Is koriander goed voor de ogen?
april 19, 2021 1251 Views

Is koriander goed voor de ogen?

Luister naar dit artikel

Koriander of Coriandrum sativum staat bekend als een wonderkruid voor verschillende soorten voedsel over de hele wereld. Het wordt gebruikt als smaakstof op heldere Latijns-Amerikaanse gerechten tot hartige Indiase en Midden-Oosterse gerechten. Maar wist je dat koriander naast het gebruik in de keuken ook een waardevolle medicinale plant is? En ja, je kunt het gebruiken om je wazige zicht te verbeteren. Blijf lezen om meer te weten te komen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Zowel korianderzaad als bladeren (koriander) helpen bij het bevorderen van een gezond gezichtsvermogen en het verbeteren van het gezichtsvermogen. Patiënten met oogaandoeningen wordt aangeraden om huismiddeltjes met koriander te proberen om de symptomen te verlichten of te voorkomen. Helaas kunnen korianderzaden en -bladeren progressieve myoma niet behandelen, maar ze kunnen wel helpen bij het verbeteren van beschikbare behandelingen.

Behalve dat het wereldwijd een van de meest gebruikte specerijen is, is koriander ook een goede medicinale remedie tegen veelvoorkomende aandoeningen. Het is gebruikt als een natuurlijk huismiddeltje voor zaken als hoofdpijn, aften in de mond, indigestie, verkoudheid en koorts. Zowel de zaden als de bladeren hebben grote voordelen en kunnen worden gebruikt om een ​​ander soort ziekte te behandelen. Een van de minder bekende voordelen is dat het de gezondheid van het oog bevordert.

(Let op: koriander en korianderzaad zijn delen van dezelfde plant. In de meeste landen worden de delen van de plant korianderzaad en korianderblaadjes genoemd. In de meeste Spaanstalige landen worden de bladeren koriander genoemd.)

Is koriander goed voor de ogen?

Korianderzaad (evenals de bladeren en stengels die koriander worden genoemd) bevatten tonnen nuttige voedingsstoffen. Het is vermeldenswaard dat korianderblaadjes meer vitamines bevatten. Ondertussen zijn korianderzaadjes rijker aan mineralen. Beide delen bevatten vitamine C, wat goed is voor de gezondheid van de ogen. Beide delen hebben zink en koper, die ook helpen bij het regenereren van de ogen.

Beide delen van de korianderplant staan ​​ook bekend om hun hoogwaardige antioxidanten. Deze antioxidanten helpen het collageen in het hoornvlies van het oog te behouden. In het bijzonder heeft koriander een hoge vitamine A, wat belangrijk is bij het bestrijden van leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals cataract en maculaire degeneratie.

Is korianderzaadwater goed voor de ogen?

Korianderzaad bevat een hoog gehalte aan vitamine C en zink, die het hoornvlies helpen beschermen en verjongen. De koriander (korianderblaadjes) heeft echter een hogere hoeveelheid vitamine A, wat ook goed is voor de verjonging en bescherming van de ogen.

Gelukkig kun je het beste van twee werelden krijgen! Zowel koriander als korianderwater kunnen worden gekookt en gebruikt als behandeling voor oogproblemen. Dit is vooral effectief in gevallen waarin een soort infectie de oorzaak was van irritatie van de ogen (zoals rode ogen en zelfs ooginfecties veroorzaakt door allergieën). Het consumeren van koriander kan ook de ontwikkeling van conjunctivitis of oogontsteking voorkomen.

Hoe gebruik je koriander voor ogen?

U kunt Koriander intern en extern voor oogremedies gebruiken. Er zijn recepten voor koriander met amla die het gezichtsvermogen verbetert bij dagelijks gebruik. Na het schoonmaken van zowel koriander als amla, doe je het gewoon in de blender en voeg je water toe voordat je gaat mengen. Zodra het mengsel een goede consistentie heeft, zeef je de biologische stukjes en giet je het sap in een kopje. Het toevoegen van smaakstoffen zoals zwart zout en chaat masala wordt aanbevolen.

