De verrassende gezondheidsvoordelen van Camu Camu-bessen
juli 4, 2020 1594 Views

De verrassende gezondheidsvoordelen van Camu Camu-bessen

Luister naar dit artikel

Camu camu-bessen zijn niet algemeen bekend, maar misschien zouden ze dat wel moeten zijn! Deze kleine bes heeft veel vermeende gezondheidsvoordelen en is verkrijgbaar in verschillende vormen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Inheems in het Amazone-regenwoud, camu camu of Myrciaria dubia, is een zure bes, vergelijkbaar met de kers in kleur. Verse camu camu-bessen hebben de neiging erg scherp van smaak te zijn, en daarom worden ze vaak in supplementvorm gevonden als poeders, pillen of als sap.

GEZONDHEIDSVOORDELEN

Camu camu wordt ook beschouwd als een superfood, voornamelijk vanwege het hoge gehalte aan bepaalde voedingsstoffen en krachtige plantaardige stoffen, waaronder vitamine C. Volgens James Duke, Ph.D., heeft camu camu zelfs het hoogste vitamine C-gehalte in de wereld.

Vitamine C is een krachtig wapen voor je immuunsysteem tijdens het verkoudheid en griepseizoen. De normale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 60 mg vitamine C per persoon per dag. Bovendien is het moeilijk om een ​​overdosis te krijgen van vitamine C, omdat het een in water oplosbare vitamine is. Dit betekent dat een teveel aan niet-benutte stofwisseling in het lichaam wordt uitgescheiden in de urine.

Vitamine C helpt je immuunsysteem te versterken en is nodig voor de vorming van collageen, een eiwit dat je huid, botten en spieren ondersteunt. Bovendien werkt vitamine C als een krachtige antioxidant en beschermt het je cellen tegen onstabiele moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Hoewel vrije radicalen een normaal bijproduct zijn van de cellulaire functie, kunnen er te veel worden gevormd als gevolg van stress, slechte voeding en blootstelling aan vervuiling. Wanneer vrije radicalen het aantal antioxidanten in uw lichaam overtreffen, leidt dit tot een aandoening die oxidatieve stress wordt genoemd en die in verband is gebracht met chronische aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en kanker.

Naast een super dosis vitamine C heeft camu camu ook indrukwekkende antioxiderende eigenschappen. Antioxidanten zijn stoffen die je cellen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Overtollige vrije radicalen in uw lichaam kunnen na verloop van tijd leiden tot chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen en kanker. Deze antioxidanten kunnen nuttig zijn voor degenen die roken (en als je rookt, zou je moeten proberen te stoppen). Roken veroorzaakt overmatige hoeveelheden vrije radicalen, wat leidt tot oxidatieve stress. Maar er is goed nieuws! In een onderzoek van 1 week bij 20 mannelijke rokers hadden degenen die dagelijks 0,3 kopjes (70 ml) camu camu-sap met 1050 mg vitamine C dronken, significant verminderde oxidatieve stress en ontstekingsmarkers zoals C-reactief proteïne (CRP). De placebogroep vertoonde helemaal geen veranderingen!

Camu camu kan ook ontstekingen bestrijden. Chronische ontstekingen zijn voor zoveel westerlingen een groot probleem geworden, omdat de voeding de afgelopen eeuw voortdurend is verslechterd. Chronische ontsteking heeft een negatieve invloed op de gezondheid van uw cellen en is in verband gebracht met aandoeningen zoals kanker, hartaandoeningen en auto-immuunziekten. Een ingrediënt in camu camu fruitpulp kan echter helpen. De pulp bevat ellaginezuur, een antioxidant waarvan is aangetoond dat het het ontstekingsremmende enzym aldose-reductase remt.

Hoewel wetenschappelijk onderzoek beperkt is, zijn er een paar andere mogelijke voordelen van camu camu:

1. verminderd gewicht. Dierstudies geven aan dat de bes het lichaamsgewicht kan verminderen door het aantal verbrande calorieën te verhogen en de darmbacteriën positief te veranderen.

2. Verbeterde bloedsuikerspiegel. Onderzoek bij 23 gezonde mensen toonde aan dat camu camu de piek in de bloedsuikerspiegel kan minimaliseren na het eten van een koolhydraatrijke maaltijd.

3. antimicrobiële eigenschappen. In een reageerbuisstudie verminderden de schil en zaden van camu camu de bacteriegroei van de potentieel schadelijke bacteriën Escherichia coli en Streptococcus mutans.

4. gezondere bloeddruk. Uit reageerbuis- en humane studies is gebleken dat de bes de bloeddruk kan helpen verlagen door de verwijding van bloedvaten te bevorderen.

HOE CAMU CAMU TE GEBRUIKEN

Camu camu is erg zuur en de meesten vinden het daarom alleen al onaangenaam. In plaats daarvan vind je camu camu in de vorm van pulp, puree en sappen die vaak worden gezoet om de smaak te verbeteren.

Toch is de bes het populairst in poedervorm. Dit is logisch, omdat het water wordt verwijderd, waardoor de concentratie van camu camu hoger wordt en de houdbaarheid wordt verlengd.

Camu camu-poeder kan gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies, haver, muesli, yoghurt en saladedressings. Het combineren met andere smaken zal de zure smaak maskeren en het camu camu-poeder smakelijker maken.

Bronnen:

Ready Nutrition

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Canada wordt de eerste G20-natie die handel in haaienvinnen verbiedt
Next Texas Doctor keert symptomen van coronavirus om in 100% van de gevallen met goedkope behandeling

You might also like

Natuurlijk genezen

Door dit eigen gemaakte drankje te drinken worden je botten versterkt

Luister naar dit artikel Naast je vitale organen, is het skelet je kostbaarste bezit. Hier sta je normaal nooit bij stil, maar zonder skelet kun je onmogelijk leven. Tenminste niet

Natuurlijk genezen

Zelfgemaakte hoest en longontsteking Recept: krachtiger dan welke hoestsiroop dan ook en het werkt sneller

Luister naar dit artikel Gedurende vele jaren is Dextromethorfan (DXM) gebruikt als het actieve bestanddeel in hoestgeneesmiddelen. Veel mensen gebruiken vaak de over de toonbank geneesmiddelen die DXM bevatten, zonder

Natuurlijk genezen

Kan nardus worden gebruikt om PMS te behandelen?

Luister naar dit artikel Premenstrueel syndroom (PMS) veroorzaakt symptomen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn en vermoeidheid – die alle meer dan 90 procent van de menstruerende vrouwen elke maand