Gezondheid, de klok en de klepel !

Gezondheid, de klok en de klepel !

Luister naar dit artikel

Als chronisch zieke krijg ik vaak te maken met doktoren en diëtisten. Sommige doktoren hebben de moedermelk nog in de snorharen zitten en andere doktoren doen het vanwege het aanzien en de makkelijkste verdienste. ( Waar is dokter Tinus als je hem nodig hebt 😉  )


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vroeger was huisarts zijn een hondenbaan, je had een roeping ! Je zwoer de eed van hippocratis. Deze eed heeft echter te maken met ethiek en beroepscode. Tegenwoordig krijg ik meer en meer de indruk dat deze eed zijn langste tijd gehad heeft. Artsen gaan liever op vakantie, willen geen weekend-diensten meer draaien. De zorg wordt duurder en de service is in delen van het land totaal verdwenen. Er wordt nog wel geroepen dat wij de beste gezondheidszorg van de wereld hebben maar als we eerlijk zijn, dan blijken we op plaats 45 te staan in de wereldranglijst.

Spoedhulp is er altijd ! Althans dat zegt men. Deze wordt niet gegeven door de arts , maar meer hobbyisten ( verplicht dan wel hobbymatig). De fanatieke E.H.B.O ‘er ! Je ziet ze op evenementen, tijdens aanrijdingen en ander ongemak. Plof je neer op de grond dan zijn er niet alleen de zombies die de gebeurtenis filmen , nee er zijn ook mensen zonder de “phone”. Er draait een app’je mee, zodra 112 gebeld wordt dan gaat die app af en staat er een EHBO’er voor je neus die jou wel ff gaat reanimeren dan wel gaat omtoveren tot een professionele mummie 😉 .

Maar een arts heeft ethiek. Een arts is een mens die ( domme)  fouten maakt. Mens eigen is het om zo min mogelijk te doen en daar zo veel mogelijk profijt van te hebben. Uitzonderingen daargelaten zijn huisartsen niets meer dan wegwijzers en recept-uitschrijvers. De bevlogenheid van die artsen is weg. Na 17.00 uur zijn er geen zieken meer, en voor het gemak heffen we ook de avond en vervangdiensten op. Ineens heb je het ! Je start een huisartsenpost met de bevlogen artsen. Helaas jammer dat het stelsel van vergoedingen op contractbasis plaatsvind. Je krijgt niet betaald voor die extra uurtjes. Dat heet marktwerking en de marktwerking zegt dat zieken alleen tussen 08.00 en 17.00 uur behandeld kunnen worden. Daarbuiten ? Daar zijn de EHBO posten voor van ziekenhuizen. Fout, want een uitbraak van zweet aan de voetzolen is niet echt dringend en zou kunnen wachten tot de volgende dag. De Jan met de Pet of Ali de Geitenhoeder heeft geen medische kennis en wil graag weten of het levensbedreigend is. Want zweet uitbraken kan wel eens met koorts te maken hebben en koorts betekend ziek zijn !

Er ontstaan dan plotseling meerdere kampen, huisartsen,burgers, verzekeraars en raden van bestuur ( ziekenhuizen). “Participeren moeten jullie beste burgers”, dit roepen de verzekeraars, volg een EHBO cursus en doe het zelf ! Bespaart geld ! De bijkomstigheid dat men premie betaald voor deze dienst zal men voor het gemak vergeten. Service met een S, vergeet het maar.

U komt bij de huisarts om 20.00 uur, gesloten ! U vervoegt zich bij de huisartsenpost. Deze is verplaatst naar een locatie 30 km verderop en helaas U heeft kunt geen gebruik maken van het openbaar vervoer. Vraagtekens boven Uw hoofd , hoe ga ik daar komen. U belt de verzekering ! Mag ik hiervoor een taxi bestellen op jullie kosten ? Het antwoord ? Ja hoor dat mag, maar de eerste 98 euro zijn voor eigen rekening en valt buiten het eigen risico. U moet ook een machtiging aanvragen. U krijgt het dus vergoed maar alleen boven de 98 euro. Lopen ? Geen optie ! Vrienden en of familie ? Ja hoor die willen U best even rijden. En dan sta je omstreeks 21.30 bij de huisartsenpost. Deze sluit wel om 22.00 uur dus haast is geboden. De wachtkamer wordt steeds voller, en ineens ben je aan de beurt. 23.30 wordt U binnengeroepen en er wordt bedenkelijk geluisterd, geknikt en dan is het advies: “Neemt U maar een paracetamolletje” en “bezoek om 08.30 uw huisarts” De volgende dag belt U de huisarts voor de afspraak, een keuzemenu vertelt U dat U moet bellen tussen 08.00 en 09.00 uur voor een afspraak. Jammer tot morgen dan maar want het is 11.00 uur. Gefrustreerd hangt U op en neemt nog maar een paracetamol. De statistieken zijn weer bijgewerkt, het huisartsen ontmoedigingsbeleid werkt fantastisch ! Het belletje kost U 35,50 euro ( consult in rekening gebracht). Geld is binnen en de dienst is niet verleend. Klachten blijven en dan rijd de ambulance maar uit ! Kosten ? € 620,–. Diagnose op de SEH ? Hersenvliesontsteking ! Een antibiotica kuurtje had uitkomst kunnen bieden en de kosten waren dan beperkt gebleven tot een promille van de kosten die de verzekering dekt. Wie is nu de schuldige ? U ! U had moeten weten dat u ziek mag worden tussen 08.00 en 17.00 op werkdagen. U had beter moeten opletten bij de biologieles. U heeft internet, dus waarom niet in de medische boeken gekeken ?

