*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Onderzoek suggereert dat hennepbatterijen krachtiger zijn dan lithium en grafeen

Onderzoek suggereert dat hennepbatterijen krachtiger zijn dan lithium en grafeen

Hennep is een ongelooflijk veelzijdig gewas. Niet alleen kan het worden gebruikt voor industriële doeleinden, kleding, voedsel en papier, maar nieuw onderzoek suggereert dat hennepbatterijen nog krachtiger zijn dan lithium en grafeen.

Het experiment werd uitgevoerd door Robert Murray Smith en werd besproken op zijn relatief populaire YouTube-kanaal. Smith begon met het observeren van een Volts by Amps-curve van zowel de hennep- als lithiumbatterijen. Verrassend genoeg was het vermogen onder de hennepcel een waarde van 31 terwijl dat van de lithiumcel een waarde had van slechts 4.

Smith beweert niet iets te hebben bewezen. In plaats daarvan zegt hij dat de resultaten van het experiment eenvoudig aantonen dat de prestaties van de hennepcel “aanzienlijk beter” zijn dan de lithiumcel. Bekijk onderstaande video:

Deze ontdekking is niet nieuw. In 2014 ontdekten onderzoekers in de VS dat afvalvezels – “shiv” – van hennepgewassen kunnen worden omgezet in “ultrasnelle” supercondensatoren die “beter zijn dan grafeen”. Voor degenen die zich niet bewust zijn, is grafeen een uniek synthetisch koolstofmateriaal dat lichter is dan folie en kogelvrij. De belangrijkste beperking voor het gebruik ervan is haalbaarheid. Gelukkig kost hennep een duizendste van de prijs van grafeen.

“Mensen vragen me: waarom hennep? Ik zeg, waarom niet? ‘Zei Dr. Mitlin. “We maken grafeenachtige materialen voor een duizendste van de prijs – en we doen het met verspilling.”

In het experiment van 2014 heeft het team, onder leiding van dr. David Mitlin van Clarkson University, New York, overgebleven bastvezels – de binnenschors van de plant die meestal op stortplaatsen terechtkomt – in koolstofnanosheets “gekookt”. Het proces wordt hydrothermische synthese genoemd.

De vezels werden vervolgens gerecycled tot supercondensatoren, of energieopslagapparaten die de manier waarop elektronica wordt aangedreven hebben veranderd. Conventionele batterijen slaan grote reservoirs van energie en druppelvoeding op. Supercondensatoren ontladen daarentegen snel hun volledige lading. Dientengevolge is dit laatste ideaal in machines die scherpe krachtuitbarstingen vereisen.

“Mensen vragen me: waarom hennep? Ik zeg, waarom niet? ‘Zei Dr. Mitlin. “We maken grafeenachtige materialen voor een duizendste van de prijs.”

Volgens Mitlin, “kun je echt interessante dingen doen met bio-afval”. Met bananenschillen bijvoorbeeld, ‘kun je ze veranderen in een dicht blok koolstof – we noemen het pseudo-grafiet – en dat is geweldig voor natrium-ionbatterijen. Maar als je naar hennepvezels kijkt, is de structuur het tegenovergestelde – het maakt platen met een groot oppervlak – en dat is zeer bevorderlijk voor supercondensatoren. ”

Nadat de schors is gekookt, “lost u de lignine en de semicellulose op, en het verlaat deze koolstofnanosheets – een pseudo-grafeenstructuur.” De resulterende supercondensatoren werken bij een breed temperatuurbereik en een hoge energiedichtheid.

Het peer-reviewed tijdschrift paper rangschikt het apparaat “op gelijke voet of beter dan commerciële grafeen-gebaseerde apparaten.”

“Ze werken tot 0 ° C en vertonen enkele van de beste energie-energiecombinaties die in de literatuur zijn vermeld voor koolstof,” legt Mitlin uit. “Bij een zeer hoge vermogensdichtheid van 20 kW / kg (kilowatt per kilo) en temperaturen van 20, 60 en 100 ° C zijn de energiedichtheden bijvoorbeeld 19, 34 en 40 Wh / kg (wattuur per kilo) respectievelijk. ”Wanneer volledig gemonteerd, is de energiedichtheid 12 Wh / kg, wat kan worden bereikt bij een oplaadtijd van minder dan zes seconden.

In 2018 kondigde het in Texas gevestigde elektrische motorfietsbedrijf Alternet aan dat het de krachten zou bundelen met Mitlin om motoren aan te drijven voor haar dochteronderneming ReVolt Electric Motorbikes. Het is duidelijk dat hennep een waardevolle en veelzijdige grondstof is. Naarmate het gewas wordt gedecriminaliseerd, zullen andere bedrijven misschien volgen en helpen onze planeet over te zetten op duurzame energie.

Bronnen:

TT

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Omega-3 visolie gekoppeld aan lager risico op hartaanval en hart- en vaatziekten
Next Voorkom natuurlijk verkoudheid en griep met deze 10 immuunboosttips

About author

You might also like