Voorkom natuurlijk verkoudheid en griep met deze 10 immuunboosttips

Voorkom natuurlijk verkoudheid en griep met deze 10 immuunboosttips

Luister naar dit artikel

Met het veranderende seizoen zullen onze immuunsystemen harder moeten werken om ziekten te bestrijden. Dit komt deels doordat ons lichaam minder zonlicht en vitamines krijgt, evenals verschillende andere factoren.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In de winter kunnen de koude temperaturen het immuunsysteem onderdrukken, waardoor het moeilijker wordt om een ​​verkoudheid of griep te bestrijden. Voeg dat toe aan het feit dat de lage hoek van de zon ervoor zorgt dat minder vitamine D door het lichaam wordt opgenomen, en dat is vaak waarom mensen vaker ziek worden in deze tijd van het jaar.

Zorg ervoor dat je de tekenen kent van een verzwakt immuunsysteem. Hoewel niet altijd meteen duidelijk, kan het weten als je systeem een ​​beetje zwakker is, je helpen de nodige stappen te nemen om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem zo goed mogelijk werkt.

Tekenen van een verzwakt immuunsysteem

Een persoon met een zwak immuunsysteem wordt waarschijnlijk zieker en ervaart vaker infecties dan een persoon met een sterk immuunsysteem. Vaak krijgen mensen met een zwakker immuunsysteem longontsteking, meningitis. bronchitis en huidinfecties. Andere symptomen dat uw immuunsysteem een ​​boost zou kunnen gebruiken zijn:

auto-immuunziekten
ontsteking van de interne organen
bloedaandoeningen of afwijkingen, zoals bloedarmoede
spijsverteringsproblemen, waaronder verlies van eetlust, diarree en buikkrampen
groei- en ontwikkelingsachterstanden bij zuigelingen en kinderen

Immune Boosting Tips die u vandaag kunt proberen

Maar er zijn een aantal natuurlijke manieren om het immuunsysteem te stimuleren voordat het wordt afgebroken door het griepvirus. Door dit te doen, vecht je tegen de infectie voordat deze je lichaam overvalt, waardoor je gevoelig bent voor verkoudheid en griep. Je kunt je lichaam deze winter een voorsprong geven door het volgende te proberen:

Kruidentincturen – Kruidentincturen zijn natuurlijke medicijnen die helpen bij verschillende kwalen. U kunt de functie van uw immuunsysteem stimuleren om de fysieke en mentale herstelperioden van ziekten te verkorten met  immuunsysteemondersteuning voor het koude en griepseizoen. Deze tincturen bevatten doorgaans Lomatium-wortel, een krachtig kruid dat het lichaam versterkt en het immuunsysteem ondersteunt. Je kunt ook een zelfgemaakt extract van vlierbessensiroop proberen. Vlierbessen bevatten veel antioxidanten, waardoor ze perfect zijn om het lichaam te helpen bij bepaalde aandoeningen, zoals verkoudheid.

Thee – kruidenthee kan ook helpen uw immuunsysteem te stimuleren. Je kunt je immuunsysteem helpen versterken tijdens het koude en griepseizoen met bioactieve ingrediënten zoals echinacea, duizendblad, citroenmelisse, vlierbes en marshmallow helpen je je natuurlijk beter te voelen! Naarmate de winter nadert, zijn er ook de extra voordelen van het warm drinken van de thee. Het drinken van een warme vloeistof heeft het vermogen om onze zenuwen te kalmeren, onze stress te verlagen en de bloeddruk te verlagen, omdat warmte zelf geassocieerd wordt met comfort. Omdat warme dranken ook smeken om te drinken, in plaats van snel weg te slokken, betekent dit vaak dat de persoon die de warme drank consumeert gaat zitten, kalm is, mogelijk leest of gewoon geniet van de rust.

Slaap – Voldoende slaap krijgen helpt het lichaam op zijn best te blijven functioneren. Ik weet dat als ik niet genoeg slaap, ik me slechter voel dan als ik verkouden was! Als je slaapproblemen hebt, probeer dan manieren te vinden om te kalmeren voordat je naar bed gaat, zoals het drinken van de bovengenoemde thee of jezelf uitputten met lichaamsbeweging. Probeer alcohol, tabak en cafeïne te vermijden in de paar uur voordat je naar bed gaat. Deze ondeugden spelen allemaal een rol in onze slaapgewoonten, en niet op een positieve manier. Cafeïne en koffie kunnen geweldig zijn voor het lichaam, maar het moet zeker worden vermeden voordat je naar bed gaat, tenzij je cafeïne vrij drinkt.

Probiotica – Deze kleine micro-organismen helpen je darmen te laten werken zoals het hoort. Probeer meer gefermenteerd voedsel te eten. Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi, kefir en kombucha zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Ze geven uw lichaam een ​​gezonde dosis probiotica, levende micro-organismen die belangrijk zijn voor een goede spijsvertering en algehele gezondheid.

