Groene thee-extract kan het risico op norovirus verminderen
juli 22, 2020 1065 Views

Groene thee-extract kan het risico op norovirus verminderen

Luister naar dit artikel

In een studie doodde een eetbare coating gemaakt met thee-extract het virus en de bacteriën


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het infuseren van bereid voedsel met een eetbare coating die groene thee-extract bevat, kan de kans dat consumenten het zeer besmettelijke norovirus oplopen door besmet voedsel te eten, verkleinen, suggereert nieuw onderzoek.

Norovirus, dat braken en diarree veroorzaakt, maakt jaarlijks naar schatting 48 miljoen mensen alleen al in de Verenigde Staten ziek en veroorzaakt ongeveer 3.000 doden. Het wordt overgedragen van persoon op persoon en door consumptie van besmet water en voedsel.

Veel dingen die we consumeren, bevatten wat in de branche bekend staat als eetbare films: ze kunnen het uiterlijk verbeteren, zoals was die appels glanzend maakt; inhoud bij elkaar houden, zoals plastic medicijncapsules; en voorkomen dat inhoud samen sijpelt door bijvoorbeeld tussen een voorbereide taartbodem en de vulling te worden geplaatst.

“In veel gevallen zit er een eetbare film in een product, maar je bent je er niet van bewust”, zegt Melvin Pascall, hoogleraar voedingswetenschappen en -technologie aan de Ohio State University en senior studie auteur. “We hoeven dat niet op het etiket te zetten omdat het materiaal eetbaar is. Dat is een andere manier waarop we verpakkingen gebruiken – en de consument hoeft het niet te weten. ”

Sommige eetbare films zijn ook verrijkt met antimicrobiële middelen die de groei van organismen die ziekten veroorzaken, zoals E. coli en schimmels, kunnen doden of vertragen.

In deze nieuwe studie, geleid door Pascall, creëerde het toevoegen van groene thee-extract aan een filmvormende stof een veilig te eten barrière die zowel het norovirus als twee soorten bacteriën doodde.

Hoewel de meeste antimicrobiële verpakkingen tot nu toe de nadruk hebben gelegd op het bestrijden van bacteriën, belooft deze bevinding een nieuwer onderzoeksgebied naar het concept van het gebruik van eetbare film om een ​​virus te doden, zei Pascall.

“Norovirus is een moeilijk virus om mee te werken – het is een niet-omhuld virus, het type dat resistenter is tegen ontsmettingsmiddelen en antimicrobiële middelen”, zei hij. “Maar omdat we bezorgd zijn over de volksgezondheid en betrokken zijn geweest bij een aantal door voedsel overgedragen uitbraken, wilden we kijken naar de effecten van groene thee-extract op het norovirus.”

De studie is gepubliceerd in het International Journal of Food Science.

Pascall en zijn team hebben de films gemaakt met een basissubstantie genaamd chitosan, een suiker die voorkomt in het exoskelet van schaaldieren. Chitosan wordt op de markt gebracht als een afslanksupplement en wordt gebruikt in agrarische en medicinale toepassingen, en is uitgebreid bestudeerd als een veilige en gemakkelijk verkrijgbare verbinding voor de ontwikkeling van eetbare films.

Eerdere studies hebben gesuggereerd dat chitosan antimicrobiële eigenschappen heeft. Maar norovirus overschrijdt mogelijk zijn vermogen om bacteriën te bestrijden: in deze studie ontdekten de onderzoekers dat chitosan op zichzelf het virus niet doodde.

Om de effecten van groene thee-extract te testen, hebben de onderzoekers het alleen in water opgelost en toegevoegd aan een op chitosan gebaseerde vloeibare oplossing en gedroogde film. Verscheidene verschillende concentraties van het extract vertoonden effectiviteit tegen noroviruscellen, waarbij het hoogste niveau dat in deze studie werd getest, ze allemaal op een dag doodde.

“We hadden de chitosan zelf getest en het vertoonde niet veel antimicrobiële activiteit tegen het virus”, zei Pascall. “Maar toen we het groene thee-extract aan chitosan toevoegden, zagen we dat de film antivirale eigenschappen had – dus concludeerden we dat de antivirale eigenschappen afkomstig waren van het groene thee-extract.”

De wetenschappers introduceerden ten minste 1 miljoen viruscellen in de oplossing en gedroogde films. Degenen die groene thee-extract bevatten, verminderden de aanwezigheid van viruscellen binnen drie uur. De films met de hoogste concentratie groene thee-extract verminderden het norovirus tot 24 uur na de blootstelling tot niet-detecteerbare niveaus.

Hoewel norovirus de focus van dit werk was, ontdekten de onderzoekers ook dat groene thee-extract E. coli K12 en listeria innocua, surrogaten voor bacteriën die ook door voedsel overgedragen ziekten veroorzaken, binnen 24 uur tot niet-detecteerbare niveaus verlaagde.

In deze studie werd niet vastgesteld hoe het doden plaatsvindt – meestal schakelt een antimicrobiële stof organismen uit op manieren waardoor ze doodgaan of waardoor ze zich niet kunnen voortplanten. De onderzoekers gebruikten noroviruscellen van muizen omdat menselijke noroviruscellen niet goed groeien in een laboratoriumomgeving.

Er is nog veel werk aan de winkel voordat films met groene thee-extracten klaar zijn om op de markt te komen. Een lastig onderdeel van het toevoegen van natuurlijke stoffen aan eetbare verpakkingen is ervoor te zorgen dat er voldoende wordt gebruikt om het microbe-dodende effect te leveren zonder de smaak of geur van het voedsel te veranderen.

“Een hogere concentratie van een natuurlijk antimicrobieel middel kan een grote daling van het doelorganisme veroorzaken, maar verslaat tegelijkertijd het doel van het voedsel door een onaangename smaak of geur toe te voegen,” zei Pascall. “Er is ook de impact van de natuurlijke verbinding op het materiaal zelf – het kan ervoor zorgen dat de film te bros of plakkerig wordt. Dit zijn dingen waar voedingswetenschappers rekening mee moeten houden bij het gebruik van antimicrobiële middelen, vooral die van natuurlijke bronnen. ”

Het is ook te vroeg om te zeggen welke soorten voedsel de beste kandidaten zijn voor antivirale eetbare films gemaakt met groene thee-extract. Het hangt ervan af of het voedsel bijvoorbeeld wordt blootgesteld aan hitte, vocht of zure omstandigheden. Er is ook een kans dat een andere natuurlijke stof het nog beter zou kunnen doen – Pascall doet soortgelijke studies met andere extracten.

Bronnen:

Ohio State University
Journal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kan kaneel de bloedsuikerspiegel onder controle houden bij mensen met prediabetes?
Next Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,

You might also like

Natuurlijk genezen

Een verbinding in granaatappels kan kanker celdood veroorzaken

Luister naar dit artikel De belangstelling voor fruit rijk aan polyfenolen is onlangs toegenomen vanwege hun potentieel om kanker te bestrijden. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research,

Natuurlijk genezen

Waarom middagslaapjes een teken van gezondheid zijn, geen luiheid.

Luister naar dit artikel De meesten van ons hebben meestal geen tijd om ‘s middags een dutje te doen, vanwege de vele huishoudelijke taken, banen, rekeningen en alle andere verantwoordelijkheden

Natuurlijk genezen

Actieve stof in “Dragon’s Blood” -hars onderdrukt schimmelinfecties

Luister naar dit artikel Candida albicans is een schimmel die deel uitmaakt van de natuurlijke microflora van het menselijk lichaam. Het wordt aangetroffen in het maagdarmkanaal, de mond en de