*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Selenium biedt minstens 4 INDRUKWEKKENDE gezondheidsvoordelen – hier is hoeveel u nodig heeft in uw dieet

Selenium biedt minstens 4 INDRUKWEKKENDE gezondheidsvoordelen – hier is hoeveel u nodig heeft in uw dieet

Noord-Amerikanen hebben een berucht tekort aan een aantal vitamines en mineralen, waaronder vitamine D, magnesium, omega-3-vetzuren, ijzer en B-vitamines. Gelukkig is seleniumtekort relatief zeldzaam in de Verenigde Staten, hoewel naar schatting 1 miljard mensen over de hele wereld deze belangrijke voedingsstof tekort hebben.

In het voedingsoverzicht van vandaag bespreken we de opmerkelijke gezondheidsvoordelen van selenium, wat er kan gebeuren als je er niet  genoeg van krijgt, waar je het uit heel voedsel kunt halen en hoeveel selenium je nodig hebt voor een optimale gezondheid.

Hier zijn 4 belangrijke redenen waarom u zich zorgen zou moeten maken over voldoende selenium in uw dieet

Volgens de National Institutes of Health (NIH) is selenium een ​​sporenmineraal dat zowel in organische als anorganische vormen voorkomt. Beide vormen worden als goede voedingsbronnen beschouwd, hoewel selenium eenmaal in het lichaam meestal wordt aangetroffen in de organische vorm selenomethionine.

Selenium is “essentieel”. Dit betekent dat ons lichaam geen selenium kan maken, dus we moeten het uit onze voeding halen. En ook al heb je niet dagelijks grote hoeveelheden selenium nodig, de gezondheidsvoordelen van deze voedingsstof zijn indrukwekkend. Hier zijn vier  voordelen die in het onderzoek worden getoond:

  1. Kan het risico op bepaalde soorten kanker verminderen, waaronder borst-, long-, slokdarm-, maag- en prostaatkanker, volgens een meta-analyse uit 2016 van Scientific Reports
  2. Kan helpen bij het beheersen van astma en het verminderen van het gebruik van corticosteroïden, volgens gegevens van een klinisch onderzoek uit 2002
  3. Kan de gezondheid van het hart verbeteren – observationele gegevens gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition toonden aan dat een verhoging van 50% selenium in de bloedspiegels verband hield met een 24% verminderd risico op hartaandoeningen
  4. Kan de hersencapaciteit ondersteunen en de mentale prestaties verbeteren, althans bij mensen met cognitieve stoornissen, zoals opgemerkt in een artikel uit 2015 dat is gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition

Bovendien meldt de NIH dat selenium betrokken is bij de DNA-synthese en het metabolisme van schildklierhormonen. Dit mineraal beschermt ook tegen oxidatieve stress en infectie, dankzij zijn krachtige antioxiderende capaciteit.

Nogmaals, seleniumtekort wordt in de VS als zeldzaam beschouwd, hoewel bepaalde mensen, waaronder personen met chronische gezondheidsproblemen zoals HIV of nieraandoeningen, meer kans hebben op onvoldoende hoeveelheden. De impact van een seleniumtekort kan echter aanzienlijk zijn. Zelfs een matig tekort verhoogt het risico op onvruchtbaarheid en prostaatkanker bij mannen, samen met neurologische aandoeningen, angst en depressie.

Krijg je genoeg selenium binnen? Dit zijn de belangrijkste voedingsbronnen

De typische volwassene heeft volgens de NIH dagelijks 55 microgram (mcg) selenium nodig. Maar voordat u zich zorgen maakt of u een supplement aan uw routine moet toevoegen, overweeg dan om meer voedsel te eten waarvan bekend is dat het rijke bronnen van dit sporenmineraal zijn. Top of mind (of top of menu) zijn onder meer:

Paranoten: 544 mcg per portie van 1 ounce (dat is slechts ongeveer 6 tot 8 noten – de bovenste toelaatbare limiet voor selenium voor volwassenen is echter 400 mcg, dus u moet mogelijk uw inname van paranoten beteugelen)
Sardines met het bot: 45 mcg per portie van 90 gram
Eieren: 15 mcg per groot ei
Havermout: 13 mcg per 1 kopje
Linzen: 6 mcg per 1 kopje
Spinazie: 5 mcg per 1/2 kopje bevroren

Vergeet niet om – waar mogelijk – biologisch te kopen om ongewenste consumptie van chemicaliën te voorkomen.

Over het algemeen is het onwaarschijnlijk dat u een seleniumsupplement nodig heeft, maar als u zich zorgen maakt of de diagnose chronische gezondheidstoestand heeft, vraag dan uw integratieve arts naar de juiste supplementroutine voor uw gezondheidsbehoeften.

Bronnen:

NIH.gov
NIH.gov
USAtoday.com
NIH.gov
NIH.gov
NIH.gov
Springer.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Zonnebrandcrème WAARSCHUWING: hier zijn de schadelijkste ingrediënten voor zonnebrandcrème om op te letten
Next Is koriander goed voor de ogen?

You might also like

Natuurlijk genezen

Haver, kaneel en ananas Smoothie om de pezen en ligamenten van je knie te versterken

De rol van de knieën is cruciaal voor ons, omdat ze al onze bewegingen mogelijk maken, ons helpt te lopen, springen, wrijven, springen en staan, en zorgen voor een goede

Natuurlijk genezen

Heb jij net als veel anderen een magnesiumtekort? Zo kom je erachter

Je bent moe en chagrijnig. Misschien heb je problemen met je hartritme of kun je niet goed in slaap komen. Dat kan allemaal komen door een tekort aan magnesium. Ons

Natuurlijk genezen

Boost je gezondheid met gemberthee

Gember is een ander voorbeeld van een supervoedsel dat reeds duizenden jaren gewaardeerd wordt voor zijn verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Nu is ook wetenschappelijk aangetoond dat gember nog meer gunstige eigenschappen bevat,