*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Draag jij vaak hoge hakken? Deze 8 onverwachte gezondheidsrisico’s zitten er aan vast!

Draag jij vaak hoge hakken? Deze 8 onverwachte gezondheidsrisico’s zitten er aan vast!

Wat zit er om jou voet? Slippers? Sneakers? Of misschien pumps? Sommigen geven de voorkeur om te gaan voor comfort, terwijl de ander weer alleen voor de mode gaat. Helaas blijken sommige schoeisel dus risico’s voor je lichaam mee te dragen.

Ik was nogal verrast om te leren hoe veel negatieve effecten hoge hakken hebben op het lichaam. Terwijl ik wel een vermoeden had dat ze pijn in de voet veroorzaken. Ik had niet gedacht wat ze nog meer kunnen veroorzaken van eeltknobbels, rugpijn, tot zelfs kanker.

Hoe hoog is te hoog?

Hoe hoog kan je hiel zijn voordat het begint met echte schade te veroorzaken? Hoewel het kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van de schoen, Dr. Emily Splichal vertelt Health.com, “blijf bij hakken die drie duim of minder zijn. Iets hoger zal de biomechanica van hoe je loopt te veranderen. ” Sterker nog, ze raden je aan om stiletto’s helemaal over te slaan als gevolg van de schade die ze kunnen veroorzaken.

1: lage rugpijn

Als je last van onverklaarbare pijn in de rug krijgt, kunnen hoge hakken de bron zijn. Dr. Splichal vertelt Health.com, “De toegenomen gewicht op de bal van je voeten zorgt ervoor dat je bekken naar voren gaan kantelen. “Om dit te compenseren, ga je achteruit leunen, dit verhoogt de boog in je onderrug.

“Hoe hoger de hielen, hoe groter de druk.”

2: Zenuw pijn of schade

Ons zenuwstelsel is een uiterst delicaat die grotendeels kan worden beïnvloed door onze schoenen. De Spine Health Institute meldt dat hoge hakken een zenuw aandoening genaamd foraminale stenose kan veroorzaken. Deze aandoening kan symptomen van stekende pijnen veroorzaken, naast gevoelloosheid, tinteling, spierzwakte, krampen, krampen en pijn die door de billen en langs de benen uitstraalt.”

3: Schade aan de stembanden

Het klinkt misschien heel verrassend, maar hoge hakken kan leiden tot verkeerde ademhaling en projectie, die op zijn beurt schade kan toebrengen aan je stembanden.

4: Pijn in de knie

Helaas, hoge hakken zijn ook zeer meedogenloos voor je knieën. Volgens Dr Joseph Mercola, “De onderzoekers zagen dat hoge hakken bot-op-bot krachten verhogen in het kniegewricht. Dat kan op latere tijd artrose in de kniegewrichten veroorzaken.

5: Hamertenen, eelt, en eeltknobbels

Health.com schrijft: “Je voeten in puntige schoenen neuzen proppen kan leiden tot een waslijst van voetproblemen: eelt, hamertenen, eeltknobbels, fasciitis plantaris, en neuroma (een tintelingen, branderigheid, of gevoelloosheid in de voet) . ‘

6: Ontstekingen die kanker veroorzaken.

De Daily Mail schrijft: “Er kan ook een verband tussen (hoge hakken) schoeisel en kanker gelegd worden, volgens een toonaangevende specialist, Dr. David Agus.”

Deze schoenen kunnen ontsteking veroorzaken, die verschillende ernstige ziekten kunnen veroorzaken , zoals kanker veroorzaken vonken.

Dr Agus zegt: “Bepaalde soorten ontsteking zijn gekoppeld aan de meest verontrustende degeneratieve ziektes, waaronder hartziekte, ziekte van Alzheimer, autoimmuunziekten, diabetes, en kan het kankerrisico drastisch verhogen.” Een deel van de data is nog steeds onduidelijk, maar het risico van een ontsteking heeft vele rode vlaggen voor hoge hak dragers verhoogd.

7: Verzwakte kuitspieren

Hoewel het lijkt dat uw kuiten harder werken in hakken, studies tonen aan dat ze daadwerkelijk steeds zwakker worden.

8: enkelletsel

Zelfs voor de meest ervaren hoge hakken dragers, is er een grote kans op verstuiking groter door de extra druk op de enkels.

Gezondheid schrijver Jacqueline Curtis zegt: “Sinds enkels niet zijn gebouwd om dat soort druk aan te kunnen, is een verdraaide of verstuikte enkel vrij normaal zijn.”

Vind je dit nou een handige tip vergeet hem dan niet te delen! Of ken jij iemand die veel hakken draagt tag die gene dan in dit bericht!

Previous Gezondheid, de klok en de klepel !
Next Het is belangrijk niet dezelfde Beha elke dag te dragen om deze redenen!

You might also like

Algemeen

Florida Health Officials zeggen Via muggen overgedragen virus dat zwelling van de hersenen veroorzaakt, gedetecteerd in de staat

Eind vorige week heeft het Florida Department of Health in Orange County (DOH-Orange) aangekondigd dat een gevaarlijk en potentieel dodelijk door muggen overgedragen virus in de staat is ontdekt. Met

Algemeen

Reken af met die vieze geurtjes in je schoenen! Dit is de oplossing

Misschien ken je het product maïzena wel, maar niet iedereen heeft het in huis. Echter vrij veel supermarkten hebben het wel. Het heeft vele toepassingsmogelijkheden dat het wel degelijk de

Algemeen

Arts waarschuwt dat het COVID-19-vaccin uw DNA kan veranderen

Het huidige streven om in recordtijd een vaccin tegen COVID-19 te ontwikkelen, baart veel medische professionals zorgen, zelfs degenen die normaal voor vaccins zijn. Een van de grootste zorgpunten met