Draag jij vaak hoge hakken? Deze 8 onverwachte gezondheidsrisico’s zitten er aan vast!

Draag jij vaak hoge hakken? Deze 8 onverwachte gezondheidsrisico’s zitten er aan vast!

Luister naar dit artikel

Wat zit er om jou voet? Slippers? Sneakers? Of misschien pumps? Sommigen geven de voorkeur om te gaan voor comfort, terwijl de ander weer alleen voor de mode gaat. Helaas blijken sommige schoeisel dus risico’s voor je lichaam mee te dragen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ik was nogal verrast om te leren hoe veel negatieve effecten hoge hakken hebben op het lichaam. Terwijl ik wel een vermoeden had dat ze pijn in de voet veroorzaken. Ik had niet gedacht wat ze nog meer kunnen veroorzaken van eeltknobbels, rugpijn, tot zelfs kanker.

Hoe hoog is te hoog?

Hoe hoog kan je hiel zijn voordat het begint met echte schade te veroorzaken? Hoewel het kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van de schoen, Dr. Emily Splichal vertelt Health.com, “blijf bij hakken die drie duim of minder zijn. Iets hoger zal de biomechanica van hoe je loopt te veranderen. ” Sterker nog, ze raden je aan om stiletto’s helemaal over te slaan als gevolg van de schade die ze kunnen veroorzaken.

1: lage rugpijn

Als je last van onverklaarbare pijn in de rug krijgt, kunnen hoge hakken de bron zijn. Dr. Splichal vertelt Health.com, “De toegenomen gewicht op de bal van je voeten zorgt ervoor dat je bekken naar voren gaan kantelen. “Om dit te compenseren, ga je achteruit leunen, dit verhoogt de boog in je onderrug.

“Hoe hoger de hielen, hoe groter de druk.”

2: Zenuw pijn of schade

Ons zenuwstelsel is een uiterst delicaat die grotendeels kan worden beïnvloed door onze schoenen. De Spine Health Institute meldt dat hoge hakken een zenuw aandoening genaamd foraminale stenose kan veroorzaken. Deze aandoening kan symptomen van stekende pijnen veroorzaken, naast gevoelloosheid, tinteling, spierzwakte, krampen, krampen en pijn die door de billen en langs de benen uitstraalt.”

3: Schade aan de stembanden

Het klinkt misschien heel verrassend, maar hoge hakken kan leiden tot verkeerde ademhaling en projectie, die op zijn beurt schade kan toebrengen aan je stembanden.

4: Pijn in de knie

Helaas, hoge hakken zijn ook zeer meedogenloos voor je knieën. Volgens Dr Joseph Mercola, “De onderzoekers zagen dat hoge hakken bot-op-bot krachten verhogen in het kniegewricht. Dat kan op latere tijd artrose in de kniegewrichten veroorzaken.

5: Hamertenen, eelt, en eeltknobbels

Health.com schrijft: “Je voeten in puntige schoenen neuzen proppen kan leiden tot een waslijst van voetproblemen: eelt, hamertenen, eeltknobbels, fasciitis plantaris, en neuroma (een tintelingen, branderigheid, of gevoelloosheid in de voet) . ‘

6: Ontstekingen die kanker veroorzaken.

De Daily Mail schrijft: “Er kan ook een verband tussen (hoge hakken) schoeisel en kanker gelegd worden, volgens een toonaangevende specialist, Dr. David Agus.”

Deze schoenen kunnen ontsteking veroorzaken, die verschillende ernstige ziekten kunnen veroorzaken , zoals kanker veroorzaken vonken.

Dr Agus zegt: “Bepaalde soorten ontsteking zijn gekoppeld aan de meest verontrustende degeneratieve ziektes, waaronder hartziekte, ziekte van Alzheimer, autoimmuunziekten, diabetes, en kan het kankerrisico drastisch verhogen.” Een deel van de data is nog steeds onduidelijk, maar het risico van een ontsteking heeft vele rode vlaggen voor hoge hak dragers verhoogd.

7: Verzwakte kuitspieren

Hoewel het lijkt dat uw kuiten harder werken in hakken, studies tonen aan dat ze daadwerkelijk steeds zwakker worden.

8: enkelletsel

Zelfs voor de meest ervaren hoge hakken dragers, is er een grote kans op verstuiking groter door de extra druk op de enkels.

Gezondheid schrijver Jacqueline Curtis zegt: “Sinds enkels niet zijn gebouwd om dat soort druk aan te kunnen, is een verdraaide of verstuikte enkel vrij normaal zijn.”

Vind je dit nou een handige tip vergeet hem dan niet te delen! Of ken jij iemand die veel hakken draagt tag die gene dan in dit bericht!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Gezondheid, de klok en de klepel !
Next Het is belangrijk niet dezelfde Beha elke dag te dragen om deze redenen!

You might also like

Algemeen

Sausfabrikant adviseert: eet onze sauzen niet meer dan een keer per week

Luister naar dit artikel Kant-en-klare sauzen, wie durft ze nog door de pasta te gooien als zelfs de fabrikant ervan waarschuwt voor het hoge gehalte suiker, vet en zout, dat

Algemeen

“Veganisten hebben veel empathie voor dieren, maar minder voor mensen”

Luister naar dit artikel Veganistische eettentjes, kookboeken en Instagrammeisjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar de starheid van veel veganisten houdt een echte doorbraak tegen, denkt bekende Belgische veganist

Algemeen

Is Kokosolie is eigenlijk net zo ongezond als rundsvet en boter?

Luister naar dit artikel In het recente verleden hebben veel gezondheidsexperts kokosolie aangeprezen als een gezond alternatief voor andere soorten vetten. Maar ondanks een reeks onderzoeken die de gezondheidsvoordelen van