*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Kan nardus worden gebruikt om PMS te behandelen?
mei 6, 2019 2688 Views

Kan nardus worden gebruikt om PMS te behandelen?

Premenstrueel syndroom (PMS) veroorzaakt symptomen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn en vermoeidheid – die alle meer dan 90 procent van de menstruerende vrouwen elke maand treffen. Gelukkig zijn er natuurlijke remedies om deze maandelijkse symptomen te verlichten. Recent onderzoek suggereert 15 dagen vóór je menstruatie nardus (Nardostachys jatamansi) supplementen te nemen. Uit de studie bleek dat deze natuurlijke remedie de ernst van PMS-symptomen leek te verminderen.

Gepubliceerd in het Journal of Herbal Medicine, heeft de studie gekeken naar de werkzaamheid en veiligheid van nardus in het verminderen van PMS-symptomen. De onderzoekers van het onderzoek, die uit India kwamen, evalueerden de werkzaamheid en veiligheid van nardus in het verminderen van PMS-symptomen bij vrouwen.

Voor de studie rekruteerden de Indiase onderzoekers 60 vrouwen tussen de 18 en 45 jaar. De deelnemers werden willekeurig toegewezen om ofwel vier gram (g) nardus ofwel placebo 15 dagen vóór de menstruatie voor twee opeenvolgende menstruatiecycli te nemen. De Indiase onderzoekers beoordeelden de ernst van de symptomen van PMS met verschillende schalen, zoals premenstrual tension syndrome waarderingsscore (PMTS-O), premenstrual tension syndrome self-rating scale (PMTS-SR) en visuele analoge schaal (VAS). Ze voerden ook een follow-up uit met de deelnemers een maand na de laatste behandeling.

Na twee maanden behandeling ontdekten de onderzoekers dat nardus suppletie de ernst van PMS-symptomen aanzienlijk verminderde. Deelnemers die een behandeling met nardus kregen, vertoonden ook een significante reductie in alle VAS-domeinen, afgezien van het zwellen van ledematen. Deze bevindingen suggereren dat het gebruik van nardus veilig en effectief is voor het verbeteren van de symptomen van PMS.

Naast het nemen van nardus-supplementen, kan het maken van gezonde veranderingen in de levensstijl de symptomen van PMS verlichten. Veel water drinken, meer fruit en groenten eten en minder alcohol, cafeïne, zout en suiker binnenkrijgen, minstens acht uur per nacht slapen en lichamelijk actief zijn, kan helpen. Je kunt ook proberen supplementen te nemen, zoals vitamine D, foliumzuur, vitamine B6, calcium en magnesium om krampen en stemmingswisselingen te verminderen.

De etherische olie van nardusplant

Afgezien van het nemen van nardus als een supplement, kan een essentiële olie uit de plant worden gewonnen. Nardus etherische olie kan worden gebruikt als een:

Deodorant: Nardus essentiële olie heeft een sterke, aardachtige geur. Het heeft ook antibacteriële eigenschappen, daarom wordt het ook als deodorant gebruikt.

Immuunsysteemversterker: Etherische olie van een soort helpt ook het immuunsysteem te versterken en helpt het lichaam tegen ziektes te beschermen.

Behandeling voor schimmelinfecties: Nardus-etherische olie heeft schimmeldodende eigenschappen. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties op de huid en in het lichaam, zoals dermatitis, jeuk, voedselvergiftiging door een schimmel en psoriasis.

Behandeling voor bacteriële infecties: de essentiële olie kan ook worden gebruikt om huidproblemen te behandelen die worden veroorzaakt door de infectie van de bacteriën. Het voorkomt bacteriegroei en behandelt deze, en voorkomt bacteriële infecties in de urineblaas, urethra en nier en voetschimmel. Het kan ook worden toegepast op kleine wonden en snijwonden om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Oplossing voor stress, angst en depressie: er wordt verondersteld dat etherische olie van een soort een gunstig effect heeft op de geestelijke gezondheid. Het heeft een kalmerend effect op lichaam en geest dat stress, angst en depressie verlicht. Het kan ook worden gebruikt om de slaap te verbeteren.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen
Next Vier trucs voor het reinigen van smerige muren

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

De gezondheidsvoordelen van groene thee

Je weet dat groene thee veel voordelen biedt voor ons en onze gezondheid. Chinezen kenden de gezondheidsvoordelen van groene thee al lang geleden en ze gebruiken groene thee om alles

Natuurlijk genezen

Je lichaam weet wanneer nierfalen op de loer ligt. Op DEZE manieren waarschuwt het lichaam je

Je nieren spelen een belangrijke rol voor je lichaam. Als ze uitvallen kan dat serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid. Mocht dit gebeuren, zal je lichaam je van te voren

Natuurlijk genezen

De gezondheid van het hart natuurlijk verbeteren met Dr. Jack Wolfson

Op de NaturalHealth365 Podcast praat Jonathan Landsman met Dr.Jack Wolfson, gecertificeerd cardioloog, auteur van de # 1 Amazon-bestseller, The Paleo Cardiologist: The Natural Way to Heart Health, en vijfvoudig winnaar