Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,
juli 22, 2020 1552 Views

Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,

Luister naar dit artikel

Cannabis lijkt een veilige en potentieel effectieve behandeling te zijn voor de chronische pijn die mensen met sikkelcelziekte treft, volgens een nieuwe klinische proef onder leiding van de University of California, Irvine-onderzoeker Kalpna Gupta en Dr. Donald Abrams van UC San Francisco. De bevindingen verschijnen in JAMA Network Open.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Deze proefresultaten tonen aan dat verdampte cannabis over het algemeen veilig lijkt te zijn”, zegt Gupta, hoogleraar geneeskunde aan de faculteit van UCI’s Centre for the Study of Cannabis. “Ze suggereren ook dat sikkelcelpatiënten mogelijk hun pijn met cannabis kunnen verzachten – en dat cannabis de samenleving kan helpen om de volksgezondheidscrisis in verband met opioïden aan te pakken. We hebben natuurlijk nog steeds grotere onderzoeken met meer deelnemers nodig om ons een beter beeld te geven van de voordelen van cannabis voor mensen met chronische pijn. ”

Opioïden zijn momenteel de primaire behandeling voor chronische en acute pijn veroorzaakt door sikkelcelziekte. Maar de toename van met opioïden geassocieerde sterfgevallen heeft ertoe geleid dat artsen ze minder vaak hebben voorgeschreven, waardoor sikkelcelpatiënten minder opties hebben.

De dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, gerandomiseerde studie was de eerste die zulke gouden standaardmethoden gebruikte om het potentieel van cannabis voor pijnverlichting bij mensen met sikkelcelziekte te beoordelen. De cannabis die in de proef werd gebruikt, werd verkregen van het National Institute on Drug Abuse – onderdeel van de National Institutes of Health – en bevatte gelijke delen THC en CBD.

“Pijn zorgt ervoor dat veel mensen zich tot cannabis wenden en is in feite de belangrijkste reden waarom mensen citeren omdat ze cannabis zoeken bij apotheken”, zei Gupta. “We weten niet of alle vormen van cannabisproducten een vergelijkbaar effect zullen hebben op chronische pijn. Verdampte cannabis, die we hebben gebruikt, is mogelijk veiliger dan andere vormen, omdat kleinere hoeveelheden de circulatie van het lichaam bereiken. Deze proef opent de deur voor het testen van verschillende vormen van medicinale cannabis om chronische pijn te behandelen. ”

Drieëntwintig patiënten met aan sikkelcelziekte gerelateerde pijn voltooiden de proef en inhaleerden verdampte cannabis of een verdampte placebo tijdens twee vijfdaagse klinische sessies die ten minste 30 dagen van elkaar werden gescheiden. Hierdoor konden ze optreden als hun eigen controlegroep.

Onderzoekers beoordeelden de pijnniveaus van de deelnemers gedurende de behandelingsperiode en ontdekten dat de effectiviteit van cannabis na verloop van tijd leek te toenemen. Naarmate de onderzoeksperiode van vijf dagen vorderde, meldden proefpersonen dat pijn steeds minder interfereerde met activiteiten, waaronder lopen en slapen, en er was een statistisch significante afname van hoeveel pijn hun humeur beïnvloedde. Hoewel de pijnniveaus over het algemeen lager waren bij patiënten die cannabis kregen dan bij degenen die de placebo kregen, was het verschil niet statistisch significant.

Bronnen: University of California at Irvine

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Groene thee-extract kan het risico op norovirus verminderen
Next Mengsels van bestrijdingsmiddelen Een groter milieuprobleem dan eerder werd gedacht

You might also like

Natuurlijk genezen

10 zelfhulptips om te stoppen met roken

Luister naar dit artikel Hoe weersta je aan de drang om een sigaretje op te steken? Een paar kleine aanpassingen in je levensstijl kunnen je helpen om te stoppen met

Natuurlijk genezen

Gezondheidsvoordelen van bietensap die jij vast niet weet.

Luister naar dit artikel Eeuwenoude tradities. In de Romeinse tijd, gebruikte mensen de bieten al voor de behandeling van constipatie en koorts. De vader van de geneeskunde zelf, Hippocrates, vertelde

Natuurlijk genezen

Spendeer geen cent meer in Pillen voor hoge bloeddruk of slechte cholesterol. Neem dit voor een week

Luister naar dit artikel Veel mensen dealen met een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk als gevolg van hun slechte eetgewoontes. Maar, je moet iets doen, anders wordt uw risico