Als u een ooginfectie of droge ogen heeft, kunt u sap van korianderblaadjes plaatselijk gebruiken om verlichting te krijgen. Maal een flink aantal bladeren totdat het goed kan worden geperst (niet gemengd). Zodra je genoeg natuurlijk sap van de korianderblaadjes hebt, doe je twee druppels in je ogen met een druppelaar. Doe dit twee keer per dag totdat de symptomen volledig verdwijnen.

Let op: u kunt ook een verstuiver gebruiken als u het gevoel van vloeistof in uw ogen druppelen niet kunt verdragen.

Bovendien kunt u meer koriander en koriander aan uw dagelijkse voeding toevoegen. Je hoeft het kruid niet aan elke maaltijd toe te voegen. Als je meer variatie wilt hebben aan het consumeren van Koriander, dan kan dat door middel van hapjes en drankjes. U kunt bijvoorbeeld proberen een korianderthee te maken. of gebruik het als een dip of chutney (voeg zout en citroen toe in een korianderpasta).

Is koriandersap goed voor progressieve bijziendheid?

Bijziendheid is een oogaandoening waarbij een persoon dichtbij kan kijken, maar verre objecten wazig zijn. Volgens het Royal College of Surgeons of Edinburg, lijdt bijna 33% van de Amerikaanse volwassenen aan deze aandoening. In Aziatische steden is het aantal zelfs nog hoger, met bijna 85% tot 90%. Progressieve bijziendheid is hetzelfde, maar het kan jaar na jaar erger worden. De beste remedie om in dit geval te doen, is om verdere schade te voorkomen.

Er zijn al verschillende behandelingen op de markt. Maar de meeste van deze behandelingen hebben lenzen of een bril nodig om te werken. En helaas wordt bijziendheid beïnvloed door de vorm van de oogbollen, dus er is geen manier om het volledig te genezen, behalve het gebruik van corrigerende lenzen of contactlenzen.

Koriandersap kan de ogen helpen ontspannen van de irritatie die kan worden veroorzaakt door het gebruik van corrigerende lenzen. Door gezond te eten en te kiezen voor oogvriendelijke activiteiten, vertraagt ​​u de progressie van deze oogaandoening. U kunt dit doen door meer oogvriendelijke voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen, zoals koriander.

Andere voordelen van koriander

Koriander kan helpen bij het verbeteren van uw gezichtsvermogen en biedt u ook andere voordelen. Hier zijn de andere voordelen van dit wonderkruid en hoe u het kunt gebruiken om veelvoorkomende aandoeningen te behandelen.

Helpt enorm bij huidverzorging

Korianderzaad en koriander staan ​​bekend om hun regeneratieve antioxiderende eigenschappen. Daarom is het een goed aanvullend voer voor oog behandeling. Deze regeneratieve eigenschappen hebben ook invloed op andere cellen in het lichaam, inclusief de huid.

Met zijn cel herstellende eigenschappen kan koriander helpen om een ​​gezonde, stralende huid te behouden met zijn anti-aging eigenschappen. Koriander helpt ook bij het voorkomen van schimmelinfecties en eczeem vanwege zijn anti-infectie eigenschappen.

Verbetert de darmgezondheid

Er zijn enkele onderzoeken geweest die de effectiviteit van korianderzaad suggereren bij het bevorderen van een gezonde darm. Er werd ontdekt dat de olie die uit korianderzaad wordt gewonnen, een opgeblazen gevoel en ongemak in de buik kan verminderen. Bovendien zijn extracten van korianderzaad effectief in het verzachten van de effecten van prikkelbare darmsyndroom of IBS.

Bovendien worden korianderblaadjes gebruikt voor het genezen van indigestie, dysenterie en braken. Volgens CCRAS, kun je grof poeder van koriander gebruiken en gemberpoeder toevoegen om de smaak te verzachten.

Goed voor het hart

Koriander kan ook helpen bij het voorkomen of vertragen van hartaandoeningen. Volgens NDTV. Kan drinkwater dat 2-3 keer per dag is gedrenkt in korianderzaad, de gezondheid van het hart verbeteren.

