Kent u alle verborgen namen van palmolie?

Kent u alle verborgen namen van palmolie?

Luister naar dit artikel

Er zijn veel verwerkte ingrediënten die zich onder alternatieve namen verbergen, waardoor het moeilijker wordt om te identificeren wat er echt in je producten zit, tenzij je het weet. Palmolie is er maar een van.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Beschouwd als de meest gunstige plantaardige olie, heeft deze uiterst populaire olie zowel culinaire als industriële toepassingen. Het wordt geschat in meer dan de helft van onze verpakte voedingsmiddelen te zitten. Palmolie vervult de rol van langere houdbaarheid en draagt ​​bij aan een gunstige consistentie in veel goederen. Bovendien is palmolie te vinden in een overvloed aan producten voor persoonlijke verzorging en wordt het ook gebruikt bij de productie van biobrandstoffen.

Afkomstig van de vrucht van de Afrikaanse oliepalm, is deze olie zeer controversieel geworden om gezondheids- en milieuredenen. Op voedingsniveau is palmolie een natuurlijk verzadigd vet, en wanneer het in zijn natuurlijke vorm wordt aangetroffen, is palmolie halfvaste, gelijkend op kokosolie, maar met een oranjerode tint.

Hoewel ongeraffineerde palmolie natuurlijke bètacaroteen bevat en een bron is van vitamine A en E, en andere fytonutriënten, zijn de meeste mensen helaas niet blootgesteld aan gecertificeerde duurzame en ongeraffineerde palmolie, maar in plaats daarvan consumeren of gebruiken velen van hen deze 25 andere namen voor verfijnde versies:

Elaeis guineensis
Etyl palmitate
glyceryl
Gehydrogeneerde palmglyceriden
Octylpalmitaat
Palmfruitolie
Palmpit
Palmpitolie
Palm stearine
palmate
Palmitate
Palmitinezuur
Palmitoyl oxostearamide
Palmitoyl tetrapeptide-3
Palmityl alcohol
Palmoleïne
Natriumkernelaat
Natrium Laureth sulfaat
Natriumlauryllactylaat / sulfaat
Natriumlaurylsulfaat
Natriumpalmkernaat
Stearate
Stearinezuur
Plantaardig vet
Plantaardige olie

Hoewel natuurlijke en ongeraffineerde palmolie kan worden vergeleken met kokosolie vanwege de potentiële voordelen, gebruiken we helaas geen palmoliebomen om natuurlijke en ongeraffineerde palmolie te maken, we gebruiken deze olie om biobrandstof te maken en zijn denatureren om op te nemen in bewerkte en verpakte levensmiddelen. Aangezien er meer verpakt voedsel in de supermarkt is dan vers voedsel, valt palmolie onder massaproductie.

Palmoliebomen geven de voorkeur aan een warm en vochtig klimaat van de tropen, deze worden beschouwd als de perfecte groeiomstandigheden. Elke dag worden delen van het regenwoud in Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika en Afrika met de grond gelijkgemaakt of in brand gestoken om ruimte te maken voor meer plantages. Bij dit proces komen aanzienlijke hoeveelheden koolstof vrij in de atmosfeer.

In Indonesië – ‘s werelds grootste producent van palmolie – hebben ze in 2015 de Verenigde Staten overtroffen op het gebied van broeikasgasemissies, gerelateerd aan hun palmolieproductie. De uitstoot van CO2 en methaan voor biobrandstoffen op basis van palmolie heeft eigenlijk drie keer de klimaatimpact van traditionele fossiele brandstoffen.

Palmolie is niet alleen schadelijk voor het klimaat, maar deze productie en ontbossing heeft ook bedreigde diersoorten, zoals de Borneo-olifant en de Sumatraanse tijger, in aanvulling op de orang-oetang die ook bijna met uitsterven bedreigd is. Inheemse mensen zijn ook met geweld van hun land verdreven vanwege deze palmolie-waanzin.

Als consumenten zijn we ons als geheel niet bewust van de effecten die onze dagelijkse keuzes op het milieu hebben. Simpelweg omdat we deze dingen niet altijd kunnen zien gebeuren. Voor velen is het een geval van; uit het oog uit het hart.

Neem deze lijst van deze 25 alternatieve namen voor palmolie en evalueer hoeveel van uw huishoudelijke inventaris kan bijdragen aan deze broeikasgasemissies en ontbossing. Het zal je misschien verbazen.

Bronnen:

  1. Coconut oil and palm oil’s role in nutrition, health and national development: A review https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5044790/
  2. Palm oil – deforestation for everyday products https://www.rainforest-rescue.org/topics/palm-oil#start

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Cayennepeper verhoogt de stofwisseling, doodt bacteriën en stopt zelfs het bloeden
Next 10 gevaarlijke bijwerkingen van onvoldoende slaap krijgen

You might also like

Algemeen

Zonnebrandcrème WAARSCHUWING: hier zijn de schadelijkste ingrediënten voor zonnebrandcrème om op te letten

Luister naar dit artikel Tijd doorbrengen in de zon is ongetwijfeld gunstig voor de menselijke gezondheid: het is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw lichaam voldoende vitamine

Algemeen

Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

Luister naar dit artikel De meeste consumenten willen het liefst zo weinig mogelijk betalen voor levensmiddelen. De voedselindustrie heeft daar oplossingen voor bedacht die legaal zijn, maar toch vragen oproepen.

Algemeen

Oorzaak van Fibromyalgie gevonden!

Luister naar dit artikel Neurowetenschappers hebben de pijnbron bij fibropatiënten gevonden. In schril contrast met vastgeroeste vooroordelen moeten we daarvoor niet gaan zoeken in de hersenen. Steun Naturotheek: Alleen via