Gezond eten – Door ervoor te zorgen dat u uw lichaam voedt met voedzaam voedsel, krijgt u de energie die nodig is om voldoende te bewegen, kunt u het infectievermogen van uw lichaam verbeteren. Bovendien is aangetoond dat lichaamsbeweging de stemming en slaapkwaliteit verbetert – twee dingen die van invloed kunnen zijn op ons immuunsysteem. Het is bewezen dat slechts enkele minuten per dag het humeur en de lichamelijke gezondheid verbeteren.

Elixers – Het nemen van een dagelijkse theelepel van een elixer kan het immuunsysteem verhogen. Elixers zoals een recept voor vlierbessensiroop of een brouwsel gemaakt van citroen, gember en honing is een effectieve manier om preventief medicijn aan je lichaam te geven en daarbij je gezondheid te stimuleren. In feite zijn de gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten voor de behandeling van ademhalingsproblemen ongeëvenaard.

Meer zon krijgen – In een vorig artikel hebben we het belang besproken om zoveel mogelijk zonlicht te krijgen. “Zonlicht activeert de productie van vitamine D. door de huid. In de zomer is een blootstelling van 10-15 minuten (minus zonnebrandcrème) voldoende. Van november tot februari is zonlicht echter te zwak en bevatten zeer weinig voedingsmiddelen voldoende niveaus van deze essentiële vitamine. Lage vitamine D-waarden correleren met een groter risico op infecties van de luchtwegen. Een onderzoek uit 2010 bij kinderen toonde aan dat 1200 IE extra vitamine D per dag het risico op influenza A verminderde. Deze vitamine is essentieel voor het beheer van stress, die ook weer van invloed kan zijn op uw immuunsysteem. ”

Vasten – Hoewel bij de meeste trendy verkoudheids- en griepbehandelingen populaire superfoods worden gebruikt (waarvan sommige wel verdiend zijn), blijkt dat het onthouden van voedsel je kan helpen om in de eerste plaats ziek te worden. Drie dagen vasten zorgt ervoor dat je immuunsysteem volledig regenereert. Het stimuleert uw lichaam om beschadigde immuuncellen te verwijderen en nieuwe, efficiëntere cellen te genereren. Na drie dagen zonder voedsel is uw immuunsysteem volledig opnieuw opgebouwd, wat nuttig is voor iedereen met een beschadigd immuunsysteem, zoals ouderen of kankerpatiënten.

Spirulina – Van deze blauwgroene algen is aangetoond dat ze een effect hebben op het immuunsysteem en een ontgiftende werking hebben op het lichaam. Zoals een artikel aangeeft, “rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen, carotenoïden en antioxidanten die cellen kunnen helpen beschermen tegen schade … een aantal studies bij dieren en reageerbuizen suggereren dat spirulina de productie van antilichamen, infectiebestrijdende eiwitten verhoogt, en andere cellen die de immuniteit verbeteren en infecties en chronische ziekten helpen afweren. ”

Appel Cider Azijn Tonic – Apple cider azijn heeft een vrij lange geschiedenis als het gaat om natuurlijke huismiddeltjes. Het is aangeprezen als een remedie voor bijna alles; van het verhelpen van bloeddrukproblemen, schimmelinfecties tot keelpijn en zelfs gewichtsverlies. En omdat de meeste bacteriën niet kunnen overleven in de te zure omgeving, is het perfect om als immuunversterker te gebruiken.

Door een paar (of alle) van deze gezonde en natuurlijke immuunsysteemboosters te proberen, kun je je lichaam in topconditie houden tijdens deze komende koude maanden. Niemand wil ziek zijn, dus geef jezelf deze vechtkans deze winter!

Bronnen:

Ready Nutrition

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Onderzoek suggereert dat hennepbatterijen krachtiger zijn dan lithium en grafeen
Next Goed bezig! Deze daktuin van het ziekenhuis levert jaarlijks 7000 pond organische groenten voor patiënten

You might also like

Natuurlijk genezen

Boost je gezondheid met gemberthee

Luister naar dit artikel Gember is een ander voorbeeld van een supervoedsel dat reeds duizenden jaren gewaardeerd wordt voor zijn verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Natuurlijk genezen

Ze smeert honing op haar gezicht. De reden? Waarom wist ik dit niet eerder?!

Luister naar dit artikel Sinds een paar maanden heb ik een potje met rauwe honing in mijn bezit. Niet om van te eten, maar om op mijn huid te smeren!

Natuurlijk genezen

Ben jij wel is duizelig en weetje niet hoe je dit moet oplossen? Lees dan deze tips en verhelp je duizeligheid!

Luister naar dit artikel Duizeligheid is een term die vaak word gebruikt om allerlei verschillende symptomen te omschrijven, zoals slapheid, licht in het hoofd, misselijkheid of onvast zijn. Het moment