Ethiek en huisartsen ? In de meeste gevallen bestaat het niet meer. Wel zijn er burgers wakker geworden die inzien dat het zo niet langer kan. De huisartsen op het eiland Voorne-Putten zijn allen voor de tuchtraad gedaagd ! De reden ? Geen avond en weekenddiensten willen draaien. De vinger wijst naar de verzekeraars die niet willen betalen buiten de uren, dus geld heeft er mee te maken. De klacht is ongegrond verklaard vanwege dat de inwoner die het aanhangig maakte, wel optreed voor de eilandbewoners, maar in zijn woonplaats is er wel een huisartsenpost. Kortom een procedurefout die de waarheid geweld aandoet. Het zegt meer over de tuchtraad die artsen op de vingers moeten tikken dan over de gedupeerde eilandbewoners. Moeten we nog vertrouwen hebben als burger in dit soort geldverslindende klachteninstituten die als merknaam WC-EEND dragen ? Het vertrouwen in tuchtraden is weg, ze willen geen oplossing en zijn gebelgd als er een regeling bestaat waarvan gebruik gemaakt wordt. Service en kunde wil men hier, maar overal in Nederland is de service wegbezuinigd.

De zorg is onze zorg, maar niet die van de medici die de eed hebben ondertekend dan wel uitgesproken. het gaat om geld, rust en arbeidsethiek. We leven niet meer in de 90ties of 70ties. we leven nu in de jaren 10 en dan kan dat. Blijf van de portemonnee af van de bestuurder, politicus en notabele. Burger ! “U bent teveel, U weet niets en U kan niets, wilt U even dokken ?”

O Ja , nog even dit. Ze schrijven wel pillen voor ! Maar wat die dingen eigenlijk doen blijft een raadsel. Bijkomstig is dat veel pillen bijwerkingen hebben. De cholesterol pil ? Deze veroorzaakt spierpijnen, symptomen lijken op reuma of artritis. De vochtafdrijvende pillen ? Ze veroorzaken jicht ! Bloeddrukverlagers ? Ze veroorzaken hoofdpijn ! Pijnstillers ? ( ibuprufen ) Ze veroorzaken maag en darmklachten ! En voor de hartpatiënt die flauwvalt ten gevolge van een te lage bloeddruk ? Gebruikt een “plaspil” die het Kalium gehalte in het bloed verlaagd. Het hart kan stoppen. Kortom een pilletje slikken kan grote gevolgen hebben ! En huisartsen hebben onvoldoende kennis en kunde om dit in de gaten te hebben. Een medisch probleem ? Waarschijnlijk verkeerde pillen en geen bijsluiter die duidelijk was ! “Big Pharma” kan niet zonder verzekeraars, huisartsen en specialisten. De mens moet ziek zijn, geld opbrengen en dan ook nog de schuld krijgen. geen wonder dat “kruidendoktoren” opstaan ! Natuurlijk is beter !

Niet altijd is het beter, want eerst zou er een goede diagnose gesteld moeten worden. De arts zou dat moeten doen, de eigenschappen van natuurlijke producten kan medicinaal worden ingezet. Het kost echter niets. De simpele verkoudheid kan namelijk ook ziekte van Lyme zijn ( sec de tekenbeet !) En dan helpt de verlichtende citroen-groc niet. Niet iedereen heeft de juiste diagnose gekregen. Wel de pillen die daarbij horen en dan is Leiden in last !

Ook goedbedoelde informatie kan schaden, zo lag ik recentelijk in het ziekenhuis naast een kankerpatiënt. Hij vertelde heel trots dat er cannabisthee genuttigd werd. Ook de werking werd opgehemeld. Toen mijn vraag, hoe je dat dan moest maken, kwam een antwoord waaruit ik kon opmaken dat de cannabis niet werkte. Ik giet er kokend water op en laat het trekken.

