Canada wordt de eerste G20-natie die handel in haaienvinnen verbiedt
juli 4, 2020 1311 Views

Canada wordt de eerste G20-natie die handel in haaienvinnen verbiedt

Luister naar dit artikel

Dierenrechtenactivisten en milieuactivisten werken hard om dieren te beschermen en voeren voortdurend campagnes om mensen bewust te maken van de wrede praktijken waaraan mensen ze vaak onderwerpen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vorig jaar besloot de grootste importeur van haaienvinnen buiten Azië, Canada, om een ​​einde te maken aan hun import en export. In juni 2019 werd het het eerste G20-land dat hun import en export verbood, en de wet genaamd “The new Fisheries Act”, omvat ook richtlijnen voor het herstel van uitgeputte vispopulaties. De wet kan de wereldwijde handel in haaien drastisch veranderen. In 2018 werden meer dan 148.241 kg haaienvinnen geïmporteerd in Canada, wat ongeveer 2,4 miljoen dollar kostte.

Ze worden meestal toegevoegd aan een luxe soep die in Aziatische culturen als een delicatesse wordt beschouwd.

De Canadese regering meldde dat in 2017 de gezonde visbestanden het laagst waren sinds 2011. Ze ontdekten dat 35 procent van hen gezond was, 14 procent in de voorzichtige zone en 10 procent in kritieke toestand.

Senator Michael MacDonald zei:

‘Dit is slechts een stap vooruit; het is niet het einde, maar het is een belangrijke en zendt een signaal naar de wereld dat deze praktijk verkeerd is, moet worden gestopt, en Canada zal niet meer deelnemen aan de import van deze vinnen. ”

Josh Laughren, uitvoerend directeur van Oceana Canada, een particuliere natuurbeschermingsgroep die lobbyde voor de wetgeving, verklaarde dat de handhaving van het verbod het succes of falen van het verbod zou bepalen.

“We zijn niet de grootste speler, maar we zijn een speler. Het wetsvoorstel is op zichzelf al zinvol in termen van de handel in haaienvinnen, maar leidt hopelijk ook naar de weg voor andere landen om dit voorbeeld te volgen.

Bij alle wetten is de manier waarop ze worden geïmplementeerd van belang, maar het lijdt geen twijfel dat dit het potentieel kan veranderen voor hoe we de oceanen van Canada beheren. ”

De campagne van Oceana genereerde meer dan 300.000 handtekeningen voor petities en duizenden e-mails en telefoontjes naar parlementsleden, waarin ze werden aangespoord de haaien te beschermen.

De industrie werd voornamelijk ondersteund door de zware invoer via Canada, hoewel de visserij op haaien sinds 1994 in de hele regio illegaal is.

Vóór deze wet hebben 19 Canadese gemeenten al haaienvinnen verboden. Soortgelijke wetten bestaan ​​ook in de Europese Unie, terwijl in veel staten van de VS haaienvinnen legaal zijn.

Dierenrechtenactivisten leggen uit dat de barbaarse praktijk de populatie haaien ernstig bedreigt. Naar schatting worden jaarlijks ongeveer 100 miljoen haaien gedood. Hun vinnen worden verwijderd terwijl ze nog leven, en het dier wordt vervolgens terug in het water gegooid om te lijden totdat het sterft.

Jonathan Wilkinson, de minister van Visserij, Oceanen en de Canadese kustwacht, zei:

“Het ontvinnen van haaien is zonder twijfel een destructieve praktijk, die bijdraagt ​​aan de wereldwijde achteruitgang van haaien en vormt een voortdurende bedreiging voor de ecosystemen in de oceaan.

De aangekondigde nieuwe acties zijn een duidelijk voorbeeld van Canadees leiderschap op het gebied van het behoud van ons oceaanmilieu. ”

Bronnen:

www.bbc.com
inews.co.uk
oceana.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Studie: De kalmerende effecten van de veestokplant kunnen manisch gedrag helpen beheersen
Next De verrassende gezondheidsvoordelen van Camu Camu-bessen

You might also like

Algemeen

5 redenen waarom u elke dag een hele avocado moet eten

Luister naar dit artikel Avocado’s zijn super lekker. Welnu, we weten dat sommigen van jullie hun smaak of romigheid niet waarderen. In dit artikel geven we u enkele redenen om

Algemeen

Teveel knoflook gegeten? Zo ga je een knoflookadem tegen!

Luister naar dit artikel De lekkerste gerechten zijn misschien wel degene die heel veel teentjes knoflook bevatten. Het liefste stoppen we overal veel knoflook in, maar helaas is onze omgeving

Artikelen

Gezondheid, de klok en de klepel !

Luister naar dit artikel Als chronisch zieke krijg ik vaak te maken met doktoren en diëtisten. Sommige doktoren hebben de moedermelk nog in de snorharen zitten en andere doktoren doen