*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


10 zelfhulptips om te stoppen met roken
mei 1, 2017 4390 Views

10 zelfhulptips om te stoppen met roken

Hoe weersta je aan de drang om een sigaretje op te steken? Een paar kleine aanpassingen in je levensstijl kunnen je helpen om te stoppen met roken.

1. Denk positief: Laat je niet ontmoedigen als je vroeger al eens, helaas zonder succes, een poging ondernam om te stoppen met roken. Leer uit je ervaring en doe het anders deze keer. Meteen helemaal stoppen en geen enkele sigaret meer aanraken, is vaak de beste strategie.

2. Maak een concreet plan met een deadline en hou je eraan. Denk ook aan een oplossing voor moeilijke momenten: een feestje waarop er gerookt wordt of een pauze op het werk. Het verlangen in een sigaret kan je 5 minuten lang verleiden! Je denkt dus vooraf maar beter aan een ontsnappingsplan: doe een dansje of ga naar de bar op een feestje, eet een stuk fruit of loop een rondje tijdens de pauze.

3. Let op je voeding en wijzig je routine na de maaltijd. Studies in de Verenigde Staten hebben uitgewezen dat sommige voedingsmiddelen, waaronder vlees, als effect hebben dat een sigaret na de maaltijd beter smaakt. Bij kaas, groente en fruit is dat niet het geval.
Heb je de gewoonte om na de maaltijd steevast een sigaret op te steken, sta dan na het eten meteen recht en ga aan de slag om de verleiding te weerstaan en iets om handen te hebben.

4. Wijzig ook je drinkpatroon. Dezelfde studies hebben aangetoond dat ook alcohol, thee, koffie, cola en mousserende drank een sigaret beter doen smaken. Drink dus zoveel mogelijk water en af en toe ook eens fruitsap.

5. Denk aan je gezondheid. Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid en de combinatie van roken en alcohol is dat des te meer. Het geeft bijvoorbeeld 38 keer meer risico op mondkanker (bron NHC)! Keep that in mind …

6. Beweeg. Het is wetenschappelijk bewezen dat beweging, zelfs een wandeling of stretching van slechts 5 minuten, de zin in een sigaret vermindert.

7. Zoek de niet rokers van het gezelschap op.

8. Hou je handen en je mond bezig als je je in een ‘uitnodigende’ situatie bevindt. Drink met een rietje en hou je glas in de hand waarmee je normaal een sigaret zou vasthouden. Neem een kauwgom of een stukje groente of fruit om op te kauwen en hou je rokershand nuttig bezig met een stressballetje of een ander object.

9. Gebruik een nicotinevervanger als het echt niet lukt en probeer die ook beetje bij beetje af te bouwen.

10. Motiveer jezelf. Maak een lijst van redenen om te stoppen: je gezin, een baby op komst, een mooiere huid, een budget dat vrijkomt en dat je aan een leuk etentje of een reisje kunt spenderen …

Bron

Previous Waarom wandelen beter is voor je brein dan fietsen
Next Heb je vaak honger? Mogelijk ligt het aan dit ingrediënt

You might also like

Natuurlijk genezen

Het geheim van het verlichten van rugpijn zit in je voeten! Doe deze 5 Oefeningen voor slechts 15 minuten

Ik denk echt dat we het allemaal over een ding eens kunnen zijn; onze voeten zijn een zeer belangrijk onderdeel van ons lichaam (hoewel we ons hier vaak niet bewust

Natuurlijk genezen

Moet je weten! DIT gebeurt er in je lijf als je elke dag ook maar een klein beetje gember eet.

Het is geen geheim dat fruit, groenten en andere natuurlijke voeding eten goed voor je gezondheid is. Maar hoe vaak beschouwen we het voedsel dat we eten als een medicijn?

Natuurlijk genezen

Zelfgemaakte vlierbessensiroop + 7 redenen waarom je een eetlepel per dag nodig hebt

Vlierbessen worden al zo lang als we ons kunnen herinneren gebruikt. Historische gegevens laten zien dat mensen in de Middeleeuwen al vlierbes gebruikten om hun gezondheid te verbeteren en langer