*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Actieve stof in “Dragon’s Blood” -hars onderdrukt schimmelinfecties
juli 4, 2020 410 Views

Actieve stof in “Dragon’s Blood” -hars onderdrukt schimmelinfecties

Candida albicans is een schimmel die deel uitmaakt van de natuurlijke microflora van het menselijk lichaam. Het wordt aangetroffen in het maagdarmkanaal, de mond en de vagina. Onder normale omstandigheden veroorzaakt C. albicans geen problemen of gezondheidsproblemen; als de omgeving waarin het leeft echter verandert op een manier die bevorderlijk is voor de groei van schimmels, kunnen C. albicans ongecontroleerd gaan vermenigvuldigen en een infectie veroorzaken.

C. albicans is de meest voorkomende oorzaak van schimmelinfecties bij mensen. Het wordt vaak geassocieerd met urineweginfecties (UTI), genitale schimmelinfecties en spruw. Orale antischimmelmedicijnen dienen als primaire behandeling voor schimmelinfecties, maar deze medicijnen veroorzaken tal van bijwerkingen. Naast misselijkheid, diarree, buikpijn en haarverlies, kunnen orale antischimmelmiddelen ook een onregelmatige hartslag, ernstige duizeligheid en zelfs een ernstige leveraandoening veroorzaken.

Maar in een recent onderzoek vonden Chinese onderzoekers een veilig en natuurlijk alternatief voor conventionele antischimmelmiddelen die geen van de bovengenoemde bijwerkingen veroorzaken. Loureirin A, een actieve stof die wordt aangetroffen in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), bekend als draconis sanguis (drakenbloed), vertoonde zowel in vitro als in vivo geweldige antischimmel- en biofilm-activiteiten tegen C. albicans.

De onderzoekers bespraken hun bevindingen in een artikel in het Chinese Journal of Natural Medicines.

Dragon’s bloedhars kan worden gebruikt om candidiasis te behandelen

Drakenbloed is een hars – een mengsel van organische verbindingen die door planten worden geproduceerd ter bescherming – die kan worden verkregen uit verschillende planten, zoals die van het geslacht Dracaena (drakenboom). Bekend in TCM als xue jie, wordt drakenbloed gebruikt om schaafwonden, snijwonden, schaafwonden, insectenbeten en huidzweren te behandelen. Het is ook effectief tegen vaginitis en schimmelinfecties en kan diarree stoppen door overmatige watertoevoer naar de darmen te remmen.

Volgens Chinese onderzoekers bevat drakenbloed een flavonoïde, loureirine A genaamd, die kan voorkomen dat schimmels biofilms vormen. Biofilms zijn gemeenschappen van hechtende cellen (microben) die microbiële pathogenen beschermen tegen het immuunsysteem. Biofilms, een veel voorkomend kenmerk van bacteriële en schimmelinfecties, worden geassocieerd met resistentie tegen antimicrobiële stoffen en afweer van de gastheer.

Om de eigenschappen te onderzoeken, besloten de onderzoekers de fungicide en remmende werking van loureirine A in vitro en in vivo te testen. Naast het bepalen van de effecten op de vorming van hyfen – een morfologische verandering die door C. albicans wordt ondernomen en die cruciaal is voor de pathogenese ervan – keken ze ook naar de toxiciteit en de expressie van relevante genen in twee infectiemodellen, namelijk Galleria mellonella (honingraatmot) – C. albicans en Caenorhabditis elegans (nematode) -C. albicans.

De onderzoekers rapporteerden dat loureirine A de vorming van C. albicans biofilms significant remde. Het verminderde ook de hydrofobiciteit van het celoppervlak, waardoor C. albicans zich aan oppervlakken kan hechten en biofilms kan vormen; onderdrukte vorming van hyfen; en de expressie van adhesie-gerelateerde en hypha / biofilm-gerelateerde genen naar beneden gereguleerd.

Bovendien vertoonde loureirine A een lage toxiciteit en verlengde het de overleving van met C. albicans geïnfecteerde G. mellonella en C. elegans.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat loureirine A uit drakenbloed de vorming van biofilm van schimmels remt, dankzij het vermogen om de pathogene eigenschappen van schimmels zoals C. albicans te onderdrukken.

Andere natuurlijke geneesmiddelen die schimmelinfecties kunnen bestrijden

Naast drakenbloed hebben veel natuurlijke producten schimmelwerende eigenschappen die zijn getest en bewezen door wetenschappelijke studies. In feite produceren de meeste kruiden en specerijen in een moderne voorraadkast essentiële oliën die schimmelinfecties effectief kunnen bestrijden. Hier zijn een paar voorbeelden:

Tijm
Kaneel
Oregano
Kruidnagel
Munt
Citroengras
Pepermunt

Andere essentiële oliën die afkomstig zijn van oneetbare kruiden, zoals citronella, geranium, eucalyptus en theeboom, zijn ook effectieve natuurlijke antischimmelmiddelen. Om huidinfecties aan te pakken, kiest u twee of drie essentiële oliën uit de bovenstaande lijst en mengt u twee tot drie druppels van elk met 20 druppels dragerolie zoals extra vierge kokosolie of extra vierge olijfolie. Breng tweemaal of driemaal per dag aan op het getroffen gebied voor het beste resultaat.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Artsen in India herontdekken de 4000-jarige geschiedenis van kokosolie in de natuurlijke geneeskunde, inclusief het vernietigen van virussen
Next Studie: De kalmerende effecten van de veestokplant kunnen manisch gedrag helpen beheersen

About author

You might also like