Kan nardus worden gebruikt om PMS te behandelen?
mei 6, 2019 3515 Views

Kan nardus worden gebruikt om PMS te behandelen?

Luister naar dit artikel

Premenstrueel syndroom (PMS) veroorzaakt symptomen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn en vermoeidheid – die alle meer dan 90 procent van de menstruerende vrouwen elke maand treffen. Gelukkig zijn er natuurlijke remedies om deze maandelijkse symptomen te verlichten. Recent onderzoek suggereert 15 dagen vóór je menstruatie nardus (Nardostachys jatamansi) supplementen te nemen. Uit de studie bleek dat deze natuurlijke remedie de ernst van PMS-symptomen leek te verminderen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gepubliceerd in het Journal of Herbal Medicine, heeft de studie gekeken naar de werkzaamheid en veiligheid van nardus in het verminderen van PMS-symptomen. De onderzoekers van het onderzoek, die uit India kwamen, evalueerden de werkzaamheid en veiligheid van nardus in het verminderen van PMS-symptomen bij vrouwen.

Voor de studie rekruteerden de Indiase onderzoekers 60 vrouwen tussen de 18 en 45 jaar. De deelnemers werden willekeurig toegewezen om ofwel vier gram (g) nardus ofwel placebo 15 dagen vóór de menstruatie voor twee opeenvolgende menstruatiecycli te nemen. De Indiase onderzoekers beoordeelden de ernst van de symptomen van PMS met verschillende schalen, zoals premenstrual tension syndrome waarderingsscore (PMTS-O), premenstrual tension syndrome self-rating scale (PMTS-SR) en visuele analoge schaal (VAS). Ze voerden ook een follow-up uit met de deelnemers een maand na de laatste behandeling.

Na twee maanden behandeling ontdekten de onderzoekers dat nardus suppletie de ernst van PMS-symptomen aanzienlijk verminderde. Deelnemers die een behandeling met nardus kregen, vertoonden ook een significante reductie in alle VAS-domeinen, afgezien van het zwellen van ledematen. Deze bevindingen suggereren dat het gebruik van nardus veilig en effectief is voor het verbeteren van de symptomen van PMS.

Naast het nemen van nardus-supplementen, kan het maken van gezonde veranderingen in de levensstijl de symptomen van PMS verlichten. Veel water drinken, meer fruit en groenten eten en minder alcohol, cafeïne, zout en suiker binnenkrijgen, minstens acht uur per nacht slapen en lichamelijk actief zijn, kan helpen. Je kunt ook proberen supplementen te nemen, zoals vitamine D, foliumzuur, vitamine B6, calcium en magnesium om krampen en stemmingswisselingen te verminderen.

De etherische olie van nardusplant

Afgezien van het nemen van nardus als een supplement, kan een essentiële olie uit de plant worden gewonnen. Nardus etherische olie kan worden gebruikt als een:

Deodorant: Nardus essentiële olie heeft een sterke, aardachtige geur. Het heeft ook antibacteriële eigenschappen, daarom wordt het ook als deodorant gebruikt.

Immuunsysteemversterker: Etherische olie van een soort helpt ook het immuunsysteem te versterken en helpt het lichaam tegen ziektes te beschermen.

Behandeling voor schimmelinfecties: Nardus-etherische olie heeft schimmeldodende eigenschappen. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties op de huid en in het lichaam, zoals dermatitis, jeuk, voedselvergiftiging door een schimmel en psoriasis.

Behandeling voor bacteriële infecties: de essentiële olie kan ook worden gebruikt om huidproblemen te behandelen die worden veroorzaakt door de infectie van de bacteriën. Het voorkomt bacteriegroei en behandelt deze, en voorkomt bacteriële infecties in de urineblaas, urethra en nier en voetschimmel. Het kan ook worden toegepast op kleine wonden en snijwonden om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Oplossing voor stress, angst en depressie: er wordt verondersteld dat etherische olie van een soort een gunstig effect heeft op de geestelijke gezondheid. Het heeft een kalmerend effect op lichaam en geest dat stress, angst en depressie verlicht. Het kan ook worden gebruikt om de slaap te verbeteren.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen
Next Vier trucs voor het reinigen van smerige muren

You might also like

Natuurlijk genezen

DEZE natuurlijke huismiddelen zijn tegen vroegtijdige grijze haren.

Luister naar dit artikel Zowel mannen en vrouwen maken zich zorgen als er grijze haren verschijnen. Hoewel het een teken is van ouderdom, willen de meeste mensen de vroegtijdige verschijning

Natuurlijk genezen

Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen

Luister naar dit artikel Experts suggereren dat de meest effectieve manier om het risico op kanker te verkleinen, is door het maken van een gezonde levensstijl. Om uw algehele welzijn

Natuurlijk genezen

Steeds terugkerende blaasontsteking? Met deze voeding voorkom je dit!

Luister naar dit artikel Een blaasontsteking is ontzettend pijnlijk en kan iets zijn wat helaas vaak terugkeert. Het aantal vrouwen die te maken hebben met een gevoelige en ontstoken blaas