*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Canada wordt de eerste G20-natie die handel in haaienvinnen verbiedt
juli 4, 2020 776 Views

Canada wordt de eerste G20-natie die handel in haaienvinnen verbiedt

Dierenrechtenactivisten en milieuactivisten werken hard om dieren te beschermen en voeren voortdurend campagnes om mensen bewust te maken van de wrede praktijken waaraan mensen ze vaak onderwerpen.

Vorig jaar besloot de grootste importeur van haaienvinnen buiten Azië, Canada, om een ​​einde te maken aan hun import en export. In juni 2019 werd het het eerste G20-land dat hun import en export verbood, en de wet genaamd “The new Fisheries Act”, omvat ook richtlijnen voor het herstel van uitgeputte vispopulaties. De wet kan de wereldwijde handel in haaien drastisch veranderen. In 2018 werden meer dan 148.241 kg haaienvinnen geïmporteerd in Canada, wat ongeveer 2,4 miljoen dollar kostte.

Ze worden meestal toegevoegd aan een luxe soep die in Aziatische culturen als een delicatesse wordt beschouwd.

De Canadese regering meldde dat in 2017 de gezonde visbestanden het laagst waren sinds 2011. Ze ontdekten dat 35 procent van hen gezond was, 14 procent in de voorzichtige zone en 10 procent in kritieke toestand.

Senator Michael MacDonald zei:

‘Dit is slechts een stap vooruit; het is niet het einde, maar het is een belangrijke en zendt een signaal naar de wereld dat deze praktijk verkeerd is, moet worden gestopt, en Canada zal niet meer deelnemen aan de import van deze vinnen. ”

Josh Laughren, uitvoerend directeur van Oceana Canada, een particuliere natuurbeschermingsgroep die lobbyde voor de wetgeving, verklaarde dat de handhaving van het verbod het succes of falen van het verbod zou bepalen.

“We zijn niet de grootste speler, maar we zijn een speler. Het wetsvoorstel is op zichzelf al zinvol in termen van de handel in haaienvinnen, maar leidt hopelijk ook naar de weg voor andere landen om dit voorbeeld te volgen.

Bij alle wetten is de manier waarop ze worden geïmplementeerd van belang, maar het lijdt geen twijfel dat dit het potentieel kan veranderen voor hoe we de oceanen van Canada beheren. ”

De campagne van Oceana genereerde meer dan 300.000 handtekeningen voor petities en duizenden e-mails en telefoontjes naar parlementsleden, waarin ze werden aangespoord de haaien te beschermen.

De industrie werd voornamelijk ondersteund door de zware invoer via Canada, hoewel de visserij op haaien sinds 1994 in de hele regio illegaal is.

Vóór deze wet hebben 19 Canadese gemeenten al haaienvinnen verboden. Soortgelijke wetten bestaan ​​ook in de Europese Unie, terwijl in veel staten van de VS haaienvinnen legaal zijn.

Dierenrechtenactivisten leggen uit dat de barbaarse praktijk de populatie haaien ernstig bedreigt. Naar schatting worden jaarlijks ongeveer 100 miljoen haaien gedood. Hun vinnen worden verwijderd terwijl ze nog leven, en het dier wordt vervolgens terug in het water gegooid om te lijden totdat het sterft.

Jonathan Wilkinson, de minister van Visserij, Oceanen en de Canadese kustwacht, zei:

“Het ontvinnen van haaien is zonder twijfel een destructieve praktijk, die bijdraagt ​​aan de wereldwijde achteruitgang van haaien en vormt een voortdurende bedreiging voor de ecosystemen in de oceaan.

De aangekondigde nieuwe acties zijn een duidelijk voorbeeld van Canadees leiderschap op het gebied van het behoud van ons oceaanmilieu. ”

Bronnen:

www.bbc.com
inews.co.uk
oceana.org

Previous Studie: De kalmerende effecten van de veestokplant kunnen manisch gedrag helpen beheersen
Next De verrassende gezondheidsvoordelen van Camu Camu-bessen

You might also like

Algemeen

Deze ziektes worden allemaal veroorzaakt door magnetrons – en je hebt ze waarschijnlijk genegeerd

Magnetronovens worden verondersteld de oorzaak te zijn van een groot aantal ziekten. Als jij een magnetron in huis hebt, moet je dit artikel aandachtig lezen. Magnetrons pulseren elektromagnetische golven door

Algemeen

Hoe bereid je je voor op een operatie?

Als je binnenkort een operatie moet ondergaan, dan kun je je daar gespannen over voelen. Een goede voorbereiding kan wat van die spanning wegnemen. Hier lees je wat je kunt

Algemeen

Belgische wetenschappers: luchtvervuiling dringt door tot in de baarmoeder

Mogelijk is luchtvervuiling schadelijk voor het ongeboren kind. Wetenschappers hebben aangetoond dat roetdeeltjes doordringen tot in de baarmoeder. “We weten dat luchtverontreiniging schadelijk is en dat roet kankerverwekkend kan zijn”, zegt