Vijf toptoepassingen voor appelciderazijn
juli 25, 2021 1737 Views

Vijf toptoepassingen voor appelciderazijn

Luister naar dit artikel

Leer vijf gezondheidsvoordelen die je kunt krijgen van appelciderazijn, dat sinds onheuglijke tijden wordt gebruikt voor een reeks therapieën, van wondgenezing tot het kwijtraken van overtollige kilo’s.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Er is geen gebrek aan verhalen over de therapeutische effecten van appelciderazijn (ACV), van gewichtsbeheersing tot ziektepreventie en -behandeling. Dit populaire huismiddeltje wordt ook al honderden jaren in de keuken gebruikt als kookingrediënt.

Azijn heeft immers door de geschiedenis heen kleurrijke toepassingen gehad. Hippocrates gebruikte het medicinaal voor wondgenezing, terwijl Hannibal van Carthago het gebruikte om rotsblokken op te lossen die de weg van zijn leger blokkeerden. [i] Sung Tse in de 10e eeuw was niet anders: hij zou handen wassen met zwavel en azijn promoten om infectie tijdens autopsie te voorkomen. Laten we dieper ingaan op de wetenschap die de voordelen van appelciderazijn ondersteunt.

1. Hulp bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing

Verschillende onderzoeken bij mensen tonen aan dat azijn gevoelens van volheid kan vergroten, wat kan leiden tot minder calorieën eten en afvallen. In een onderzoek resulteerde het innemen van azijn bij een koolhydraatrijke maaltijd in een groter gevoel van volheid, waardoor proefpersonen 200 tot 275 calorieën minder aten gedurende de dag.[ii], [iii]

ACV kan ook nuttig zijn bij het onderdrukken van door obesitas veroorzaakte oxidatieve stress zoals getoond in diermodellen die een dieet krijgen dat rijk is aan ongezonde vetten, voornamelijk door antioxiderende verdedigingssystemen te vergemakkelijken. [iv] Het kan ook het risico op aan obesitas gerelateerde ziekten verminderen door het atherogene risico te verlagen.

Vergelijkbare voordelen zijn waargenomen in fruitazijn zoals appel-, granaatappel- en cactusvijgenazijn, wat helpt bij het voorkomen van obesitas en gerelateerde hartcomplicaties vanwege hun krachtige ontstekingsremmende en anti-addipositas eigenschappen.[v]

2. Bestrijdt schadelijke bacteriën

Azijn heeft een sterke antipathogene werking laten zien, inclusief het bestrijden van bacteriën. [vi] Het gebruik van organische zuren als supplementen is in feite als veilig en effectief beschouwd bij het elimineren van schadelijke bacteriën in de darmen.

Een studie onderzocht het antimicrobiële vermogen van ACV tegen pathogenen, waaronder E. coli, S. aureus en C. albicans. [vii] De resultaten toonden aan dat de azijn meerdere antibacteriële eigenschappen had, waarbij de concentratie van ACV die nodig was om de microbiële groei te remmen voor elke soort varieerde. Vervolgonderzoek toonde aan dat ACV ook succesvol methicilline-resistente bacteriën kan uitroeien.[viii]

3. Helpt bij het beheren van diabetes en bloedsuikerspiegels

Het consumeren van appelciderazijn kan een positieve invloed hebben op de glycemische index en oxidatieve stress bij type 2-diabetici.[ix]

Bij gezonde proefpersonen die een broodmaaltijd aten, verminderde het aanvullen met azijn de glucose- en insulinereacties, evenals een verhoogde volheid. [x] “De resultaten wijzen op een interessant potentieel van gefermenteerde en gepekelde producten die azijnzuur bevatten”, schreven de onderzoekers. In een afzonderlijke kleine studie meldden proefpersonen met diabetes dat het consumeren van 2 eetlepels ACV voor het slapengaan hun nuchtere bloedsuikerspiegel de volgende ochtend met 4% verlaagde. [xi]

4. Helpt Candida-infectie onder controle te houden

Appelciderazijn heeft schimmelwerende eigenschappen vertoond, met name tegen Candida-soorten (gist) bij patiënten met stomatitis van het kunstgebit, een veel voorkomende ontstekingsreactie op het dragen van een kunstgebit.[xii]

Een 32-jarige vrouw met chronische vaginale candida-infectie [xiii] die niet reageerde op andere therapieën herstelde ook met de toepassing van ACV, wat kan worden overwogen voor patiënten die niet reageren op conventionele medische therapieën voor deze aandoening.

5. Helpt de gezondheid van het hart te verbeteren

Dierstudies suggereren dat ACV cholesterol- en triglycerideniveaus kan optimaliseren, samen met andere veelvoorkomende risicofactoren bij hartaandoeningen.[xiv],[xv]

Azijn kan ook acute effecten hebben op sommige risicofactoren van atherosclerose, met significante veranderingen in LDL-cholesterol en totaal cholesterol tussen lage en hoge doses azijn. [xvi] Onderzoekers wezen op “een waarschijnlijke beschermende waarde” voor het gebruik ervan.

Koken met azijn of het alleen consumeren, blijven de beste manieren om ACV in uw dieet op te nemen. Je kunt azijn ook verdunnen met water en het als drank drinken.

