*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


10 zelfhulptips om te stoppen met roken
mei 1, 2017 3982 Views

10 zelfhulptips om te stoppen met roken

Hoe weersta je aan de drang om een sigaretje op te steken? Een paar kleine aanpassingen in je levensstijl kunnen je helpen om te stoppen met roken.

1. Denk positief: Laat je niet ontmoedigen als je vroeger al eens, helaas zonder succes, een poging ondernam om te stoppen met roken. Leer uit je ervaring en doe het anders deze keer. Meteen helemaal stoppen en geen enkele sigaret meer aanraken, is vaak de beste strategie.

2. Maak een concreet plan met een deadline en hou je eraan. Denk ook aan een oplossing voor moeilijke momenten: een feestje waarop er gerookt wordt of een pauze op het werk. Het verlangen in een sigaret kan je 5 minuten lang verleiden! Je denkt dus vooraf maar beter aan een ontsnappingsplan: doe een dansje of ga naar de bar op een feestje, eet een stuk fruit of loop een rondje tijdens de pauze.

3. Let op je voeding en wijzig je routine na de maaltijd. Studies in de Verenigde Staten hebben uitgewezen dat sommige voedingsmiddelen, waaronder vlees, als effect hebben dat een sigaret na de maaltijd beter smaakt. Bij kaas, groente en fruit is dat niet het geval.
Heb je de gewoonte om na de maaltijd steevast een sigaret op te steken, sta dan na het eten meteen recht en ga aan de slag om de verleiding te weerstaan en iets om handen te hebben.

4. Wijzig ook je drinkpatroon. Dezelfde studies hebben aangetoond dat ook alcohol, thee, koffie, cola en mousserende drank een sigaret beter doen smaken. Drink dus zoveel mogelijk water en af en toe ook eens fruitsap.

5. Denk aan je gezondheid. Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid en de combinatie van roken en alcohol is dat des te meer. Het geeft bijvoorbeeld 38 keer meer risico op mondkanker (bron NHC)! Keep that in mind …

6. Beweeg. Het is wetenschappelijk bewezen dat beweging, zelfs een wandeling of stretching van slechts 5 minuten, de zin in een sigaret vermindert.

7. Zoek de niet rokers van het gezelschap op.

8. Hou je handen en je mond bezig als je je in een ‘uitnodigende’ situatie bevindt. Drink met een rietje en hou je glas in de hand waarmee je normaal een sigaret zou vasthouden. Neem een kauwgom of een stukje groente of fruit om op te kauwen en hou je rokershand nuttig bezig met een stressballetje of een ander object.

9. Gebruik een nicotinevervanger als het echt niet lukt en probeer die ook beetje bij beetje af te bouwen.

10. Motiveer jezelf. Maak een lijst van redenen om te stoppen: je gezin, een baby op komst, een mooiere huid, een budget dat vrijkomt en dat je aan een leuk etentje of een reisje kunt spenderen …

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Waarom wandelen beter is voor je brein dan fietsen
Next Heb je vaak honger? Mogelijk ligt het aan dit ingrediënt

About author

You might also like