Het kan ook het niveau van slechte cholesterol in het lichaam verlagen. Omdat het diuretische eigenschappen heeft, kan het helpen bij het afvoeren van overtollig natrium in uw lichaam. Met dit merkten onderzoekers ook op hoe kruiden in feite de algehele natriumconsumptie van mensen konden verminderen.

Verlaagt de bloedsuikerspiegel

Degenen met een hoge bloedsuikerspiegel of mensen die het risico lopen diabetes te krijgen, kunnen koriander gebruiken om hun medicatie aan te vullen door het kruid aan hun dieet toe te voegen. Het blijkt dat koriander ook goed is in het verwijderen van suikers in het bloed, net als bij een teveel aan natrium. Onderzoekers proberen nu meer te testen van wat koriander op dit gebied kan doen.

Verbetert de menstruatiecyclus

Koriander, vooral de zaden, heeft emmenagogue-eigenschappen, die de menstruatie verbeteren en onregelmatige menstruatie voorkomen. Deze natuurlijke remedie kan worden gebruikt bij een zware en pijnlijke menstruatie.

En het is ook gemakkelijk voor te bereiden:

Voeg gewoon 6 gram korianderzaad toe aan een halve liter water.
Kook het mengsel tot het de helft van het oorspronkelijke volume heeft bereikt.
Voeg, terwijl het nog steeds stomende is, suiker toe en consumeer zoals je zou moeten voor een kopje thee of koffie.
Drink dit mengsel regelmatig gedurende drie tot vier dagen of totdat de zware menstruatie is verminderd.

Verminder ontstekingen

Een van de opvallende kenmerken van koriander zijn de ontstekingsremmende eigenschappen. Onderzoekers ontdekten dat koriander een goede hoeveelheid ontstekingsremmende moleculen en antioxidanten bevat. Koriander helpt te voorkomen dat moleculen die “vrije radicalen” worden genoemd, nog meer ontstekingen veroorzaken. Behoud uw gezonde antioxiderende, immuunbevorderende voorraad door koriander te gebruiken.

Thuisbehandeling voor veel voorkomende ziekten

CCRAS Beveelt koriander aan als huismiddeltje voor veel voorkomende ziekten. Breng korianderblaadjes tien minuten aan op het voorhoofd om hoofdpijn te genezen. Dep koriander sap extracten op de mondzweer om het uit te drogen. U kunt ook korianderpoeder gebruiken om koorts en verkoudheid te voorkomen of te genezen.

Het lijdt geen twijfel dat de voordelen en de verscheidenheid aan toepassingen van Koriander het de moeite waard maken om te kweken. Gelukkig is dit kruid gemakkelijk te kweken en heeft het niet veel onderhoud nodig. Als je op zoek bent naar een nieuwe plant om aan je tuin toe te voegen, dan is koriander geen slechte optie, zeker niet als je op zoek bent naar iets dat je kunt gebruiken als aanvulling op je oogzorg.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Selenium biedt minstens 4 INDRUKWEKKENDE gezondheidsvoordelen - hier is hoeveel u nodig heeft in uw dieet
Next Vijf redenen om meer uien te eten

You might also like

Natuurlijk genezen

Arts met multiple sclerose geneest zichzelf op natuurlijke wijze

Luister naar dit artikel Kan multiple sclerose (MS) worden genezen? Beschikbare behandelingen hebben vaak vervelende bijwerkingen. Dr. van de Universiteit van Iowa had MS, maar wist zichzelf op een natuurlijke

Natuurlijk genezen

Vaak last van pijn of tintelingen in je handen? Dan moet je DIT even lezen!

Luister naar dit artikel Bij het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) worden de middelste handzenuwen ingeklemd. Dit kan gevoelloze, pijnlijke of tintelende handen veroorzaken. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of

Natuurlijk genezen

Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,

Luister naar dit artikel Cannabis lijkt een veilige en potentieel effectieve behandeling te zijn voor de chronische pijn die mensen met sikkelcelziekte treft, volgens een nieuwe klinische proef onder leiding