Studie: De kalmerende effecten van de veestokplant kunnen manisch gedrag helpen beheersen
juli 4, 2020 1189 Views

Studie: De kalmerende effecten van de veestokplant kunnen manisch gedrag helpen beheersen

Luister naar dit artikel

De veestokplant, wetenschappelijk bekend als Carpolobia lutea, is een kleine boom of struik afkomstig uit de tropische regio’s van West-Afrika. Het wordt af en toe gekweekt vanwege zijn eetbare bladeren, die door de lokale bevolking als groente worden gegeten. Het hout wordt ook als nuttig beschouwd vanwege de duurzaamheid, ontvlambaarheid en weerstand tegen termieten. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van huisstijlen, wandelstokken, handvatten voor gereedschap, huishoudelijke artikelen en zaklampen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De bladeren, wortels en stengelschors van de veestokplant worden ook voor medicinale doeleinden gebruikt. Rijk aan bioactieve verbindingen, zoals flavonoïden, alkaloïden, hartglycosiden, terpenen en saponinen, wordt de stekplant erkend met krachtige ontstekingsremmende, antimicrobiële, anti-artritische, anti-diarree en anti-nociceptieve eigenschappen. Het wortel-extract is ook een krachtig afrodisiacum dat de productie van reproductieve hormonen kan verhogen.

In een recent onderzoek vonden onderzoekers uit Nigeria en Oeganda een ander gebruik voor de veestokplant. Ze meldden dat het ethanol-extract dat uit de wortels wordt verkregen, de hersenactiviteit kan beïnvloeden en de bewegingsactiviteit en het verkennend gedrag bij muizen kan verminderen. De onderzoekers bespraken hun bevindingen in een artikel dat verscheen in The Journal of Phytopharmacology.

Veestokwortelextract heeft een kalmerend effect

Volgens de onderzoekers wordt de veestokplant veel gebruikt als alternatief medicijn voor verschillende ziekten, vooral in West-Afrika.

Om de biologische eigenschappen van de veestokplant te onderzoeken, gebruikten de onderzoekers het open veldlabyrint en een licht-donkere overgangskist en observeerden ze het gedrag van 30 mannelijke Zwitserse muizen. Ze verdeelden de muizen in drie groepen:

Groep I (controlegroep) – krijgt 0,9 procent normale zoutoplossing
Groep II – gegeven 200 mg / kg lichaamsgewicht veestok ethanolisch wortel extract
Groep III – gegeven 400 mg / kg lichaamsgewicht veestok ethanolisch wortel extract
De onderzoekers dienden het extract vijf minuten voordat de dieren in de experimentele doolhoven werden geïntroduceerd via orale sondevoeding toe.

De onderzoekers rapporteerden dat het aantal lijnkruisen, frequentie van opfok, wandactiviteit en centrale vierkante ingangen na behandeling dosisafhankelijk afnam in groepen II en III. Ze zagen ook een overeenkomstige toename in de frequentie en duur van het vriesgedrag in de met extract behandelde groepen.

De onderzoekers zeiden dat deze gedragsveranderingen impliceren dat het extract de locomotorische activiteit en verkennend gedrag bij muizen kan verminderen, wat sedatieve eigenschappen suggereert. Deze eigenschappen kunnen nuttig zijn voor het beheersen van manisch gedrag bij mensen.

De onderzoekers schreven het kalmerende effect van het veestok-extract op muizen toe aan het vermogen om de activiteit van de amygdala, het hersengebied dat emoties, herinneringen en motivatie verwerkt, te verminderen.

Andere medicinale planten met kalmerende eigenschappen

Psychische stoornissen, zoals angst of bipolaire stoornis, worden meestal behandeld met sedativa, een soort voorgeschreven medicatie die de hersenactiviteit vertraagt ​​om rust te produceren en slaap te veroorzaken. Hoewel het grotendeels nuttig is, kan het gebruik van kalmerende medicijnen leiden tot afhankelijkheid of verslaving. Onderzoek suggereert ook dat ze ongewenste bijwerkingen veroorzaken, zoals:

Sufheid, duizeligheid en verwarring
Problemen met beweging en geheugen
Vertraagde hartslag en ademhaling
Verhoogd risico op vallen en letsel
Verergering van depressie en angstsymptomen
Verminderde aandacht en beoordelingsvermogen
Stemmingswisselingen en ongepast gedrag
Risico op afhankelijkheid en verslaving

Aan de andere kant zijn er medicinale planten die net zo goed werken als moderne kalmerende middelen zonder ernstige bijwerkingen te veroorzaken. Hier zijn enkele voorbeelden van kalmerende kruiden waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze veilige en effectieve natuurlijke kalmerende middelen zijn:

Starflower (Borage officinalis)
Engelse lavendel (Lavandula angustifolia)
Valeriaan (Valeriana officinalis)
Saffraankrokus (Crocus sativus)
Citroenmelisse (Melissa officinalis)
Sint-janskruid (Hypericum perforatum)
Paarse passiebloem (Passiflora incarnata)
Gewone hop (Humulus lupulus)
Medicinale planten zijn betrouwbare remedies voor verschillende ziekten. Naast dat ze van nature gezegend zijn met medicinale componenten, beloven planten ook verlichting zonder de gezondheid te schaden.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Actieve stof in "Dragon’s Blood" -hars onderdrukt schimmelinfecties
Next Canada wordt de eerste G20-natie die handel in haaienvinnen verbiedt

You might also like

Natuurlijk genezen

Hij raspt altijd de pit van een avocado om DEZE bijzondere reden!

Luister naar dit artikel Een avocado is heerlijk en ook nog eens gezond! Je kunt er guacamole van maken, door een smoothie heen doen of gewoon lekker uitlepelen met peper

Natuurlijk genezen

Ze wrijft een bananenschil over haar gezicht en DIT gebeurt er met haar PUISTEN!

Luister naar dit artikel Acne is veelvoorkomend en wordt veroorzaakt door bacteriën, verstopte poriën en dode huidcellen, samen met de productie van olie. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of

Natuurlijk genezen

DIT is de reden dat pittig eten zo gezond voor je is!

Luister naar dit artikel Pittig eten is misschien niet zo razend populair, maar in landen als Indonesië eten ze haast niets anders. Je hebt veel verschillende niveau’s, Indiaas eten, Mexicaans