Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,
juli 22, 2020 1388 Views

Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Cannabis lijkt een veilige en potentieel effectieve behandeling te zijn voor de chronische pijn die mensen met sikkelcelziekte treft, volgens een nieuwe klinische proef onder leiding van de University of California, Irvine-onderzoeker Kalpna Gupta en Dr. Donald Abrams van UC San Francisco. De bevindingen verschijnen in JAMA Network Open.

“Deze proefresultaten tonen aan dat verdampte cannabis over het algemeen veilig lijkt te zijn”, zegt Gupta, hoogleraar geneeskunde aan de faculteit van UCI’s Centre for the Study of Cannabis. “Ze suggereren ook dat sikkelcelpatiënten mogelijk hun pijn met cannabis kunnen verzachten – en dat cannabis de samenleving kan helpen om de volksgezondheidscrisis in verband met opioïden aan te pakken. We hebben natuurlijk nog steeds grotere onderzoeken met meer deelnemers nodig om ons een beter beeld te geven van de voordelen van cannabis voor mensen met chronische pijn. ”

Opioïden zijn momenteel de primaire behandeling voor chronische en acute pijn veroorzaakt door sikkelcelziekte. Maar de toename van met opioïden geassocieerde sterfgevallen heeft ertoe geleid dat artsen ze minder vaak hebben voorgeschreven, waardoor sikkelcelpatiënten minder opties hebben.

De dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, gerandomiseerde studie was de eerste die zulke gouden standaardmethoden gebruikte om het potentieel van cannabis voor pijnverlichting bij mensen met sikkelcelziekte te beoordelen. De cannabis die in de proef werd gebruikt, werd verkregen van het National Institute on Drug Abuse – onderdeel van de National Institutes of Health – en bevatte gelijke delen THC en CBD.

“Pijn zorgt ervoor dat veel mensen zich tot cannabis wenden en is in feite de belangrijkste reden waarom mensen citeren omdat ze cannabis zoeken bij apotheken”, zei Gupta. “We weten niet of alle vormen van cannabisproducten een vergelijkbaar effect zullen hebben op chronische pijn. Verdampte cannabis, die we hebben gebruikt, is mogelijk veiliger dan andere vormen, omdat kleinere hoeveelheden de circulatie van het lichaam bereiken. Deze proef opent de deur voor het testen van verschillende vormen van medicinale cannabis om chronische pijn te behandelen. ”

Drieëntwintig patiënten met aan sikkelcelziekte gerelateerde pijn voltooiden de proef en inhaleerden verdampte cannabis of een verdampte placebo tijdens twee vijfdaagse klinische sessies die ten minste 30 dagen van elkaar werden gescheiden. Hierdoor konden ze optreden als hun eigen controlegroep.

Onderzoekers beoordeelden de pijnniveaus van de deelnemers gedurende de behandelingsperiode en ontdekten dat de effectiviteit van cannabis na verloop van tijd leek te toenemen. Naarmate de onderzoeksperiode van vijf dagen vorderde, meldden proefpersonen dat pijn steeds minder interfereerde met activiteiten, waaronder lopen en slapen, en er was een statistisch significante afname van hoeveel pijn hun humeur beïnvloedde. Hoewel de pijnniveaus over het algemeen lager waren bij patiënten die cannabis kregen dan bij degenen die de placebo kregen, was het verschil niet statistisch significant.

Bronnen: University of California at Irvine

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Groene thee-extract kan het risico op norovirus verminderen
Next Mengsels van bestrijdingsmiddelen Een groter milieuprobleem dan eerder werd gedacht

You might also like

Natuurlijk genezen

11 subtiele schildklierproblemen die u niet mag negeren

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Wetenschap bevestigt kurkuma even effectief als 14 medicijnen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Je gezicht kan je vertellen waarom je ziek bent

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar