*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


10 gevaarlijke bijwerkingen van onvoldoende slaap krijgen

10 gevaarlijke bijwerkingen van onvoldoende slaap krijgen

Veel mensen krijgen niet genoeg slaap. We werken hard, we spelen hard, en als we elke nacht zes of zeven uur kunnen slapen, gaan we ervan uit dat dat genoeg is. Zelfs als je technisch kunt functioneren, is gaan zonder voldoende slaap eigenlijk zowel op korte als op lange termijn schadelijk voor je gezondheid.

Consistent gebrek aan slaap veroorzaakt aanzienlijke veranderingen in je hersenen en lichaam, en het verhoogt je risico op een aantal ernstige gezondheidsproblemen. We gaan de top 10 bijwerkingen behandelen van onvoldoende slaap krijgen.

1) Je reactietijd vertraagt. Dit zijn de meest directe bijwerkingen. Wanneer u slaaptekort, wordt uw reactietijd langzamer, wat betekent dat u slecht bent uitgerust voor activiteiten die concentratie en focus vereisen. Dit omvat het rijden op een motorfiets, autorijden of zware machines.

2) U ondervindt meer problemen met uw geheugen. Slaapgebrek beïnvloedt je denkvermogen. Het maakt het ook moeilijker voor u om te leren, beslissingen te nemen of nieuwe informatie te bewaren. Je zult ook niet in staat zijn om op je best te presteren in een professionele omgeving.

3) Het verzwakt je immuunsysteem. Als je slaapt, kan je lichaam herstellen. Het is tijdens de slaap wanneer uw immuunsysteem beschermende stoffen zoals cytokines produceert die vechten tegen bacteriën en virussen. Ze helpen je ook om te slapen, waardoor je immuunsysteem meer tijd en energie krijgt om ziekten te bestrijden. Als u slaaptekort, wordt u vaker ziek en duurt het langer om te herstellen.

4) Hoger risico op hartaandoeningen. Volgens Healthline speelt slaap een cruciale rol bij het gezond houden van je hart en bloedvaten. Dit betekent dat de bloedsuikerspiegel en bloeddruk onder controle moeten worden gehouden. Studies hebben slapeloosheid in verband gebracht met hogere risico’s op hartaanvallen en beroertes.

5) Het is gekoppeld aan depressie. WebMD citeert een Amerikaanse peiling waaruit bleek dat mensen met een depressie vaker per nacht minder dan zes uur sliepen. In een onderzoek uit 2007 onder 10.000 mensen, hadden mensen met slapeloosheid vijf keer zoveel kans om een ​​depressie te ontwikkelen als mensen zonder. Slapeloosheid is vaak een van de eerste tekenen van depressie. Het is ook een vicieuze cirkel: slaapverlies verergert vaak de symptomen van depressie en depressie maakt het vaak moeilijker om goed te slapen.

6) Het leidt tot gewichtstoename. Volgens Healthy Sleep – een slaapafdeling op de Harvard Medical School – vermindert slaapgebrek je vetregulerend hormoon (leptine) terwijl het hongerhormoon (ghreline) toeneemt. Het resultaat is een toename van honger en eetlust, zelfs wanneer uw lichaam niet echt honger heeft.

7) Hoger risico op diabetes. Harvard Medical School legt ook uit dat slaap de manier beïnvloedt waarop het lichaam glucose verwerkt, het energierijke koolhydraat dat cellen als brandstof gebruiken. Een onderzoek toonde aan dat gezonde proefpersonen die slechts vier uur slaap per nacht hadden, glucose langzamer verwerkten dan wanneer ze 12 uur mochten slapen. Verdere studies hebben aangetoond dat volwassenen die meestal minder dan vijf uur per nacht slapen een aanzienlijk verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van diabetes.

8) Het doodt je zin in seks. Zowel mannen als vrouwen die niet genoeg slapen krijgen vaak minder interesse in seks, volgens WebMD. Dit kan te wijten zijn aan een uitputting van energie, algemene slaperigheid en verhoogde spanning, evenals een verminderde secretie van testosteron tijdens de nacht.

9) Je wordt voortijdig verouderd. Uw hypofyse geeft meestal een groeihormoon af tijdens de slaap (en tijdens intensieve training). Maar als u slaaptekort, heeft vertraagt ​​dit proces en draagt ​​het bij aan vroegtijdige veroudering, legt WebMD uit. Je laat ook meer cortisol (een stresshormoon) vrij als je slaaptekort hebt, wat het collageen in je huid kan afbreken, wat kan leiden tot meer fijne lijntjes en rimpels.

10) Het verkort uw levensduur. Met de talloze gezondheidsproblemen die verband houden met slaaptekort, is het niet verwonderlijk dat een gebrek aan slaap ook wordt geassocieerd met een lagere levensverwachting in het algemeen. Grote studies hebben aangetoond dat vijf uur of minder slapen per nacht het sterftecijfer door alle oorzaken met ongeveer 15% verhoogde, volgens de Harvard Medical School.

Met deze bijwerkingen is het gemakkelijk te begrijpen waarom we prioriteit moeten geven aan slaap. Iedereen heeft iets andere behoeften. Maar als je acht uur per nacht slaapt, zal je lichaam je bedanken. Waarom zou u een hoger risico lopen op hartaandoeningen, beroertes, hoge bloeddruk of diabetes?

Previous Kent u alle verborgen namen van palmolie?
Next 5 natuurlijke methoden om mieren voorgoed te elimineren

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe Kan je Gaatjes Genezen…

Tijdens een reis naar enkele van de meest afgelegen regio’s en culturen van de wereld, ontdekte Dr. Weston A. Price dat sommige groepen die geen toegang hebben gehad tot de

Natuurlijk genezen

Eet meer rode uien: het voorkomt hartaanval, lagere bloedsuikerspiegel en bloeddruk

Men denkt dat uien afkomstig zijn uit Centraal-Azië, in het hedendaagse Iran en Pakistan, en dat ze behoren tot de vroegst geteelde gewassen. Ze werden al 5000 jaar geleden in

Natuurlijk genezen

Kom met deze tip van je hangende oogleden af. Op natuurlijke wijze!

Veel mensen die een jaartje ouder worden krijgen last van hangende oogleden. Dat wil zeggen dat de huid van het bovenste ooglid over de ogen hangt. Door hangende oogleden krijg