*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Natuurlijke en effectieve remedies voor astma
mei 13, 2019 2354 Views

Natuurlijke en effectieve remedies voor astma

Astma is een chronische ademhalingsaandoening die ademhalen bemoeilijkt. Het kan ook dodelijk zijn en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie meer dan 180.000 sterfgevallen per jaar veroorzaken. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om de symptomen te verlichten, zodat mensen met astma geen toevlucht hoeven te nemen tot het gebruik van dure en mogelijk schadelijke medicijnen.

Van ademhalings- en yoga-gebaseerde oefeningen is wetenschappelijk bewezen dat ze astma verbeteren
Patiënten met astma kunnen ademhalingsoefeningen als therapie gebruiken. Deze oefeningen kunnen niet alleen de symptomen van astma verbeteren, maar ook de psychische gezondheid en kwaliteit van leven van patiënten binnen enkele maanden.

Een voorbeeld van ademhalingsoefeningen is de Buteyko ademhalingsmethode. Ontwikkeld door een Russische arts, werd de effectiviteit van deze techniek bewezen door onderzoekers van de Universiteit van Calgary in 2008. Ze ontdekten dat de Buteyko ademhalingsmethode de controle van astmapatiënten over hun astma verhoogde en hun gebruik van chemische inhalatoren verminderde.

Een andere optie is om yoga-ademhalingsoefeningen te doen. Yogische ademhaling kan de longfunctie en de kwaliteit van leven van astmapatiënten verbeteren. Wanneer het wordt beoefend met de juiste yogahoudingen en meditatie, helpt yoga ademhaling astmapatiënten ontspannen en vermindert het gebruik van een inhalator.

Volg een gezond dieet, neem veel visolie en eet meer kurkuma
Astma-aanvallen kunnen ook worden voorkomen door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. Ze kunnen worden verlicht door voedingsmiddelen met ontstekingsremmende eigenschappen te eten.

Het is bekend dat voedingsmiddelen die kurkuma bevatten ontstekingen kunnen voorkomen. De specerij bevat een actieve ingrediënt genaamd curcumine die allergische reacties stopt. Door de ontsteking die de luchtwegen vernauwt te voorkomen of te beheersen, kan curcumine het ook gemakkelijker maken voor astmapatiënten om te ademen.

Een zuivel eliminatiedieet zal het optreden van astmasymptomen sterk verminderen. Een dieet dat veel fruit en groenten bevat, kan het risico op astma en piepende ademhaling met bijna de helft verminderen.

Tomaten zijn een goede keuze, omdat ze lycopeen bevatten, een antioxidant op plantaardige basis die astma vermindert. Een andere uitstekende selectie zou kruisbloemige groenten zoals rucola, broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool en waterkers zijn. Deze groenten zijn rijk aan fytochemische sulforafaan, die ook een antioxidant en een ontstekingsremmend middel is.

Visolie is een andere voedingsoptie die kan helpen bij het beheersen van de chronische ontsteking veroorzaakt door astma. Het bevat veel omega-3-vetzuren zoals DHA en EPA die ontstekingen onderdrukken. Een studie van 2010 door een onderzoeksteam van de Universiteit van Indiana vond dat visolie effectiever is dan het farmaceutische medicijn montelukast.

Zorg voor voldoende vitaminen, mineralen en supplementen

Tekorten in belangrijke vitaminen en mineralen kunnen het begin van astma veroorzaken. Het verhogen van de niveaus van deze voedingsstoffen door supplementen zal bestaande gevallen verlichten en toekomstige aanvallen voorkomen.

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij veel lichaamsfuncties. Door het te herstellen naar een gezond niveau verbetert de bronchiale reactiviteit en astmacontrole. Magnesiumsupplementen verminderen ook de behoefte aan medicijnen zoals salbutamol.

Kinderen kunnen profiteren van het verhogen van hun inname van vitamine B6 (pyridoxine). De B-vitamine heeft gunstige effecten op de longen die lijken op die van bronchodilatatoren en cortisonen.

Er zijn verbanden tussen astma-risico en vitamine D-spiegel. Astmatische mensen hebben meer kans om te lijden aan lage niveaus van de vitamine. Verhoging van het vitamine D-gehalte door voedsel en suppletie zal de longfunctie verbeteren, de effectiviteit van andere behandelingen verhogen en de luchtwegen beschermen tegen agressie door astma.

Ten slotte zijn er kruidengeneesmiddelen die natuurlijke stoffen gebruiken om de symptomen van astma te behandelen. De schors van de Franse maritieme den (Pinus pinaster) kan worden gebruikt om ontstekingen onder controle te houden. Het werkt net zo goed op de longen van astmapatiënten als corticosteroïden zonder bijwerkingen te veroorzaken, volgens studies.

Bronnen:

GreenMedInfo.com

NCBI.NLM.NIH.gov

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Alles wat u moet weten over omega-3, 6 en 9
Next Eten om depressie te verslaan: voedingsmiddelen die uw darmgezondheid verbeteren, verbeteren ook uw geestelijke gezondheid

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit natuurlijke recept zal uw Gezichtshaar voor altijd laten verdwijnen!

Dames in het Oosten maken gebruik van deze besparingstechniek voor een aanzienlijke lange tijd. Er is geen dame op aarde die niet nerveus wordt van gezichtshaar. Het merendeel van hun heeft problemen met

Natuurlijk genezen

Genees je longen met DEZE thee. Het helpt bij hoesten, astma, bronchitis, emfyseem, infecties en meer.

Oregano wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor zijn potentiële gezondheidsvoordelen. De meeste van deze voordelen worden toegeschreven aan de anti-kanker, antibacteriële en antioxidante eigenschappen van het kruid. Oregano bevat vitamine

Natuurlijk genezen

Zet ‘s nachts een schijfje citroen naast je bed voor deze geweldige voordelen

Weinig geuren zijn zo verfrissend als die van een citroen. Het blijkt dat die geur niet alleen verfrissend is, maar ook goed voor je! In dit artikel gaan we de