*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Studie: De kalmerende effecten van de veestokplant kunnen manisch gedrag helpen beheersen
juli 4, 2020 376 Views

Studie: De kalmerende effecten van de veestokplant kunnen manisch gedrag helpen beheersen

De veestokplant, wetenschappelijk bekend als Carpolobia lutea, is een kleine boom of struik afkomstig uit de tropische regio’s van West-Afrika. Het wordt af en toe gekweekt vanwege zijn eetbare bladeren, die door de lokale bevolking als groente worden gegeten. Het hout wordt ook als nuttig beschouwd vanwege de duurzaamheid, ontvlambaarheid en weerstand tegen termieten. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van huisstijlen, wandelstokken, handvatten voor gereedschap, huishoudelijke artikelen en zaklampen.

De bladeren, wortels en stengelschors van de veestokplant worden ook voor medicinale doeleinden gebruikt. Rijk aan bioactieve verbindingen, zoals flavonoïden, alkaloïden, hartglycosiden, terpenen en saponinen, wordt de stekplant erkend met krachtige ontstekingsremmende, antimicrobiële, anti-artritische, anti-diarree en anti-nociceptieve eigenschappen. Het wortel-extract is ook een krachtig afrodisiacum dat de productie van reproductieve hormonen kan verhogen.

In een recent onderzoek vonden onderzoekers uit Nigeria en Oeganda een ander gebruik voor de veestokplant. Ze meldden dat het ethanol-extract dat uit de wortels wordt verkregen, de hersenactiviteit kan beïnvloeden en de bewegingsactiviteit en het verkennend gedrag bij muizen kan verminderen. De onderzoekers bespraken hun bevindingen in een artikel dat verscheen in The Journal of Phytopharmacology.

Veestokwortelextract heeft een kalmerend effect

Volgens de onderzoekers wordt de veestokplant veel gebruikt als alternatief medicijn voor verschillende ziekten, vooral in West-Afrika.

Om de biologische eigenschappen van de veestokplant te onderzoeken, gebruikten de onderzoekers het open veldlabyrint en een licht-donkere overgangskist en observeerden ze het gedrag van 30 mannelijke Zwitserse muizen. Ze verdeelden de muizen in drie groepen:

Groep I (controlegroep) – krijgt 0,9 procent normale zoutoplossing
Groep II – gegeven 200 mg / kg lichaamsgewicht veestok ethanolisch wortel extract
Groep III – gegeven 400 mg / kg lichaamsgewicht veestok ethanolisch wortel extract
De onderzoekers dienden het extract vijf minuten voordat de dieren in de experimentele doolhoven werden geïntroduceerd via orale sondevoeding toe.

De onderzoekers rapporteerden dat het aantal lijnkruisen, frequentie van opfok, wandactiviteit en centrale vierkante ingangen na behandeling dosisafhankelijk afnam in groepen II en III. Ze zagen ook een overeenkomstige toename in de frequentie en duur van het vriesgedrag in de met extract behandelde groepen.

De onderzoekers zeiden dat deze gedragsveranderingen impliceren dat het extract de locomotorische activiteit en verkennend gedrag bij muizen kan verminderen, wat sedatieve eigenschappen suggereert. Deze eigenschappen kunnen nuttig zijn voor het beheersen van manisch gedrag bij mensen.

De onderzoekers schreven het kalmerende effect van het veestok-extract op muizen toe aan het vermogen om de activiteit van de amygdala, het hersengebied dat emoties, herinneringen en motivatie verwerkt, te verminderen.

Andere medicinale planten met kalmerende eigenschappen

Psychische stoornissen, zoals angst of bipolaire stoornis, worden meestal behandeld met sedativa, een soort voorgeschreven medicatie die de hersenactiviteit vertraagt ​​om rust te produceren en slaap te veroorzaken. Hoewel het grotendeels nuttig is, kan het gebruik van kalmerende medicijnen leiden tot afhankelijkheid of verslaving. Onderzoek suggereert ook dat ze ongewenste bijwerkingen veroorzaken, zoals:

Sufheid, duizeligheid en verwarring
Problemen met beweging en geheugen
Vertraagde hartslag en ademhaling
Verhoogd risico op vallen en letsel
Verergering van depressie en angstsymptomen
Verminderde aandacht en beoordelingsvermogen
Stemmingswisselingen en ongepast gedrag
Risico op afhankelijkheid en verslaving

Aan de andere kant zijn er medicinale planten die net zo goed werken als moderne kalmerende middelen zonder ernstige bijwerkingen te veroorzaken. Hier zijn enkele voorbeelden van kalmerende kruiden waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze veilige en effectieve natuurlijke kalmerende middelen zijn:

Starflower (Borage officinalis)
Engelse lavendel (Lavandula angustifolia)
Valeriaan (Valeriana officinalis)
Saffraankrokus (Crocus sativus)
Citroenmelisse (Melissa officinalis)
Sint-janskruid (Hypericum perforatum)
Paarse passiebloem (Passiflora incarnata)
Gewone hop (Humulus lupulus)
Medicinale planten zijn betrouwbare remedies voor verschillende ziekten. Naast dat ze van nature gezegend zijn met medicinale componenten, beloven planten ook verlichting zonder de gezondheid te schaden.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Actieve stof in "Dragon’s Blood" -hars onderdrukt schimmelinfecties
Next Canada wordt de eerste G20-natie die handel in haaienvinnen verbiedt

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Jouw oorsmeer kan je tonen hoe gezond of ziek je bent. Wat voor kleur heeft die van jou?

Zoals geldt voor de meeste lichaamsvloeistoffen, is oorsmeer nou niet bepaald een nonchalant gespreksonderwerp. Maar het feit is dat dit plakkerige goedje erg belangrijk is voor ons lichaam en ons

Natuurlijk genezen

Guave bladeren zijn geweldig en helpen tegen haaruitval!

Haarverlies is een veelvoorkomend probleem voor veel mannen en vrouwen, het is moeilijk te behandelen, veel behandelingen die je zal proberen zullen niet werken. Wij hebben een geweldig natuurmiddel ontdekt

Natuurlijk genezen

Dit zegt de kleur van je urine over je gezondheid!

Het is je vast wel eens opgevallen dat je urine een licht roze kleur heeft als je bietjes hebt gegeten. Als je dit niet weet kan je nog best schrikken.