Eten om depressie te verslaan: voedingsmiddelen die uw darmgezondheid verbeteren, verbeteren ook uw geestelijke gezondheid
mei 13, 2019 3834 Views

Eten om depressie te verslaan: voedingsmiddelen die uw darmgezondheid verbeteren, verbeteren ook uw geestelijke gezondheid

Luister naar dit artikel

Omdat de percentages van depressie wereldwijd lijken te stijgen, heeft de wetenschap naar antwoorden gezocht die verder gaan dan alleen het voorschrijven van meer op medicijnen gebaseerde ‘stemmingsverbeteraars’. En het enige waar eerlijke zoekers naar waarheid naar terug blijven komen als een oplossing is een juist dieet, waarvan onderzoekers van de Universiteit van Manchester in het Verenigd Koninkrijk hebben bevestigd dat het een cruciale rol speelt in de geestelijke gezondheid.

Gezonde voeding en levensstijlkeuzes gecombineerd, een artikel dat onlangs door onderzoekers van de school is gepubliceerd, heeft aangetoond dat het op zijn minst synergetische voordelen biedt voor het verlichten van sommige van de symptomen die samenhangen met depressie. In het beste geval kan een complete dieet- en levensstijlrevisie in feite een “remedie” voor depressie opleveren, afhankelijk van de ernst en oorzaak.

Geschetst in een samenvatting van de Daily Mail (U.K.) van deze studie zijn enkele van de meest veelbelovende kanshebbers, waaronder de toevoeging van meer vitamine D-rijk voedsel en levensstijl gewoonten in iemands dagelijkse regime.

Vitamine D is uitstekend voor de gezondheid van de hersenen

In het wild gevangen vette vis en met gras gevoederde zuivelproducten behoren tot de voedingsmiddelen die van nature het dichtst zijn in vitamine D – hoewel de beste optie lijkt om meer tijd buiten in de zon door te brengen, zonder zonnebrandproducten toe te passen, die de ultraviolette stralen die nodig zijn van de zon , en blokkeren de productie van het vitamine D-prohormoon.

Evenwichtige bloedsuikerspiegel zorgt ook voor een evenwicht in de gezondheid van de hersenen

Het evenwichtig houden van je bloedsuikerspiegels is ook van cruciaal belang, wat betekent dat je minder “goedkope koolhydraatrijke” voedingsmiddelen en voedingsmiddelen vol geraffineerde suikers eet. Vezelrijke voedingsmiddelen zijn een beter alternatief, evenals voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan eiwitten en gezonde vetten.

Vergeet uw magnesium niet

Magnesiumrijk voedsel is naar verluidt een andere nuttige stemmingsverbeteraar, omdat ze het lichaam helpen ontspannen en de stemming in balans brengen. Magnesiumgebrek is in verband gebracht met gevoelens van vermoeidheid, angst en stress, die allemaal een persoon naar beneden kunnen halen en hem of haar slecht in het leven kunnen laten staan.

Gras-gevoed vlees kan helpen bij het bevorderen van een gezond brein

Gras-gevoede vleesproducten, en met name die in de categorie “rood vlees”, zijn van nature rijk aan ijzer en andere voedingsstoffen die het lichaam helpen om meer rode bloedcellen te produceren, die helpen om het lichaam optimaal zuurstofrijk te houden. Een tekort aan rood vlees, evenals gefermenteerde bonen, gekiemde noten en groene bladgroenten kunnen de zuurstof van het lichaam en dus de stemming verminderen.

Omega-3 vetzuren, de “hersenen” voedingsstof, zijn een absolute must

Terugkerende tot in het wild gevangen vette vis, deze krachtige “superfood” bevat ook omega-3 vetzuren, waarvan specifiek is aangetoond dat ze helpen de functie van de hersenen te verbeteren door de vloeibaarheid van hersencelmembranen te vergroten. Omgekeerd is aangetoond dat lage niveaus van omega-3-vetzuren in onderzoeken bijdragen tot gevoelens van depressie, vandaar dat veel natuurgenezers aan hun depressieve patiënten omega-3-suppletie zullen aanbevelen.

Essentieel aminozuur-tryptofaan verhoogt de serotoninespiegel in de hersenen, waardoor u zich “goed voelt”

Voedingsmiddelen die het essentiële aminozuur tryptofaan bevatten – je kunt dit herkennen als de “slaperige” voedingsstof die in Thanksgiving kalkoen te vinden is – kan nuttig zijn bij het aanpakken van depressiesymptomen omdat tryptofaan de hersenen helpt om meer van het “feelgood” hormoon serotonine te produceren. Dergelijke voedingsmiddelen omvatten niet alleen kalkoen maar zaden, bananen en haver, evenals vol-spectrum eiwitten zoals wei.

“Een gezond dieet handhaven door elke dag drie uitgebalanceerde maaltijden te eten, zorgt ervoor dat je alle belangrijke voedingsstoffen krijgt die het lichaam helpen goed te functioneren”, aldus Rob Hobson, hoofd van Nutrition bij Healthspan, en Dr. Aria, een klinisch en gedragspsycholoog, en schrijver voor de Daily Mail.

Bronnen:

DailyMail.co.uk

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Natuurlijke en effectieve remedies voor astma
Next Heeft u voordat u naar pijnmedicatie grijpt al eens nagedacht over acupunctuur?

You might also like

Natuurlijk genezen

Pruimen bieden “onverwachte” gezondheidsvoordelen, suggereert nieuwe studie

Luister naar dit artikel Osteoporose, een dunner worden van de botten die de vatbaarheid voor fracturen verhoogt, kan verwoestende gevolgen hebben. De National Institutes of Health meldt dat een schokkende

Natuurlijk genezen

Hoe geneeskrachtig honingwater te maken

Luister naar dit artikel De voordelen van honing voor de gezondheid zijn bekend, maar niet zo veel mensen kennen de voordelen voor de gezondheid van water met honing. Het mengsel

Natuurlijk genezen

Verwijder ouderdomsvlekken met DIT!

Luister naar dit artikel Levervlekken of ouderdomsvlekken zijn egale bruine of zwarte vlekken. Deze vlekken kunnen op veel verschillende plaatsen verschijnen. Zoals De hals, schouders, gezicht handen en nog meer