*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


10 gevaarlijke bijwerkingen van onvoldoende slaap krijgen

10 gevaarlijke bijwerkingen van onvoldoende slaap krijgen

Veel mensen krijgen niet genoeg slaap. We werken hard, we spelen hard, en als we elke nacht zes of zeven uur kunnen slapen, gaan we ervan uit dat dat genoeg is. Zelfs als je technisch kunt functioneren, is gaan zonder voldoende slaap eigenlijk zowel op korte als op lange termijn schadelijk voor je gezondheid.

Consistent gebrek aan slaap veroorzaakt aanzienlijke veranderingen in je hersenen en lichaam, en het verhoogt je risico op een aantal ernstige gezondheidsproblemen. We gaan de top 10 bijwerkingen behandelen van onvoldoende slaap krijgen.

1) Je reactietijd vertraagt. Dit zijn de meest directe bijwerkingen. Wanneer u slaaptekort, wordt uw reactietijd langzamer, wat betekent dat u slecht bent uitgerust voor activiteiten die concentratie en focus vereisen. Dit omvat het rijden op een motorfiets, autorijden of zware machines.

2) U ondervindt meer problemen met uw geheugen. Slaapgebrek beïnvloedt je denkvermogen. Het maakt het ook moeilijker voor u om te leren, beslissingen te nemen of nieuwe informatie te bewaren. Je zult ook niet in staat zijn om op je best te presteren in een professionele omgeving.

3) Het verzwakt je immuunsysteem. Als je slaapt, kan je lichaam herstellen. Het is tijdens de slaap wanneer uw immuunsysteem beschermende stoffen zoals cytokines produceert die vechten tegen bacteriën en virussen. Ze helpen je ook om te slapen, waardoor je immuunsysteem meer tijd en energie krijgt om ziekten te bestrijden. Als u slaaptekort, wordt u vaker ziek en duurt het langer om te herstellen.

4) Hoger risico op hartaandoeningen. Volgens Healthline speelt slaap een cruciale rol bij het gezond houden van je hart en bloedvaten. Dit betekent dat de bloedsuikerspiegel en bloeddruk onder controle moeten worden gehouden. Studies hebben slapeloosheid in verband gebracht met hogere risico’s op hartaanvallen en beroertes.

5) Het is gekoppeld aan depressie. WebMD citeert een Amerikaanse peiling waaruit bleek dat mensen met een depressie vaker per nacht minder dan zes uur sliepen. In een onderzoek uit 2007 onder 10.000 mensen, hadden mensen met slapeloosheid vijf keer zoveel kans om een ​​depressie te ontwikkelen als mensen zonder. Slapeloosheid is vaak een van de eerste tekenen van depressie. Het is ook een vicieuze cirkel: slaapverlies verergert vaak de symptomen van depressie en depressie maakt het vaak moeilijker om goed te slapen.

6) Het leidt tot gewichtstoename. Volgens Healthy Sleep – een slaapafdeling op de Harvard Medical School – vermindert slaapgebrek je vetregulerend hormoon (leptine) terwijl het hongerhormoon (ghreline) toeneemt. Het resultaat is een toename van honger en eetlust, zelfs wanneer uw lichaam niet echt honger heeft.

7) Hoger risico op diabetes. Harvard Medical School legt ook uit dat slaap de manier beïnvloedt waarop het lichaam glucose verwerkt, het energierijke koolhydraat dat cellen als brandstof gebruiken. Een onderzoek toonde aan dat gezonde proefpersonen die slechts vier uur slaap per nacht hadden, glucose langzamer verwerkten dan wanneer ze 12 uur mochten slapen. Verdere studies hebben aangetoond dat volwassenen die meestal minder dan vijf uur per nacht slapen een aanzienlijk verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van diabetes.

8) Het doodt je zin in seks. Zowel mannen als vrouwen die niet genoeg slapen krijgen vaak minder interesse in seks, volgens WebMD. Dit kan te wijten zijn aan een uitputting van energie, algemene slaperigheid en verhoogde spanning, evenals een verminderde secretie van testosteron tijdens de nacht.

9) Je wordt voortijdig verouderd. Uw hypofyse geeft meestal een groeihormoon af tijdens de slaap (en tijdens intensieve training). Maar als u slaaptekort, heeft vertraagt ​​dit proces en draagt ​​het bij aan vroegtijdige veroudering, legt WebMD uit. Je laat ook meer cortisol (een stresshormoon) vrij als je slaaptekort hebt, wat het collageen in je huid kan afbreken, wat kan leiden tot meer fijne lijntjes en rimpels.

10) Het verkort uw levensduur. Met de talloze gezondheidsproblemen die verband houden met slaaptekort, is het niet verwonderlijk dat een gebrek aan slaap ook wordt geassocieerd met een lagere levensverwachting in het algemeen. Grote studies hebben aangetoond dat vijf uur of minder slapen per nacht het sterftecijfer door alle oorzaken met ongeveer 15% verhoogde, volgens de Harvard Medical School.

Met deze bijwerkingen is het gemakkelijk te begrijpen waarom we prioriteit moeten geven aan slaap. Iedereen heeft iets andere behoeften. Maar als je acht uur per nacht slaapt, zal je lichaam je bedanken. Waarom zou u een hoger risico lopen op hartaandoeningen, beroertes, hoge bloeddruk of diabetes?

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Kent u alle verborgen namen van palmolie?
Next 5 natuurlijke methoden om mieren voorgoed te elimineren

About author

You might also like