Zonnebrandcrème WAARSCHUWING: hier zijn de schadelijkste ingrediënten voor zonnebrandcrème om op te letten
april 11, 2021 1677 Views

Zonnebrandcrème WAARSCHUWING: hier zijn de schadelijkste ingrediënten voor zonnebrandcrème om op te letten

Luister naar dit artikel

Tijd doorbrengen in de zon is ongetwijfeld gunstig voor de menselijke gezondheid: het is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw lichaam voldoende vitamine D binnenkrijgt, en het bevordert ook een normale slaap-waakcyclus. Klinisch bewijs toont trouwens zelfs aan dat UV-straling het nieuwe coronavirus kan vernietigen (hoewel zonlicht geen vervanging mag zijn voor andere maatregelen ter bescherming tegen infectieziekten, zoals een gezond dieet, goede slaapgewoonten en andere immuunondersteunende leefgewoonten.) wat betreft blootstelling aan de zon, wil je zeker een goede zonnebrandcrème overwegen om je huid te beschermen tegen UV-schade.

Het probleem is dat de meest algemeen verkrijgbare producten giftige ingrediënten voor zonnebrandcrème bevatten, zoals opgemerkt door de Environmental Working Group (EWG). Dus om uw blootstelling aan giftige stoffen in het milieu te verminderen, is het dit seizoen misschien tijd om uw aankoop van zonnebrandcrème te upgraden.

Lees uw etiketten: dit zijn de schadelijkste chemicaliën in uw zonnebrandcrème

Van schadelijke milieutoxines tot bekende hormoonontregelaars, dit zijn enkele van de meest zorgwekkende ingrediënten in zonnebrandmiddelen:

Oxybenzone
Octinoxaat (Octyl methoxycinnamaat)
Homosalaat
Octocryleen
Studies door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en anderen hebben bloedspiegels van deze giftige ingrediënten ontdekt die ver boven de grenswaarde voor systemische blootstelling liggen. Veel van deze chemicaliën worden ook aangetroffen in menselijke moedermelk.

Het probleem? Er zijn aanwijzingen dat deze verbindingen werken als hormoonontregelaars, die in staat zijn om niveaus van belangrijke hormonen zoals oestrogeen, androgeen en progesteron af te werpen. Bovendien is oxybenzone volgens EWG zelfs in verband gebracht met een veranderd geboortegewicht bij mensen.

En dit is allemaal slecht nieuws dat rechtstreeks verband houdt met de menselijke gezondheid. Jarenlange gegevens suggereren ook dat giftige zonnebrandmiddelen koraalriffen en andere oceaanecosystemen vernietigen.

En nu voor de goede dingen – hier zijn enkele van de toonaangevende merken van natuurlijke en niet-giftige zonnebrandcrème op de markt, volgens experts

Voor de meeste mensen is het dragen van zonnebrandcrème belangrijk, zelfs op bewolkte dagen. Hier zijn enkele van de beste niet-giftige zonnebrandmiddelen voor baby’s, kinderen en volwassenen volgens EWG:

  • Adorable Baby Sunscreen Lotion, SPF 30+
  • UV Natural Baby Sunscreen Lotion, SPF 30+
  • Thinksport Kids Body & Face Sunscreen Stick, SPF 30+
  • 365 Everyday Value Mineral Sunscreen Sport Lotion, SPF 30+
  • SunBioLogic Raw Coconut Sunscreen Face & Body Sunscreen Lotion, SPF 30+

Hoewel het geen uitputtende lijst is, hebben deze merken veel ingrediënten gemeen, waaronder zinkoxide.

Maar onthoud: volgens de Skin Cancer Foundation is zonnebrandcrème niet altijd voldoende om u te beschermen tegen UV-schade, vooral als u een gevoelige huid heeft of een familiegeschiedenis van kanker. Andere zonbestendige strategieën zijn onder meer:

Zoek indien mogelijk schaduw
Vermijd directe blootstelling aan de zon tijdens de middag (of in ieder geval niet langer dan ongeveer 20 tot 30 minuten)
Het dragen van gelaagde kleding, hoeden met brede rand en zonnebrillen die UV-straling blokkeren
Een ander ding dat zou kunnen helpen? Eet een voedingsrijk dieet, vooral een dieet dat rijk is aan antioxidanten, zoals selenium. Van het sporenmineraal selenium is aangetoond dat het de huid beschermt tegen oxidatieve schade en UV-straling.

De toelaatbare bovengrens voor selenium is 400 microgram voor tieners en volwassenen. Volgens het National Institutes of Health Office of Dietary Supplements kun je gemakkelijk aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voldoen door een paar paranoten te snacken, die ongeveer 68-91 mcg per noot bevatten.

En hoewel u geen paranoten of ander seleniumrijk voedsel mag eten als vervanging voor zonnebrandcrème van hoge kwaliteit, kan het krijgen van voldoende van dit sporenmineraal in uw dieet een extra bron van huidbescherming zijn.

Bronnen:

EWG.org
EWG.org
Wiley.com
NIH.gov
Nationalacademies.org
Skincancer.org
ABCnews.go.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous NIEUWE studie: het consumeren van DEZE groenten verhoogt de spierkracht, zelfs zonder inspanning
Next Selenium biedt minstens 4 INDRUKWEKKENDE gezondheidsvoordelen - hier is hoeveel u nodig heeft in uw dieet

You might also like

Algemeen

Nu ik dit weet zorg ik ervoor dat ik altijd wasverzachter heb in huis.

Luister naar dit artikel Wasverzachter staat er om bekend dat het de was een heerlijke geur geeft. Naast een lekker ruikende was maakt het de was ook wat minder hard.

Algemeen

Kinderen worden gewaarschuwd om rijstwafels niet te eten!

Luister naar dit artikel Kinderen zouden geen rijstwafels moeten eten volgens de Zweedse autoriteiten.Er is aangetoond dat er in rijstwafels hoge niveaus van de stof arsenicum is gevonden. Wat is

Algemeen

Erger dan junkfood? Studies tonen aan dat gekweekte zalm een van de meest giftige voedingsmiddelen op aarde is

Luister naar dit artikel Als je aan clean eating denkt, denk je meteen aan zalm. Het is het uithangbord van hersenvriendelijke, hart-gezonde gerechten, geadverteerd in kookprogramma’s en in medische tijdschriften