*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Voorzichtig met rauwe abrikozenpitten en amandelen
juni 23, 2016 7081 Views

Voorzichtig met rauwe abrikozenpitten en amandelen

De FOD Volksgezondheid raadt aan om geen rauwe abrikozenpitten, gemalen rauwe abrikozenpitten of rauwe bittere amandelen te eten. De meeste van deze producten bevatten amygdalin, een natuurlijke stof die tijdens het eten in het giftige blauwzuur of cyanide wordt omgezet. Blauwzuur veroorzaakt onder meer hoofdpijn en duizeligheid maar kan in extreme gevallen dodelijk zijn.

De voorbije jaren zijn in de EU verschillende mensen ziek geworden nadat ze rauwe abrikozenpitten of poeder van abrikozenpitten hadden gegeten. Daarom heeft de Europese Commissie aan de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) gevraagd om de gezondheidsrisico’s van (poeder van) rauwe abrikozenpitten in kaart te brengen.

EFSA kwam tot de conclusie dat, afhankelijk van de soort en van de grootte, zelfs één pit al giftig voor een volwassene kan zijn. Voor kinderen is dit natuurlijk nog minder. Sommige abrikozenpitten bevatten minder amygdalin, maar u kunt onmogelijk het onderscheid tussen de veilige en schadelijke soorten maken.
Ook bittere amandelen bevatten veel amygdalin en kunnen dus een acute vergiftiging veroorzaken. Het gaat niet om de gewone, zoete soort die u in de meeste voedingswinkels vindt, noch om de bewerkte amandelen die u in de ingrediëntenlijst van voedingsmiddelen kan vinden.

Het gebruik van rauwe abrikozenpitten
Rauwe abrikozenpitten, maar ook poeder en olie op basis van de pitten, worden de laatste jaren bedrieglijk aangeprezen als zogenaamde “superfoods” of als wondermiddel tegen kanker. De schadelijke stof amygdalin krijgt zelfs het etiket van de onbestaande vitamine B17 opgeplakt. Nochtans zijn de beweerde eigenschappen van rauwe abrikozenpitten nooit bewezen. Het omgekeerde klopt wel: deze producten kunnen uw gezondheid ernstig schaden. Niet in het minst omdat u volgens de gebruiksaanwijzing vaak grote hoeveelheden moet consumeren, soms tot tientallen pitten per dag.

Wat u moet doen in geval van een acute vergiftiging
Als u na het eten van rauwe abrikozenpitten of bittere amandelen onmiddellijk acute gezondheidsproblemen ondervindt, dan moet u zo snel mogelijk contact opnemen met uw huisarts of bel de huisartsen post.

Previous Genezen door muziek in plaats van medicijnen? (video)
Next Slaapproblemen? Waarom een week kamperen de beste oplossing is

You might also like

Natuurlijk genezen

Heb je last van schimmelnagels? Hiermee kom je er in RAZENDSNEL vanaf!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Niets is zo vervelend al schimmelnagels in de zomer. Je wilt dan graag je nieuwe open sandalen showen,

Natuurlijk genezen

Onderzoek: handdesinfecterende middelen kunnen darmproblemen veroorzaken

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Wist je dat de FDA (US Food and Drug Association) op 2 september 2016 19 veelgebruikte ingrediënten in

Natuurlijk genezen

BIZAR, Ik had nooit gedacht dat pistachenoten ZOVEEL gezondheidsvoordelen hebben!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! De perfecte snack voor tussendoor zijn wel nootjes. Je kan er eindeloos mee variëren, bijvoorbeeld door salades, yoghurt

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply