*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,
juli 22, 2020 1165 Views

Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,

Cannabis lijkt een veilige en potentieel effectieve behandeling te zijn voor de chronische pijn die mensen met sikkelcelziekte treft, volgens een nieuwe klinische proef onder leiding van de University of California, Irvine-onderzoeker Kalpna Gupta en Dr. Donald Abrams van UC San Francisco. De bevindingen verschijnen in JAMA Network Open.

“Deze proefresultaten tonen aan dat verdampte cannabis over het algemeen veilig lijkt te zijn”, zegt Gupta, hoogleraar geneeskunde aan de faculteit van UCI’s Centre for the Study of Cannabis. “Ze suggereren ook dat sikkelcelpatiënten mogelijk hun pijn met cannabis kunnen verzachten – en dat cannabis de samenleving kan helpen om de volksgezondheidscrisis in verband met opioïden aan te pakken. We hebben natuurlijk nog steeds grotere onderzoeken met meer deelnemers nodig om ons een beter beeld te geven van de voordelen van cannabis voor mensen met chronische pijn. ”

Opioïden zijn momenteel de primaire behandeling voor chronische en acute pijn veroorzaakt door sikkelcelziekte. Maar de toename van met opioïden geassocieerde sterfgevallen heeft ertoe geleid dat artsen ze minder vaak hebben voorgeschreven, waardoor sikkelcelpatiënten minder opties hebben.

De dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, gerandomiseerde studie was de eerste die zulke gouden standaardmethoden gebruikte om het potentieel van cannabis voor pijnverlichting bij mensen met sikkelcelziekte te beoordelen. De cannabis die in de proef werd gebruikt, werd verkregen van het National Institute on Drug Abuse – onderdeel van de National Institutes of Health – en bevatte gelijke delen THC en CBD.

“Pijn zorgt ervoor dat veel mensen zich tot cannabis wenden en is in feite de belangrijkste reden waarom mensen citeren omdat ze cannabis zoeken bij apotheken”, zei Gupta. “We weten niet of alle vormen van cannabisproducten een vergelijkbaar effect zullen hebben op chronische pijn. Verdampte cannabis, die we hebben gebruikt, is mogelijk veiliger dan andere vormen, omdat kleinere hoeveelheden de circulatie van het lichaam bereiken. Deze proef opent de deur voor het testen van verschillende vormen van medicinale cannabis om chronische pijn te behandelen. ”

Drieëntwintig patiënten met aan sikkelcelziekte gerelateerde pijn voltooiden de proef en inhaleerden verdampte cannabis of een verdampte placebo tijdens twee vijfdaagse klinische sessies die ten minste 30 dagen van elkaar werden gescheiden. Hierdoor konden ze optreden als hun eigen controlegroep.

Onderzoekers beoordeelden de pijnniveaus van de deelnemers gedurende de behandelingsperiode en ontdekten dat de effectiviteit van cannabis na verloop van tijd leek te toenemen. Naarmate de onderzoeksperiode van vijf dagen vorderde, meldden proefpersonen dat pijn steeds minder interfereerde met activiteiten, waaronder lopen en slapen, en er was een statistisch significante afname van hoeveel pijn hun humeur beïnvloedde. Hoewel de pijnniveaus over het algemeen lager waren bij patiënten die cannabis kregen dan bij degenen die de placebo kregen, was het verschil niet statistisch significant.

Bronnen: University of California at Irvine

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Groene thee-extract kan het risico op norovirus verminderen
Next Mengsels van bestrijdingsmiddelen Een groter milieuprobleem dan eerder werd gedacht

You might also like

Natuurlijk genezen

Waar doet je knie pijn? Deze eerste controle kan van cruciaal belang zijn om te weten hoe deze te genezen

Kniepijn is een slopende en al te vaak voorkomende aandoening voor miljoenen volwassenen. Volgens het Journal of Bone and Joint Surgery, leefden 4,7 miljoen mannen en vrouwen in de Verenigde

Natuurlijk genezen

Dit zijn 5 gezondere redenen waarom je meer avocado’s zou moeten eten. Wist ik dit maar eerder!

Hoe gezond is avocado precies? De avocado is een uniek fruitsoort. De meeste fruitsoorten bestaan vooral uit koolhydraten, maar avocado is rijk aan gezonde vetten. Vele studies tonen aan dat

Natuurlijk genezen

Gember: 10.000 keer krachtiger dan chemotherapie

Uit een nieuwe studie blijkt dat een bestanddeel van gember tot wel 10.000 keer effectiever kan zijn dan chemotherapie bij de bestrijding van kankerstamcellen. De studie in het tijdschrift PLOS