*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Kent u alle verborgen namen van palmolie?

Kent u alle verborgen namen van palmolie?

Er zijn veel verwerkte ingrediënten die zich onder alternatieve namen verbergen, waardoor het moeilijker wordt om te identificeren wat er echt in je producten zit, tenzij je het weet. Palmolie is er maar een van.

Beschouwd als de meest gunstige plantaardige olie, heeft deze uiterst populaire olie zowel culinaire als industriële toepassingen. Het wordt geschat in meer dan de helft van onze verpakte voedingsmiddelen te zitten. Palmolie vervult de rol van langere houdbaarheid en draagt ​​bij aan een gunstige consistentie in veel goederen. Bovendien is palmolie te vinden in een overvloed aan producten voor persoonlijke verzorging en wordt het ook gebruikt bij de productie van biobrandstoffen.

Afkomstig van de vrucht van de Afrikaanse oliepalm, is deze olie zeer controversieel geworden om gezondheids- en milieuredenen. Op voedingsniveau is palmolie een natuurlijk verzadigd vet, en wanneer het in zijn natuurlijke vorm wordt aangetroffen, is palmolie halfvaste, gelijkend op kokosolie, maar met een oranjerode tint.

Hoewel ongeraffineerde palmolie natuurlijke bètacaroteen bevat en een bron is van vitamine A en E, en andere fytonutriënten, zijn de meeste mensen helaas niet blootgesteld aan gecertificeerde duurzame en ongeraffineerde palmolie, maar in plaats daarvan consumeren of gebruiken velen van hen deze 25 andere namen voor verfijnde versies:

Elaeis guineensis
Etyl palmitate
glyceryl
Gehydrogeneerde palmglyceriden
Octylpalmitaat
Palmfruitolie
Palmpit
Palmpitolie
Palm stearine
palmate
Palmitate
Palmitinezuur
Palmitoyl oxostearamide
Palmitoyl tetrapeptide-3
Palmityl alcohol
Palmoleïne
Natriumkernelaat
Natrium Laureth sulfaat
Natriumlauryllactylaat / sulfaat
Natriumlaurylsulfaat
Natriumpalmkernaat
Stearate
Stearinezuur
Plantaardig vet
Plantaardige olie

Hoewel natuurlijke en ongeraffineerde palmolie kan worden vergeleken met kokosolie vanwege de potentiële voordelen, gebruiken we helaas geen palmoliebomen om natuurlijke en ongeraffineerde palmolie te maken, we gebruiken deze olie om biobrandstof te maken en zijn denatureren om op te nemen in bewerkte en verpakte levensmiddelen. Aangezien er meer verpakt voedsel in de supermarkt is dan vers voedsel, valt palmolie onder massaproductie.

Palmoliebomen geven de voorkeur aan een warm en vochtig klimaat van de tropen, deze worden beschouwd als de perfecte groeiomstandigheden. Elke dag worden delen van het regenwoud in Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika en Afrika met de grond gelijkgemaakt of in brand gestoken om ruimte te maken voor meer plantages. Bij dit proces komen aanzienlijke hoeveelheden koolstof vrij in de atmosfeer.

In Indonesië – ‘s werelds grootste producent van palmolie – hebben ze in 2015 de Verenigde Staten overtroffen op het gebied van broeikasgasemissies, gerelateerd aan hun palmolieproductie. De uitstoot van CO2 en methaan voor biobrandstoffen op basis van palmolie heeft eigenlijk drie keer de klimaatimpact van traditionele fossiele brandstoffen.

Palmolie is niet alleen schadelijk voor het klimaat, maar deze productie en ontbossing heeft ook bedreigde diersoorten, zoals de Borneo-olifant en de Sumatraanse tijger, in aanvulling op de orang-oetang die ook bijna met uitsterven bedreigd is. Inheemse mensen zijn ook met geweld van hun land verdreven vanwege deze palmolie-waanzin.

Als consumenten zijn we ons als geheel niet bewust van de effecten die onze dagelijkse keuzes op het milieu hebben. Simpelweg omdat we deze dingen niet altijd kunnen zien gebeuren. Voor velen is het een geval van; uit het oog uit het hart.

Neem deze lijst van deze 25 alternatieve namen voor palmolie en evalueer hoeveel van uw huishoudelijke inventaris kan bijdragen aan deze broeikasgasemissies en ontbossing. Het zal je misschien verbazen.

Bronnen:

  1. Coconut oil and palm oil’s role in nutrition, health and national development: A review https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5044790/
  2. Palm oil – deforestation for everyday products https://www.rainforest-rescue.org/topics/palm-oil#start

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Cayennepeper verhoogt de stofwisseling, doodt bacteriën en stopt zelfs het bloeden
Next 10 gevaarlijke bijwerkingen van onvoldoende slaap krijgen

About author

You might also like

Algemeen

Ze doet centjes in een zak met water en laat het de HELE zomer in haar tuin hangen. De reden? Goed om te weten!

Nu het zomer is kunnen we weer massaal gaan genieten van de warme avonden en de gezellige barbecues. Maar er is één ding wat zo’n gezellige zomeravond behoorlijk kan verpesten…

Algemeen

Zeg hallo tegen het eerste hennepvliegtuig – sterker dan staal en werkt op hennepbiobrandstof

Reizen per vliegtuig is snel en handig, maar het kan een grote tol eisen voor het milieu. Om deze reden ontwikkelt de Hempearth Group ‘s werelds eerste vliegtuig gemaakt van

Algemeen

Zelfgemaakte Citrus Lichaamsboter die de droge, schilferige huid ‘s nachts kalmeert en verzacht (recept)

Of het nu in de koude winter is of onder de brandende zomerzon, veel mensen hebben problemen met een droge huid. Sommigen wenden zich tot verschillende lotions of andere cosmetische