Natuurlijke en effectieve remedies voor astma
mei 13, 2019 3278 Views

Natuurlijke en effectieve remedies voor astma

Luister naar dit artikel

Astma is een chronische ademhalingsaandoening die ademhalen bemoeilijkt. Het kan ook dodelijk zijn en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie meer dan 180.000 sterfgevallen per jaar veroorzaken. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om de symptomen te verlichten, zodat mensen met astma geen toevlucht hoeven te nemen tot het gebruik van dure en mogelijk schadelijke medicijnen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Van ademhalings- en yoga-gebaseerde oefeningen is wetenschappelijk bewezen dat ze astma verbeteren
Patiënten met astma kunnen ademhalingsoefeningen als therapie gebruiken. Deze oefeningen kunnen niet alleen de symptomen van astma verbeteren, maar ook de psychische gezondheid en kwaliteit van leven van patiënten binnen enkele maanden.

Een voorbeeld van ademhalingsoefeningen is de Buteyko ademhalingsmethode. Ontwikkeld door een Russische arts, werd de effectiviteit van deze techniek bewezen door onderzoekers van de Universiteit van Calgary in 2008. Ze ontdekten dat de Buteyko ademhalingsmethode de controle van astmapatiënten over hun astma verhoogde en hun gebruik van chemische inhalatoren verminderde.

Een andere optie is om yoga-ademhalingsoefeningen te doen. Yogische ademhaling kan de longfunctie en de kwaliteit van leven van astmapatiënten verbeteren. Wanneer het wordt beoefend met de juiste yogahoudingen en meditatie, helpt yoga ademhaling astmapatiënten ontspannen en vermindert het gebruik van een inhalator.

Volg een gezond dieet, neem veel visolie en eet meer kurkuma
Astma-aanvallen kunnen ook worden voorkomen door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. Ze kunnen worden verlicht door voedingsmiddelen met ontstekingsremmende eigenschappen te eten.

Het is bekend dat voedingsmiddelen die kurkuma bevatten ontstekingen kunnen voorkomen. De specerij bevat een actieve ingrediënt genaamd curcumine die allergische reacties stopt. Door de ontsteking die de luchtwegen vernauwt te voorkomen of te beheersen, kan curcumine het ook gemakkelijker maken voor astmapatiënten om te ademen.

Een zuivel eliminatiedieet zal het optreden van astmasymptomen sterk verminderen. Een dieet dat veel fruit en groenten bevat, kan het risico op astma en piepende ademhaling met bijna de helft verminderen.

Tomaten zijn een goede keuze, omdat ze lycopeen bevatten, een antioxidant op plantaardige basis die astma vermindert. Een andere uitstekende selectie zou kruisbloemige groenten zoals rucola, broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool en waterkers zijn. Deze groenten zijn rijk aan fytochemische sulforafaan, die ook een antioxidant en een ontstekingsremmend middel is.

Visolie is een andere voedingsoptie die kan helpen bij het beheersen van de chronische ontsteking veroorzaakt door astma. Het bevat veel omega-3-vetzuren zoals DHA en EPA die ontstekingen onderdrukken. Een studie van 2010 door een onderzoeksteam van de Universiteit van Indiana vond dat visolie effectiever is dan het farmaceutische medicijn montelukast.

Zorg voor voldoende vitaminen, mineralen en supplementen

Tekorten in belangrijke vitaminen en mineralen kunnen het begin van astma veroorzaken. Het verhogen van de niveaus van deze voedingsstoffen door supplementen zal bestaande gevallen verlichten en toekomstige aanvallen voorkomen.

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij veel lichaamsfuncties. Door het te herstellen naar een gezond niveau verbetert de bronchiale reactiviteit en astmacontrole. Magnesiumsupplementen verminderen ook de behoefte aan medicijnen zoals salbutamol.

Kinderen kunnen profiteren van het verhogen van hun inname van vitamine B6 (pyridoxine). De B-vitamine heeft gunstige effecten op de longen die lijken op die van bronchodilatatoren en cortisonen.

Er zijn verbanden tussen astma-risico en vitamine D-spiegel. Astmatische mensen hebben meer kans om te lijden aan lage niveaus van de vitamine. Verhoging van het vitamine D-gehalte door voedsel en suppletie zal de longfunctie verbeteren, de effectiviteit van andere behandelingen verhogen en de luchtwegen beschermen tegen agressie door astma.

Ten slotte zijn er kruidengeneesmiddelen die natuurlijke stoffen gebruiken om de symptomen van astma te behandelen. De schors van de Franse maritieme den (Pinus pinaster) kan worden gebruikt om ontstekingen onder controle te houden. Het werkt net zo goed op de longen van astmapatiënten als corticosteroïden zonder bijwerkingen te veroorzaken, volgens studies.

Bronnen:

GreenMedInfo.com

NCBI.NLM.NIH.gov

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Alles wat u moet weten over omega-3, 6 en 9
Next Eten om depressie te verslaan: voedingsmiddelen die uw darmgezondheid verbeteren, verbeteren ook uw geestelijke gezondheid

You might also like

Natuurlijk genezen

Bananen zijn niet alleen voor Apen – Ontdek 17 Krachtige Redenen Om Bananen te eten!

Luister naar dit artikel Je zult nooit meer op dezelfde manier kijken naar een banaan, na het ontdekken van de vele voordelen voor de gezondheid en de redenen om ze

Natuurlijk genezen

Natuurlijk probiotisch? Bosbessen- en persimmonpoeders die gunstig zijn voor darmmicrobiota

Luister naar dit artikel Op een duurzame manier de groeiende wereldbevolking voeden is geen gemakkelijke taak. Daarom onderzoeken wetenschappers de mogelijkheden om bijproducten van groenten en fruit, zoals schillen of

Natuurlijk genezen

Tips voor een betere vertering

Luister naar dit artikel Heb je last van een opgeblazen gevoel of zure oprispingen, dan kan je dit proberen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we