen of het aanbrengen van actuele gemberzalf omdat ze stijfheid en pijn kunnen verminderen. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Georgia heeft ook aangetoond dat gemberextract spierpijn kan verminderen.

Je kunt gember in je dieet opnemen door te zoete desserts zoals cake en ijs te vervangen door gedroogde, gekonfijte gember. Dit zal niet alleen de smaak van je diner uit je mond halen, maar ook helpen om ontstekingen te bestrijden.

Gember helpt bij menstruatiepijn.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine suggereert dat gember menstruatiekrampen kan verlichten. Daarin ontdekten onderzoekers dat gemberextract net zo effectief is als ibuprofen bij het verlichten van menstruatiepijn.

Als je ongesteld bent en de pijn niet kunt verdragen, helpt een kopje gemberthee veel. Je kunt het ook combineren met andere medicinale kruiden, zoals pepermunt en kurkuma, voor effectieve pijnverlichting.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Hoe de spijsvertering te verbeteren met bietenkwas
Next Koriander: Hoe dit veelzijdige kruid een redder in nood kan zijn

About author

You might also like