Onderzoek suggereert dat hennepbatterijen krachtiger zijn dan lithium en grafeen

Onderzoek suggereert dat hennepbatterijen krachtiger zijn dan lithium en grafeen

Luister naar dit artikel

Hennep is een ongelooflijk veelzijdig gewas. Niet alleen kan het worden gebruikt voor industriële doeleinden, kleding, voedsel en papier, maar nieuw onderzoek suggereert dat hennepbatterijen nog krachtiger zijn dan lithium en grafeen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het experiment werd uitgevoerd door Robert Murray Smith en werd besproken op zijn relatief populaire YouTube-kanaal. Smith begon met het observeren van een Volts by Amps-curve van zowel de hennep- als lithiumbatterijen. Verrassend genoeg was het vermogen onder de hennepcel een waarde van 31 terwijl dat van de lithiumcel een waarde had van slechts 4.

Smith beweert niet iets te hebben bewezen. In plaats daarvan zegt hij dat de resultaten van het experiment eenvoudig aantonen dat de prestaties van de hennepcel “aanzienlijk beter” zijn dan de lithiumcel. Bekijk onderstaande video:

Deze ontdekking is niet nieuw. In 2014 ontdekten onderzoekers in de VS dat afvalvezels – “shiv” – van hennepgewassen kunnen worden omgezet in “ultrasnelle” supercondensatoren die “beter zijn dan grafeen”. Voor degenen die zich niet bewust zijn, is grafeen een uniek synthetisch koolstofmateriaal dat lichter is dan folie en kogelvrij. De belangrijkste beperking voor het gebruik ervan is haalbaarheid. Gelukkig kost hennep een duizendste van de prijs van grafeen.

“Mensen vragen me: waarom hennep? Ik zeg, waarom niet? ‘Zei Dr. Mitlin. “We maken grafeenachtige materialen voor een duizendste van de prijs – en we doen het met verspilling.”

In het experiment van 2014 heeft het team, onder leiding van dr. David Mitlin van Clarkson University, New York, overgebleven bastvezels – de binnenschors van de plant die meestal op stortplaatsen terechtkomt – in koolstofnanosheets “gekookt”. Het proces wordt hydrothermische synthese genoemd.

De vezels werden vervolgens gerecycled tot supercondensatoren, of energieopslagapparaten die de manier waarop elektronica wordt aangedreven hebben veranderd. Conventionele batterijen slaan grote reservoirs van energie en druppelvoeding op. Supercondensatoren ontladen daarentegen snel hun volledige lading. Dientengevolge is dit laatste ideaal in machines die scherpe krachtuitbarstingen vereisen.

“Mensen vragen me: waarom hennep? Ik zeg, waarom niet? ‘Zei Dr. Mitlin. “We maken grafeenachtige materialen voor een duizendste van de prijs.”

Volgens Mitlin, “kun je echt interessante dingen doen met bio-afval”. Met bananenschillen bijvoorbeeld, ‘kun je ze veranderen in een dicht blok koolstof – we noemen het pseudo-grafiet – en dat is geweldig voor natrium-ionbatterijen. Maar als je naar hennepvezels kijkt, is de structuur het tegenovergestelde – het maakt platen met een groot oppervlak – en dat is zeer bevorderlijk voor supercondensatoren. ”

Nadat de schors is gekookt, “lost u de lignine en de semicellulose op, en het verlaat deze koolstofnanosheets – een pseudo-grafeenstructuur.” De resulterende supercondensatoren werken bij een breed temperatuurbereik en een hoge energiedichtheid.

Het peer-reviewed tijdschrift paper rangschikt het apparaat “op gelijke voet of beter dan commerciële grafeen-gebaseerde apparaten.”

“Ze werken tot 0 ° C en vertonen enkele van de beste energie-energiecombinaties die in de literatuur zijn vermeld voor koolstof,” legt Mitlin uit. “Bij een zeer hoge vermogensdichtheid van 20 kW / kg (kilowatt per kilo) en temperaturen van 20, 60 en 100 ° C zijn de energiedichtheden bijvoorbeeld 19, 34 en 40 Wh / kg (wattuur per kilo) respectievelijk. ”Wanneer volledig gemonteerd, is de energiedichtheid 12 Wh / kg, wat kan worden bereikt bij een oplaadtijd van minder dan zes seconden.

In 2018 kondigde het in Texas gevestigde elektrische motorfietsbedrijf Alternet aan dat het de krachten zou bundelen met Mitlin om motoren aan te drijven voor haar dochteronderneming ReVolt Electric Motorbikes. Het is duidelijk dat hennep een waardevolle en veelzijdige grondstof is. Naarmate het gewas wordt gedecriminaliseerd, zullen andere bedrijven misschien volgen en helpen onze planeet over te zetten op duurzame energie.

Bronnen:

TT

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Omega-3 visolie gekoppeld aan lager risico op hartaanval en hart- en vaatziekten
Next Voorkom natuurlijk verkoudheid en griep met deze 10 immuunboosttips

You might also like

Bouwen en Verbouwen

MOESTUINTJE MISLUKT? DEZE GROENTE GROEIT WEL!

Luister naar dit artikel Een mislukte oogst aan moestuintjes is funest voor je zelfvertrouwen in groene vingers. Helemaal wanneer de eerste groene topjes zich hebben laten zien, maar vervolgens toch

Bouwen en Verbouwen

Star Trek-stijl “Replicator” oogst water uit dunne lucht om schone brandstof te maken

Luister naar dit artikel In Star Trek recyclet de replicator materie om alles te creëren wat je maar kunt wensen uit het niets – van een heerlijk steakdiner tot een

Bouwen en Verbouwen

Hij giet zout in een grote koekenpan, 1 minuut later? Dit Is Geniaal!

Luister naar dit artikel De meeste van ons weten wel wat voor wonderen zout kan verrichten, een beetje over je eten en smaakt stukken beter. Of een wijnvlek op je