Vlees met bomgordel !
april 3, 2016 5709 Views

Vlees met bomgordel !

Ik hou van lekker eten, aan de enerzijds noodzaak, anderzijds een leuke hobby dan wel tijdverdrijf. Een supermarkt heb ik al lange tijd niet meer van binnen gezien, U denkt oh jee een natuurfreak !

Luister naar dit artikel

Enige jaren geleden begon ik op smulweb.nl receptjes te plaatsen, en van het een kwam het ander. Na een evenement te hebben verslagen in de vorm van een recensie, won ik een schrijversprijs, een lekker etentje voor 2, en wel tussen de Hipsters op het Scheveningse strand. Alleen maar gerechten die natuurlijk samengesteld waren en “bloedjeduur”. Kreeft, luxe salades en Sushi stonden op de kaart aldaar. Als lid van de “Bijstandsbond” keek ik toch wel even de ogen uit. Mijn raderen begonnen te draaien, en weer was een recensie geboren. Het motto was: Eerlijk en gezond ! Na deze leuke prijs kwam ik tot verdere inzichten en begon het sterrengeweld te volgen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een van de eerste dingen die je mist in een “sterren-keuken” zijn de pakjes en zakjes ! Er wordt van alles zelf gemaakt, vanaf bouillon tot en met groenten creaties. Kruiden ? Vers en niet in gedroogde vorm aanwezig. Groenten, vlees en vis, alles dagvers en vuil. De gemiddelde Kokkerellert die een AGV op tafel zet weet vaak niet dat schoonmaken van groenten , vlees en vis een aparte kunst is. Hiermee staat of valt de maaltijd.

Een kennis van mij had trek in hutspot, hij ging naar de supermarkt en keek in het vers schap naar een zak met gesneden peen,ui en aardappel. Hij trof het niet en ging naar huis met een betrokken gezicht. Ze hebben geen Peen en Ui, riep hij tegen zijn vrouw. Die avond stond er macaroni op tafel. Na 4 dagen en evenzoveel bezoekjes aan de supermarkt nog steeds geen peen en uit voorverpakt. Hij kwam bij mij en klaagde zijn nood. Je gaat naar de groenteboer, zei ik, en je haalt 2 winterpenen, 3 uien en een pond aardappel (bint). Je schilt ze en snijdt ze klein. Even wassen. Dan een half uurtje koken in de bouillon. Met een scheutje melk, klontje boter, wat peper, zout en nootmuskaat op smaak brengen !

Die  avond werd in dat gezin echte hutspot gegeten, en wel voor € 0.20 p/p. Van het restant werden ballen gedraaid, door het paneermeel gehaald, verpakt en in de vriezer gelegd. De hutspot kroket werd zo geboren. Het vlees ? Normaal hoort er klapstuk bij ( gestoofd rundvlees )  echter ook de bal gehakt en het speklapje doet het er goed bij.

Als men kijkt naar de prijzen van het vlees en de kwaliteit die je uit de supermarkt haalt, dan rest mij niets anders dan andere kanalen aan te spreken. Voorbewerkt, onhandig verpakt en “goedkoop”. Zodra je het in een pan legt om te braden dan zie het vlees verdampen. Plakvlees, opgepompt met water ( kipfilet) en aroma’s. Dat is supermarktvlees. Nee ik ga naar de ambachtelijke slager, fris en fruitig van de slagersvakschool afgekomen. Hart voor de klant en eerlijke producten. Ook adviezen hoe het vlees goed te bereiden.

Daar kwam ik vroegtijdig al achter ! Van filetlapjes maak ik schnitzels, Ik snij ze overlangs door, kruid ze met paprika, ui en beetje zout, dan door het tarwemeel halen, door het ei en paneermeel en klaar is de schnitzel ! Een bal gehakt ? Ik draai varkensvlees en rundvlees wat wat ouder is of droger door mijn gehaktmolen, ik meng het met een ei, paneermeel, peper, foelie, nootmuskaat, kruidnagel en zout en draai ballen hiervan. Heerlijk !

Maar ook een slavink is makkelijk te maken, 50 gr HOH gehakt aangemaakt en gekruid, neem plakjes rookspek en wikkel het gehakt hierin. Voila Uw eigengemaakte slavink is lekkerder en geboren ;-). Ook verse worst is makkelijk te maken, het enige wat nodig is, is darm, bij de slager verkrijgbaar. Als U ook een worst spuit voorstuk op de machine zet, daar de darm overheen spannen, het gehakt mixen met de staafmixer ( gekruid en aangemaakt) En dan worstjes spuiten. Heerlijk en dagvers, het is wat werk maar dan heeft U ook wat. U weet wat erin zit, geen conserveermiddelen !

Dus wees niet lui, snij zelf en zelf het product uitkiezen, de keuzevrijheid in vlees stijgt gelijk en het menu zal nooit meer saai zijn. Uw gezondheid vaart er wel bij !

Dus koop die gehaktmolen en doe het zelf !

Culinada

 

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Wat gapen over je zegt (behalve dat je moe bent)
Next 10 Anti-Veroudering Vitaminen en hoe ze op te nemen in je dieet

You might also like

Hoofdgerechten

Plaats pasta in een pan, de volgende stap? Jouw familie gaat van dit recept houden!

Luister naar dit artikel De meeste mensen zijn dol op pasta. Goedkoop, lekker en er is veel te variëren met pasta. Met een beetje creativiteit kunnen er veel leuke recepten

Gezonde Recepten

Maak kennis met de nieuwe bloemkool

Luister naar dit artikel Bloemkool was tot voor kort helemaal geen sexy groente. Het aroma van de gaargekookte versie spreekt niet meteen tot de verbeelding en ook de smaak is

Hoofdgerechten

Deze Tabbouleh-salade is perfect voor hete zomernachten

Luister naar dit artikel Het gebruik van couscous in plaats van bulgur voor tabouleh versnelt het proces van het maken van deze salade vol voedingsstoffen aanzienlijk. Steun Naturotheek: Alleen via