De werkzame stof van cannabis is toch echt THC, en die lost alleen op in olie-achtige stoffen ( vetten) ergo, smelt boter ! Laat de cannabis hierin trekken en filter de blaadjes er uit. Prachtige wietboter heb je dan ( 250 gr boter op 2,5 gr herbal cannabis) Geschikt voor maken van pannenkoeken, zandkoekjes, cake en overige producten die boter bevatten.  De werking ? Pijnstillend, spierverslappend en eetlust opwekkend. ( Beinvloed de rijvaardigheid en voorzichtig met het bedienen van machines)

CBD-Pasta / Olie  is weer wat anders. De pasta bevat geen THC, en is reinigend en ontstekingsremmend. Ideaal voor reuma patiënten en mensen met allergieën op de stofwisseling. Olie bevat wel de THC, doch het gebruik hiervan is meer bedoeld om de chemo van de kankerpatiënt dragelijk te maken dan wel te dienen als pijnstiller. Roken is slecht en wordt meer geassocieerd met recreatie-gebruik. Het voordeel is wel dat het sneller wordt opgenomen in het lichaam. Je wordt er rustig van, krijgt eetlust en slapen ? Ja ook daar is het voor bedoeld. Voor de mensen die nieuwsgierig geworden zijn en wat je kan gebruiken behalve de “pil” raad ik aan te googlen op het onderwerp naar keuze en de daarbij behorende kruiden en remedies.

Google onderwerpen zoals:

In de media is momenteel al geschreven over medicijnen en de commercie hiervan, de werkzame stof is heilig en imitaties schaden de gezondheid. Dat laatste wordt ontkend door de verzekeraars. Logisch want die gaan over de centjes. De les die er achter zit dat “goedkoop duurkoop is” is nog niet doorgedrongen. Ze willen dat verder onderzoeken. Daarbij gaan ze in tegen de medische stand die er wel verstand van heeft. Gezondheid daar gaat het om. Geld ? Belangrijk voor wie het heeft, maar neem iemand zijn gezondheid af dan blijkt al het geld op de wereld niet toereikend te zijn !

Een tweede horrorverhaal in de media doet mij denken aan Yomanda en Silvia Millecam. In Duitsland is een arts actief die werkt met kruidenmiddelen, een zg antroposofische arts. In het Nederlands een “kruidendokter”. Voor patiënten die uitbehandeld zijn, of die geen vertrouwen hebben  in de reguliere behandelwijzen, is dit de laatste strohalm. Baat het niet dan schaadt het niet denkt men dan. Dat er dodelijke slachtoffers vallen ontkennen ze niet, die vallen in de reguliere geneeskunde ook. maar de ophef dat hun behandelwijzen niet goed zouden zijn is bezijden de waarheid. Ga eens naar Afrika of naar Amerika ( new Orleans) Voodoo en natuurgenezers in overvloed ! En het werkt, die kruidenmiddeltjes, papjes en bezweringen ! Psychosomatisch ? Wie zal het zeggen ! Maar een ding weet ik zeker !

Prik je je aan een brandnetel dan wrijf je erover met weegbree ! ( staat aan de waterkant brede blaren) Of is dat er niet , dan azijn over het getroffen gebied. Een wespensteek ? Gebruik Ammonia. Gezwollen enkels ten gevolge van een verzwikking ? Gebruik een voetenbadje met azijn ! Open wondjes ontsmetten ? Alcohol(houdende drank) of zout water. De natuur voorziet altijd in behandelmethodes. Ouderen weten het vaak beter dan de gestudeerde huisarts. Doch de wijze raad is: Bij twijfel, raadpleeg een arts ! ( dan wel meerdere artsen). Gebruik het beste van beide werelden. Dan komt U verder !

Dr.Snuggles

 

 

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Koop geen dure onkruidverdelger. Hier zijn 12 manieren om onkruid te doden op een goedkope manier!
Next Draag jij vaak hoge hakken? Deze 8 onverwachte gezondheidsrisico’s zitten er aan vast!

You might also like

Algemeen

Dit is de reden waarom je rauwe kip nooit zou moeten wassen voor het bereiden!

Luister naar dit artikel Was jij ook altijd kip voor het bereiden? Na dit bericht zou je dit waarschijnlijk nooit meer doen. Het kan er namelijk voor zorgen dat je

Algemeen

8 natuurlijke manieren om je huis heerlijk te laten ruiken!

Luister naar dit artikel Iedereen wil wel een lekker ruikend huis. We hoeven je niet te vertellen dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Je moet leven in je huis

Algemeen

Lees hier wat voor nadelen een BH toch heeft. Als je dit weet draag je geen BH meer!

Luister naar dit artikel Vandaag de dag draagt elke vrouw een beha. Ze zijn er in zoveel verschillende maten maar ook in zoveel verschillende stijlen. Ze horen je steun te