Werkt uw decongestivum niet? Omarm natuurlijke alternatieven voor verlichting

Werkt uw decongestivum niet? Omarm natuurlijke alternatieven voor verlichting

Luister naar dit artikel

De verkoop van een populair decongestivum naderde vorig jaar de grens van $2 miljard. De kans is groot dat u iemand kent die een van deze zogenaamde verkoudheids- en griepmedicijnen heeft gebruikt. Het lijkt er echter op dat de federale overheid van mening is dat de bedrijven die decongestiva aanprijzen, oneerlijk zijn.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Uit recente rapporten blijkt dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de effectiviteit van decongestiva die zonder recept verkrijgbaar zijn, in twijfel trekt. Als de federale overheid gelijk heeft, zullen waarschijnlijk tegen het einde van het jaar een of meer populaire decongestiva uit de schappen worden gehaald.

Waarom de FDA decongestiva uitdaagt: zijn ze echt ineffectief?

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat de makers van populaire decongestiva zich schamen nadat de FDA feitelijk heeft geïnsinueerd dat hun producten waardeloos zijn. De bedrijfsleiders achter de beste decongestiva ter wereld zijn ‘kraai aan het eten’ nadat wetenschappers van de FDA hebben verklaard dat oraal fenylefrine niet werkt.

Als de FDA gelijk heeft, zijn de decongestiva die door bijna elke Amerikaan worden ingenomen schokkend ineffectief tegen verstopte neus. De vraag is of de FDA zo ver zal gaan om producten uit de schappen en inventaris te halen.

FDA’s strijd tegen orale fenylefrine: blijven decongestiva in de schappen liggen?

De topwetenschappers van de FDA hebben verklaard dat orale fenylefrine het equivalent is van een placebo. De focus verschuift nu naar externe experts die het onderwerp verder zullen onderzoeken en aanbevelingen zullen doen. De adviescommissie, georganiseerd door de FDA, zal beraadslagen over de werkzaamheid van niet-voorgeschreven medicijnen, waaronder decongestiva die oraal fenylefrine bevatten. Orale fenylefrine wordt gebruikt in een litanie van medicijnen tegen verkoudheid en allergie, variërend van Nyquil tot Sudafed en verder.

De kern van de zaak is of oraal fenylefrine niet langer als GRASE moet worden aangeduid. GRASE is een acroniem voor algemeen erkend als veilig en effectief. Terugspoelen naar 2007 en hetzelfde onderwerp kwam ter sprake. Hoewel er bewijs was dat orale fenylefrine niet effectief was, werd de FDA beïnvloed door gegevens en verhalen van de bedrijven die medicijnen tegen allergie en verkoudheid maken.

Snel vooruit naar 2015, toen onderzoekers van de Universiteit van Florida een verzoekschrift indienden bij de FDA om de beslissing te herzien nadat aanvullend onderzoek was uitgevoerd.

Het komt erop neer dat er sinds 2007 aanvullende onderzoeken naar dit onderwerp zijn uitgevoerd, waaronder meerdere uitgebreide klinische onderzoeken. Uit de gegevens blijkt dat orale fenylefrine de verstopte neus niet vermindert, zelfs niet als het in hoge doses wordt ingenomen.

Hoewel oraal fenylefrine enigszins effectief kan zijn als decongestivum bij intranasaal gebruik, slaagt het menselijk lichaam er niet in voldoende te absorberen wanneer het oraal wordt geconsumeerd. Bovendien gaven wetenschappers van de FDA toe dat eerdere analyses van orale fenylefrine beladen waren met vooroordelen en methodologische zwakheden.

De huidige beoordeling, uitgevoerd door de FDA, is niet het einde van het verhaal. De kans bestaat dat een adviescommissie erop aandringt dat populaire decongestiva voor het publiek beschikbaar blijven.

Maar zelfs als de adviescommissie aanbeveelt dat de producten voor het publiek beschikbaar blijven, zou de FDA ervoor kunnen kiezen de aanbeveling te negeren en te eisen dat de decongestiva uit de winkelgangen worden verwijderd.

Natuurlijke remedies voor verlichting van congestie: adem gemakkelijker met deze tips

Het op natuurlijke wijze verlichten van congestie kan u helpen gemakkelijker te ademen en u comfortabeler te voelen. Hier zijn enkele natuurlijke manieren om congestie te verminderen:

  • Stoominhalatie: Het inademen van stoom kan helpen het slijm los te maken en de verstopte neus te verlichten. Kook water, giet het in een kom en inhaleer de stoom door over de kom te leunen met een handdoek over je hoofd om de stoom op te vangen.
  • Zoute neusspoeling: Gebruik een zoutoplossing-neusspray of een neti-pot om uw neusholtes te spoelen. Dit kan helpen slijm te verwijderen en congestie te verminderen.
  • Blijf gehydrateerd: Drink veel vloeistoffen, zoals schoon water, biologische kruidenthee en bouillon. Gehydrateerd blijven kan het slijm helpen verdunnen en het gemakkelijker maken om te verdrijven.
  • Eucalyptusolie: Voeg een paar druppels etherische olie van eucalyptus toe aan een kom met heet water. Adem de stoom in om de neusholtes vrij te maken. Je kunt ook een borstwrijfmiddel op basis van eucalyptus gebruiken.
  • Gemberthee: Gember heeft natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen. Bereid gemberthee door plakjes gember in water te koken. Voeg biologische honing en citroen toe voor extra verzachtende voordelen.
  • Warme douche: Een warme douche nemen kan congestie helpen verlichten door een stomende omgeving te creëren. De stoom kan helpen de neusholtes vrij te maken.
  • Luchtbevochtiger: Gebruik een luchtbevochtiger in uw slaapkamer, vooral ‘s nachts. Vochtige lucht kan ervoor zorgen dat uw neusholtes niet uitdrogen en verstopt raken.

Als de congestie aanhoudt of gepaard gaat met ernstige symptomen zoals hoge koorts, aanhoudende hoest of moeite met ademhalen, is het belangrijk om een holistische zorgverlener te raadplegen, omdat dit op een ernstiger onderliggende aandoening kan duiden.

Bronnen: Gizmodo.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe deze inheemse imker tegen Monsanto vocht om inheemse bijen te redden en won
Next Kurkuma gezichtsmasker Recept voor rosacea, acne en donkere kringen

You might also like

Algemeen

ZO PEL JE MAKKELIJK TOMATEN EN PERZIKEN

Luister naar dit artikel Op deze manier pel je heel makkelijk tomaten en perziken. Als je deze zomer een taart van perzik wil bakken; perziken wil inmaken in glazen potten;

Algemeen

Je zal wellicht nooit meer Inktvis eten na het lezen van dit

Luister naar dit artikel Het volgende essay is van Sy Montgomery, overgenomen uit het nieuwe boek Tamed and Untamed van Sy Montgomery en Elizabeth Marshall Thomas: Close Encounters of the

Algemeen

Bio is niet per se gezonder en milieuvriendelijker, plantaardig eten wel

Wie zweert bij biologische producten omdat ze gezonder en milieuvriendelijker zouden zijn, moet zijn mening misschien herzien. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor, terwijl er wél bewijs in overvloed