Als je je afvraagt ​​​​wat de “juiste” hoeveelheid appelciderazijn is die je moet nemen, verklaarde een recensie uit 2016 dat het consumeren van een drankje met 15 milliliter of ongeveer 1 eetlepel azijn per dag doorgaans voldoende was om potentiële gezondheidsvoordelen te zien. [xvii] ] Experts raden ook aan om biologische, ongefilterde appelciderazijn te nemen die de “moeder” of een troebel, troebel uiterlijk behoudt, voor optimale gezondheidsvoordelen.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Bronnen:

[i] Johnston C et al “Vinegar: Medicinal Uses and Antiglycemic Effect” MedGenMed. 2006; 8(2): 61. Epub 2006 May 30.

[ii] Ostman E et al “Vinegar supplementation lowers glucose and insulin responses and increases satiety after a bread meal in healthy subjects” Eur J Clin Nutr. 2005; 59:983-8.

[iii] Johnston C et al “Vinegar and peanut products as complementary foods to reduce postprandial glycemia” J Am Diet Assoc. 2005 Dec;105(12):1939-42. doi: 10.1016/j.jada.2005.07.012.

[iv] Halima B et al “Apple Cider Vinegar Attenuates Oxidative Stress and Reduces the Risk of Obesity in High-Fat-Fed Male Wistar Rats” J Med Food. 2017 Nov 1. Epub 2017 Nov 1.

[v] Bounihi A et al “Fruit vinegars attenuate cardiac injury via anti-inflammatory and anti-adiposity actions in high-fat diet-induced obese rats” Pharm Biol. 2016 Sep 5:1-10. Epub 2016 Sep 5.

[vi] Yagnik D et al “Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression” Sci Rep. 2018 Jan 29 ;8(1):1732. Epub 2018 Jan 29.

[vii] Yagnik D et al “Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression” Sci Rep. 2018 Jan 29 ;8(1):1732. Epub 2018 Jan 29.

[viii] Tagnik D et al “Antibacterial apple cider vinegar eradicates methicillin resistant Staphylococcus aureus and resistant Escherichia coli” Sci Rep. 2021 Jan 20 ;11(1):1854. Epub 2021 Jan 20.

[ix] Gheflati A et al “The effect of apple vinegar consumption on glycemic indices, blood pressure, oxidative stress, and homocysteine in patients with type 2 diabetes and dyslipidemia: A randomized controlled clinical trial” Clin Nutr ESPEN. 2019 Oct ;33:132-138. Epub 2019 Jul 9.

[x] Ostman E et al “Vinegar supplementation lowers glucose and insulin responses and increases satiety after a bread meal in healthy subjects” Eur J Clin Nutr. 2005 Sep ;59(9):983-8.

[xi] White A et al “Vinegar Ingestion at Bedtime Moderates Waking Glucose Concentrations in Adults With Well-Controlled Type 2 Diabetes” Diabetes Care. 2007 Nov; 30(11): 2814-15.

[xii] Mota A et al “Antifungal Activity of Apple Cider Vinegar on Candida Species Involved in Denture Stomatitis” J Prosthodont. 2015 Jun ;24(4):296-302. Epub 2014 Sep 14.

[xiii] Ozen B et al “Vaginal Candidiasis Infection Treated Using Apple Cider Vinegar: A Case Report” Altern Ther Health Med. 2017 Nov 7. Epub 2017 Nov 7.

[xiv] Fushimi T et al “Dietary acetic acid reduces serum cholesterol and triacylglycerols in rats fed a cholesterol-rich diet” Br J Nutr. 2006 May;95(5):916-24.

[xv] Halima B et al “Apple Cider Vinegar Attenuates Oxidative Stress and Reduces the Risk of Obesity in High-Fat-Fed Male Wistar Rats” J Med Food. 2018 Jan;21(1):70-80. Epub 2017 Nov 1.

[xvi] Setorki M et al “Acute effects of vinegar intake on some biochemical risk factors of atherosclerosis in hypercholesterolemic rabbits” Lipids Health Dis. 2010; 9: 10. Epub 2010 Jan 28.

[xvii] Samad A et al “Therapeutic effects of vinegar: a review” Curr Opin Food Sci. 2016 Apr;8:56-61.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Huishoud-hacks: 7 niet-giftige reinigingsmiddelen gemaakt met natuurlijke ingrediënten
Next 6 geneeskrachtige eigenschappen van hibiscus

You might also like

Natuurlijk genezen

Maakt het geluid van kauwende mensen je nijdig? Dan lijd je misschien wel hieraan!

Luister naar dit artikel Word jij echt helemaal woedend wanneer je andere mensen hoort kauwen of zelfs luid hoort ademen? Van die geluiden dat je mensen overdreven hoort slurpen, klikken

Natuurlijk genezen

2 Druppels van deze in uw oren en 97% van uw gehoor herstelt! Zelfs Oudere Mensen Van 80 tot 90 Zijn Verbaast door deze eenvoudige en natuurlijke remedie

Luister naar dit artikel Auditieve problemen zijn meestal het gevolg van het ouder worden, maar deze dagen, een groeiend aantal mensen lijden aan problemen van deze aard. Steun Naturotheek: Alleen

Natuurlijk genezen

Tijm gebruiken om de bloeddruk te verlagen – Kijk hier wat voor wonderen dit kruid nog meer kan verrichten.

Luister naar dit artikel 3000 jaar voor Christus, was tijm al vermeld in een Sumerische schrift in Egypte. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de